Příjemnou noc, dnes je pátek 4.10.2024
svátek slaví František,
zítra Eliška
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po remíze s aktuálně čtvrtým Šternberkem a vítězství v Dolanech se fotbalistům Kralic vydařilo rovněž třetí jarní kolo. Ač jim los postavil do cesty toho nejtěžšího možného soupeře, nezalekli se ani lídra krajského přeboru celkově již pošesté v řadě neprohráli. Tentokrát se tak stalo po velice divokém výsledku, diváci viděli na Hané hned šest gólů rovnoměrně rozložených mezi oba týmy i oba poločasy.

FC Kralice na Hané - FC Jeseník 3:3 (1:2)

Branky: 6. Lexa, 75. Kováč, 86. Nečas – 20. Plhák, 28. Navrátil, 83. Kysela

Rozhodčí: Martínek – Hlaváč, Svozil. ŽK: 23. Dočkal, 29. Kováč, 81. Surala, 86. Nečas, 90. Krejčí – 85. Karakasidis. Diváků: 100.

Sestava Kralic: Krejčí – Novotný, Hlačík, Dočkal, Císař (58. Surala) – Drexler, Martinka – Horváth, Nečas, Lexa – Kováč. Trenér: Ivo Gottwald.

„Jsem spokojen. Jeseník byl favoritem, navíc nám chybělo hned pět hráčů základní sestavy - Lehký, Neoral, Troneček, Dostál i Petržela. Příležitost tak dostali všichni hráči z lavičky, ukázalo se ale, že to není náš hendikep a moc mě potěšilo, jak se toho zhostili. Hráli velice kolektivně a ukázali, že s nimi mohu počítat,“ usmíval se navýsost spokojený kouč domácího celku Ivo Gottwald. Jeho mužstvo si tak začíná budovat respekt u soupeřů. Nejenže odskočilo předposledním Chválkovicím již na deset bodů, navíc si pojistilo šesté místo a pevněji se zabydluje v lepší polovině tabulky. „Myslím si, že jsme hosty ničím nezaskočili. Hosté k nám jeli s velkou pokorou a věděli, že je nečeká nic jednoduchého. Naše pozice byla velice solidní a také samotný zápas jsme zahájili dobře,“ nepřijímal roli kouč až tak jasného outsidera, jak napovídal více než dvacetibodový rozdíl.

A byly to právě Kralice, kdo jako první dostal míč do sítě. Běžela teprve šestá minuta hry, když Císař kopal standardku, Hlačík šel nebojácně do souboje s obranou a Lexa uklidil odražený míč do sítě - 1:0. „O několik minut později navíc vyběhl jejich gólman, k míči se ale dostal Kováč a zkoušel to z velkého vápna obloučkem do prázdné brány. Bohužel balon doskákal vedle. Hosté tedy zpozorněli, převzali iniciativu a po sérii nešťastného přihrávání mezi obránci a brankářem přišel výkop z nouze a hráč to náhodně trefil s větrem do šibenice,“ popisoval zkušený lodivod cestu k jesenickému vyrovnání. V samotném závěru úvodní půlhodiny se navíc vyslanci ze severu Moravy podařilo obrátit vývoj. To Navrátil uspěl ve sprintu s kralickými zadáky a podruhé dostal míč za čáru – 1:2. „Až do pauzy pak už žádné šance nebyly, i do druhé půle jsme ale šli s pokorou a z pečlivé defenzivy. Soupeř byl dopředu bojácný, my jsme však zůstali trpěliví a po ose Lexa, Martinka, Surala přišel ve vápně křižný centr a Kováč zakončil nádhernou akci důrazným skluzem na 2:2,“ těšilo Gottwalda.

Ani toto ovšem ještě nebylo vše. Hosté se snažili strhnout skóre zpět na svou stranu a po jednom rohovém kopu se jim to zásluhou Kysely i podařilo, Kraličtí tak měli bez nastavení jen sedm minut, aby se znovu dotáhli. A tento drobný časový úsek jim stačil. „Kováč přešel přes dva stopery, ten druhý ho fauloval za žlutou kartu a z trestňáku Honza Nečas překrásně vystřihl šibenici v soupeřově bráně. A myslím si, že to je odpovídající výsledek,“ přemítal Gottwald. Diváci si tak přišli na své a mohli odcházet příjemně naladěni. „Opět jsme dali tři branky a svědčí to o tom, že zimní příprava se slabšími soupeři byla velice dobrá volba. Teď nás čeká další těžký zápas v Ústí, které se k Jeseníku dotáhlo na tři body a atakuje první pozici. Pojedeme tam s pokorou, ale v klidu a nebojácně,“ předeslal Ivo Gottwald před duelem jednadvacátého kola krajského přeboru, který se uskuteční v neděli 10. dubna od 10:00 hodin.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...