Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Na první jarní kolo bylo utkání v Kunovicích emočně poměrně vypjaté. Nakolik tento fakt poznamenal početný „áčkový“ kontingent Slovácka s manýry z první ligy, těžko spekulovat. Důkazů je ale hodně. Od naprosto zbytečného oslabení v 35. minutě za urážky rozhodčích až po nastřelení Tomáše Machálka Kunclem do hlavy v závěru utkání v přerušené hře. Rozvaha a klid ale nabraly vrch a útočné duo Nekuda s Kroupou otočilo výsledek zápasu.

Ten začal typickým opatrným fotbalem s míčem na domácích kopačkách, ovšem bez výraznější šance. V první dvacetiminutovce zaujal sympatický, byť nevydařený pokus Nekudy o vystřižení nůžek v šestnáctce soupeře a Kroupův přímý kop, který skončil ve zdi, dorážku domácí odvrátili na roh.

Těsně po vypršení první půlhodiny hry předvedli Hanáci vydařenou kombinaci, když po Kroupově zpracování Fládr pohotově našel Koudelku, ten ale mířil vedle. Vzápětí Koné dostal míč zleva před Kofroňovu branku, kterou ale z první těsně přestřelil.

Chvíli nato neudržel nervy Diviš, když příliš vehementně protestoval proti odpískanému ofsajdu. Za vulgární komentář k vyfasování žluté karty viděl obratem červený kartonek a musel předčasně do šaten.

Kromě dvojice slepených rohů hostí se v poslední desetiminutovce první půle nic zajímavého neudálo, oslabení viditelně víc nabudilo domácí. Do druhého poločasu vystřídal trenér Jura Koudelku Tomášem Machálkem a nechybělo mnoho, aby se ten po pěti minutách neuvedl gólem. Únik ve dvojici s Nekudou ale k cíli nevedl, protože se dobře vrátil obránce Šimko.

Kolem šedesáté minuty polevili hosté v koncentraci a to se jim vymstilo. Varováním byla loženka Machalíka, kterého vyzval k zakončení Kuncl, obrana jej ale ve vápně odstavila. Po dalších zmatcích v rozehrávce našel Vinkler na zadní tyči neobsazeného Šimka, který z voleje poslal domácí do vedení.

Tento moment byl druhý zlomový. Teprve teď „eskáčko“ pořádně šláplo do pedálů a výsledek se dostavil. Po deseti minutách snažení vypálil dnes střelecky aktivní Fládr, ostrou střelu Daněk nezkrotil a Nekuda z dorážky málem protrhl na Bělince síť – 1:1!

O chvíli později až přespříliš důrazný Koné fauloval Fládra, ten ukázkově načechral míč do šestnáctky, kde si jej našel Kroupa a hlavou vstřelil vítěznou branku! Pět minut před koncem mohla přijít definitiva. Kroupa se v doprovodu T. Machálka a Nekudy řítil na gólmana, místo zakončení ale přihrál Machálkovi, který Nekudovi posouval už do ofsajdu.

Těsně před koncem potáhl míč znovu T. Machálek, Kroupova hlavička se tentokrát mezi tři tyče nevešla. Faulovaného T. Machálka pak Kuncl po odpískání nevybíravě nastřelil do hlavy, do devíti ale sudí domácí už neposlal.

Dvouminutové nastavení už žádný vzruch nepřineslo, takže tři body si z těžkého zápasu odvezl Prostějov a minimálně na několik hodin se vrátil do čela MSFL. 

Pozápasové hodnocení trenérů

Zdeněk BOTEK -1.FC Slovácko B:

„Přiznám se, že teď po skončení utkání jsem velice zklamaný. Vzhledem k vývoji skóre jsem očekával bodový zisk a je naše obrovská chyba, že jsme si utkání nechali protéct mezi prsty. Vyloučení Diviše jistě patřilo k zásadním momentům, asi mohla být situace oboustranně vyřešena lépe. Tento tým trénuji od ledna a je pravda, že v podobné sestavě jsme se sešli jen v některém přípravném utkání. Se sedmi hráči z širšího kádru „A“ týmu jsme měli opravdu silnou sestavu, o to víc porážka mrzí.“

František JURA - 1.SK Prostějov:

„Cítím obrovskou úlevu a spokojenost, máme za sebou hodně těžký zápas. První poločas jsme odehráli takticky výborně, soupeře jsme k ničemu nepustili. Oslabení soupeře nás trochu ukolébalo, ale hráči plnili svědomitě pokyny. Škoda absence centrů do šestnáctky. Po přestávce jsme požadovali od hráčů víc pohybu a aktivity. Během pěti minut jsme stačili udělat tři hrubky, z čehož padl vedoucí gól, ale opět se ukázala vůle týmu. Zimní příprava je zapomenuta, chtěli jsme zápas otočit a povedlo se to. Výborný zápas odehrál Sus, který vymazal Koného.“

1.FC Slovácko B - 1.SK Prostějov 1:2 (0:0)

Branky: 61. Šimko - 71. Nekuda, 75. Kroupa

Rozhodčí: Z. Kneisl - L. Kneisl, Šištík; ČK: 35. Diviš; ŽK: 28. Kuncl, 35. Diviš, 81. Koné, 86. Pilka. Diváci: 103.

Statistiky: rohové kopy 2:2, střely na branku 1:3, střely mimo 1:2, nepřímé kopy 3:5.

1.FC Slovácko B: Daněk - Kuncl, Dramé (84. Kovář), Hofmann, Šimko - Diviš, Daníček, Machalík (82. Zajíc), Vinkler (66. Galuška), Pilka - Koné. Trenér: Zdeněk Botek

1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Machynek, Rus - Koudelka (46. T. Machálek), Zelenka, Fládr (90.+2 Pančochář), M. Machálek (89. Langer) - Nekuda, Kroupa. Trenér: František Jura

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...