Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Výchozí pozice není optimální. Už o tomto víkendu odstartují jarní odvety v Olomouckém krajském přeboru. Z pohledu Kralic a Určic, tedy dvojice zástupců Prostějovska v této elitní krajské soutěži, nebude druhá polovina sezóny rozhodně procházkou růžovým sadem. O něco lépe jsou na tom Kraličtí, mnohem více alarmující je postavení Určic. Při zběžném pohledu na průběžnou tabulku je ale více méně jasné, že ani jeden z těchto týmů nemá nic jistého!

Sedmá příčka Kralic na Hané vypadá na první pohled optimisticky. Zisk třiadvaceti bodů není také špatným počinem, ale náskok na sestupové příčky není zase tak velký. O tom, že Kraličtí nejsou zdaleka za vodou, svědčí i jeden minusový bod v tabulce pravdy a sedmnáctibrankové záporné skóre. Výstražné světélko musí blikat v hlavě trenéra Ivo Gottwalda také při studiu losu. V prvním kole hostí silný Šternberk, následně zajíždějí jeho svěřenci na hřiště tabulkového souseda z Dolan a dalším domácím soupeřem je suverénní lídr z Jeseníku... Po tomto smrtícím trojboji pak čeká dlouhá cesta k rannímu duelu v Ústí u Hranic a až v pátém kole se Kralice popasují s relativně slabším protivníkem v podobě Litovle.

U Kralic tak může naplno platit otřepané klišé všech trenérů, že rozhodujících bude prvních pět kol. Nechceme být zlými proroky a šiřiteli poplašných zpráv, ale právě u mužstva Ivo Gottwalda budou výsledky ze vstupních kol veledůležité. V případě nezdaru se totiž akutně zapojí do nervózních záchranářských bojů. Pokud se však Kralicím podaří uhrát minimálně sedm bodů, mohly by být po zbytek jarní části v relativní pohodě a klidu. Co se týká doplnění kádru, zdá se, že se podařilo tým udržet v přibližně stejné kvalitě. Posílení na brankářském postu a ve středu zálohy se zdá na dané poměry velmi solidní.

Názor Večerníku:

Kralice se v jarní části budou postupně propadat tabulkou směrem dolů. Záchrana, i když s odřenýma ušima, by se měla podařit.

Mnohem svízelnější zimu prožívají v Určicích. Mužstvo se po dvouletém divizním snažení prakticky rozpadlo a propad výkonnosti se nezastavil ani v přeboru. Zisk pouhých šestnácti bodů a třetí příčka od konce s pouhým jednobodovým náskokem na poslední post nemůže v Určicích nechávat nikoho klidným. Podzimní pouť unavila i dlouholetého kouče Evžena Kučeru, jenž na svůj post rezignoval a předal žezlo Radku Tomšicovi. Nový kormidelník přišel z Kojetína a na Prostějovsku je zcela novou tváří. K týmu však nastoupil s velkou motivací, zvláště když je přímým záchranářským sokem právě jeho mateřský oddíl.

O určitém bezvládí v určickém klubu však svědčí i minimální počty nově příchozích hráčů. Z kategorie hotových fotbalistů lze jmenovat jedině Radima Vaňka, jenž se vrátil z hostování právě v Kojetíně. Jinak se jedná výhradně o talentované mladíky bez výraznějších zkušeností z mužského fotbalu. Podle našich informací se však v současnosti akutně jedná o možném posílení takzvaně last minute, tudíž se nechejme překvapit, v jakém složení nakonec bude tým na jaře nastupovat.

Mírný optimismus mohou vzbuzovat i výsledky přípravných utkání, ve kterých Určice pravidelně vítězily. Na druhou stranu však hrály většinou s výkonnostně slabšími soupeři. O jarním osudu Určic hodně napoví, ne-li rozhodne, hned začátek. V prvních dvou kolech se utkají s bezprostředními tabulkovými sousedy. Nevýhodou je, že se tak v obou případech stane na jejich půdě. V úvodním dějství nastoupí v Mohelnici, o týden později v Kojetíně. Následuje domácí vystoupení s Velkými Losinami a výjezd do Šternberka...

Názor Večerníku:

Zastavit výkonnostní propad se v Určicích přes veškerou snahu nepodaří. V nesmlouvavé konkurenci ostřílených krajských záchranářů se nakonec Sokolu sestup nevyhne!

AKTUÁLNÍ INFO, SOUPISKY, LOS JARA, ROZHOVORY S TRENÉRY KRALIC A URČIC V TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ VEČERNÍKU

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...