Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prostějovský Večerník, se podrobně věnuje aktuálnímu dění ve fotbalovém regionu. Každé pondělí, najdete v tištěném vydání kompletní výsledkový a statistický přehled, všeho co se na zelených trávnících šustlo. Níže se můžete podívat jak na tom který z týmů momentálně je a také jaký je nejbližší program.  

Haná se polepšila, uhrála plichtu

Po šestce remíza. Fotbalisté prostějovské Hané, tedy lídra okresního přeboru, absolvovali další přípravu se soupeřem z vyšší soutěže. Na umělé trávě v Chropyni dokázali uhrát remízu s Troubkami, když museli umazávat tříbrankový deficit!

Lehkovážný vstup do utkání stál Hanáky dva góly ve vlastní síti. Soupeř kontroloval hru a zelenobílí se k ničemu nedostali. Druhá půle byla úplně o něčem jiném, když měli Hanáci několik loženek, ale především ‚čolek‘ Varga se ukázal v zakončení, jako solidní nekop… Troubky tak přidaly třetí gól a vše směřovalo k porážce Hané. Závěrečná dvacetiminutovka a tři slepené góly však nakonec spravily prostějovským plejerům náladu.

„V prvním poločase byla hra vyrovnaná, ale vlastními chybami jsme soupeře pustili do vedení. Ve druhé půli jsme soupeře přitlačili, kombinačně ho přehrávali. Plynuly z toho ložené šance, které jsme bohužel neproměnili. Zadařilo se až ke konci zápasu,“ hodnotil duel Martin Kolář, hrající kouč Hané.  

TJ Sokol Troubky - TJ Haná Prostějov 3:3 (2:0)

Branky: D. Brázda 2, Stískal - Ohlídal, Strouhal, M. Kolář.

Rozhodčí: Zavřel. Diváků: 10

Sestava Hané: Hlávka (62. Tesař) - Vyskočil (46. Jančiar), Ohlídal, M. Trnavský, M. Kolář - Ondráček (59. Křížek) – D. Kolář (73. Ondráček), Krupička, Varga - Strouhal, Zatloukal. Hrající trenér: Martin Kolář.

Klenky představily posily!

Vůbec první přípravný zápas absolvovali borci Klenovic. A vydali se k němu na umělku do Morkovic a soupeřem jim byli pivínští ‚Turci‘. V sestavě Klenovic se představilo hned kvarteto nových tváří a dvě z nich Popelka a Pytela se uvedly i gólem!

POHLEDEM TRENÉRŮ:

Vladimír Horák (Klenovice): „S výsledkem jsem spokojený, herně to ale trochu skřípalo. Bylo vidět, že hrajeme první zápas, navíc jsme měli nové hráče v sestavě. Spokojený jsem s nasazením, i když toho někteří kluci měli v závěru plné zuby, zápas odmakali. Čekají nás další zápasy, na sehrání máme ještě čas.“

Jaroslav Svozil (Pivín): „Zdaleka jsme nebyli v optimální sestavě, měli jsme z utkání větší obavy. Myslím, že jsme se Klenovicím herně vyrovnali, ve druhé půli jsme měli dokonce převahu. Byli jsme ale neproduktivní, na rozdíl od soupeře. Navíc jim výborně zachytal Miler. Já jsem ale spokojený, mohli jsme vyzkoušet mladé kluky, dorostence. Až na ten výsledek jsem spokojený.“

TJ Sokol Klenovice n. H. - TJ Sokol Pivín 4:1 (1:1)

Branky: Pytela, Losman, Sigmund, Popelka - J. Svozil z pen.

Sestava Klenovic: Miler – Frys, Všianský, T. Cetkovský, Losman – Dvořák, T. Zbožínek, Rozehnal, Popelka – Borovský, Pytela. Střídal: Sigmund. Trenér: Vladimír Horák.

Sestava Pivína: Filka – M. Bartoník, R. Švéda, V. Švéda, Vrba – J. Bartoník (46. K. Švéda), Svozil ml., Valtr, Hýžďal – Tydlačka (46. Dostálík), Špaček. Trenér: Jaroslav Svozil st.

V dalším duelu se Klenovičtí poměří s Vrchoslavicemi. Hrát by se mělo v neděli 20. 3. na umělce v Chropyni. Pivín má pak domluvený zápas s Otaslavicemi, hrát by se mělo také v neděli, buď v Otaslavicích nebo Tvorovicích.  

Další šestka Kralic!

Nebývalou potencí se v přípravě mohou pochlubit plejeři Kralic na Hané. Tentokrát jejich střeleckou fazónu odnesli hráči Brodku u Přerova. Duel hraný na biskupském hřišti byl opticky vcelku vyrovnaný, ale Kraličtí soupeře vyškolili v produktivitě. Generálka na start krajského přeboru tak svěřencům Ivo Gottwalda vyšla náramně.

 „V první řadě musím říci, že biskupské hřiště bylo v děsném stavu. Naštěstí pro nás Brodek nepochopil, že se na tom nedá hrát fotbal. Snažili se kombinovat, my naopak vsadili na dlouhé nákopy. Mohli jsme dát minimálně deset gólů, ale nebylo to o tom, že by byl soupeř tak špatný, ale spíše o jeho naivitě,“ zhodnotil generálku Ivo Gottwald, jenž dodal: „Výsledky z přípravy nepřeceňuji. Hráli jsme vesměs se slabšími soupeři. Až soutěž nám ukáže.“

FC Kralice na Hané - FK Brodek u Přerova 6:1 (2:0)

Branky: Lehký 2, Lexa, Kováč, Troneček, Drexler.

Sestava Kralic: Krejčí (46. Kostelka) – Císař, Hlačík, Dočkal, Martinka – Drexler, Surala – Troneček, Dostál, Lehký – Kováč. Střídali: Lexa, Novotný. Trenér: Ivo Gottwald.

Tvrdou prověrkou bude hned úvodní jarní mač, kdy se Kraličtí popasují na svém pažitu se silným Šternberkem. „Hrozně rád bych získal tři body, ale soupeř není vůbec jednoduchý. V zimě vyměnili trenéra, ze Šternberka šel vždycky respekt. Mají kvalitní mužstvo,“ zamyslel se Ivo Gottwald . „Rozhodně ale nebudeme pasivní. Rádi bychom navázali na naše přípravné gólostroje. Budeme hrát útočněji než na podzim,“ dodal.

Vystoupení Kralic se Šternberkem láká k návštěvě v sobotu 19. března od 15:00 hodin. Rozhodovat bude trojice Marek Slota - Roman Přikryl a Václav Malčánek.   

Mostkovická plichta

Po pauze z předcházející víkendu se Mostkovičtí opět vrhli do víru zápasového rytmu. Na umělce v Holici si zahráli s Doloplazy a výsledkem byla divoká remíza 4:4. Hattrickem se blýskl Ordelt, avizovaná posila Ondra Dostál se zatím v Mostkovicích ukázala jednou...

„Věděl jsem, že budu mít dostatek hráčů, a tak jsem utkání pojal jako test jejich výkonnosti. Výsledek jsem tedy moc neřešil. Střelecky se zadařilo Ordeltovi, Kamenov mladší dal po zranění také gól. Ve druhé půli se pak chopil dirigentské taktovky Hatle. Samozřejmě že nějaké chyby byly, ale mnohem větší důraz na výsledek budu klást až v dalším utkání,“ komentoval Jiří Kamenov, trenér Mostkovic, jenž dodal: „V dalších dvou zápasech už budu ladit sestavu na mistráky.“

TJ Sokol Mostkovice - Sokol Doloplazy 4:4 (1:2)

Branky Mostkovic: Ordelt 3, Kamenov.

Sestava Mostkovic: Lukáš – V. Vojtíšek, Milar, Abrahám, Kapounek – Křišťan, Musil, Bureš, Walter – Kamenov, Šlambor. Střídali: Zbořil, Hatle, Ordelt, Šlézar, M. Vojtíšek. Trenér: Jiří Kamenov.

Dalším testem Mostkovic bude utkání v Jesenci. Hrát by se mělo v sobotu 19. 3. s výkopem ve 13:00 hodin.  

Plumlov poprvé vyhrál

Premiérové vítězství v přípravě si připsali fotbalisté Plumlova v duelu s Protivanovem. V rušném utkání se tým z I.A třídy Olomouckého KFS radoval po výsledku 4:2.

POHLEDEM TRENÉRŮ:

Petr Kiška (Plumlov): „Protivanov nehrál vůbec špatně, ale já jsem trochu naštvaný. Neproměnili jsme totiž minimálně tři tutovky. Soupeř mohl nakonec klidně vyrovnat, měl šanci i penaltu. Podobný zápas bychom měli dovést bez větších problémů do vítězného konce, ale naše koncovka mi připadala laxní. Poprvé jsme hráli s papírově slabším soupeřem, z toho důvodu jsem spokojený s naší útočnou činností, až na tu koncovku.“

Josef Pospíšil (Protivanov): „Chyběli nám čtyři hráči, což bylo znát v defenzivě. Celkově to ale byl pro nás užitečný zápas. Narazili jsme na rychlého a agresívního soupeře. Přece jen to byl jinačí level, než ty předchozí přípraváky. Jsem rád, že jsme mohli s Plumlovem hrát. Škoda jen slabších chvilek v obranné fázi. Soupeř jich dokázal využít.“

TJ Sokol Plumlov - TJ Sokol Protivanov 4:2 (2:1)

Branky: Dvořák, Kocourek, Ostratický, Hladký – F. Pospíšil, Kropáč.

Sestava Plumlova: Moravec (46. Simandl) – Vysloužil, Kocourek, Gryglák, J. Kiška – Křupka, Fabiánek, Ostratický, Matula – Dvořák, Hladký. Střídali: Varga, Frýbort. Trenér: Petr Kiška.

Sestava Protivanova: M. Piták – M. Sedlák, Nejedlý, Dvořák, Vybíhal – D. Sedlák, M. Pospíšil, Kropáč, Z. Pospíšil – F. Pspíšil – T. Pospíšil. Střídali: Milar, Sekanina, J. Piták. Trenér: Josef Pospíšil.

Plumlov se v příštím týdnu popasuje s Bělkovicemi, na umělce Sigmy. Protivanov se představí v sobotu v Kostelci na Hané.  

Devatenáctky nezastavila ani Lipová

Mládí vpřed. Dalším soupeřem z řad regionálních týmů, který pocítil fazónu dorosteneckého výběru 1.SK Prostějov, byla Lipová. Mužstvo bojující o nejvyšší posty v I.A třídě odešlo po devadesáti minutách poraženo rozdílem tří branek. Dvěma přesnými zásahy se blýskl juniorský reprezentant David Píchal.

 „S výkonem mužstva jsem spokojený, protože jsme hráli s kvalitním soupeřem, jenž byl lepší. Nevyužili jsme nějaké šance ze standardek, výsledek mohl být přijatelnější. Soupeř nás předčil v rychlosti, kvalitě na míči. Byli zkrátka fotbalově lepší,“ nedělal si z porážky těžkou hlavu Pavel Růžička, trenér Lipové a dodal: „Hodnotím tuhle přípravu velmi pozitivně. Stejný typ soupeřů nás totiž čeká v úvodu jara, kdy hrajeme s Lutínem a Bělotínem.“

1.SK Prostějov U19 - SK Lipová 3:0 (2:0)

Branky: 15. a 38. Píchal, 66. vlastní.

Rozhodčí: Motal – Majer, Kopecký. Diváků: 30.

Sestava 1.SK U19: Konečný (46. Šarman) – Blahoušek (57. Veselý), Moštěk, Pospíšil, Pavelka – Přikryl (67. Popelka), Závodný (77. Luža), Zapletal, Škrabal – Píchal (67. Procházka), Hýbl (77. Holub). Trenér: Radim Weisser.

Sestava Lipová: R. Vybíhal – Barák, Macourek, Spáčil, Žilka – Z. Koudelka, Répal, Jamrich, Novák – Dostál, M. Vybíhal. Trenér: Pavel Růžička.

Lipová bude mít o příštím víkendu volno a generálku na jarní start absolvuje až za čtrnáct dní v Konici.   

Určice shořely v koncovce

Spokojenost až na koncovku. Generálka na ostrý start jara se Určicím výsledkově nevyvedla. S tradičním přípravným soupeřem z Morkovic podlehli Určičtí rozdílem jediné branky.

„Opět jsme nebyli v plné sestavě. Chyběl nám Vaněk, který má menší potíže s kolenem a nebylo nutné riskovat zhoršení problému. Začali jsme trpělivě v obranném bloku a čekali na rychlé protiútoky, které se nám dařily. Vytvářeli jsme si i velké šance (Halouzka, Cetkovský a Zapletal), ale bohužel nevyšla ani jedna. Po půlhodině jsme inkasovali ze standardní situace,“ přiblížil první poločas trenér Radek Tomšic a pokračoval: „Ve druhém poločase jsme začali soupeře vysoko napadat a soupeř si s tím nevěděl rady. Branku jsme z toho ale nevytěžili. S výsledkem nespokojenost, ale s nasazením a předvedenou hrou spokojenost.“

FC Morkovice - TJ Sokol Určice 1:0 (1:0)

Sestava Určic: Holásek (46. Števula) – Gottvald, Lakomý, Zelina, Hochman – Plajner, Menšík, Bokůvka, Zapletal – Cetkovský – P. Halouzka. Střídali: Slezák, Bureš, O. Halouzka. Trenér: Radek Tomšic.

Prvním soupeřem o mistrovské body bude pro Určice tým Mohelnice B, hrát se bude na jeho půdě. „Je to nevyzpytatelný sol. Áčko hraje v sobotu, tudíž může být v neděli posílen, nicméně svému mužstvu plně důvěřuji a uděláme pro to všechno, abychom v Mohelnici uspěli,“ uzavírá Tomšic.

Utkání se hraje v neděli 20. března s výkopem od 15:00 hodin. Delegovanou trojicí rozhodčích jsou Roman Vedral – Michal Jelínek a Roman Přikryl.   

Jiskra spálila Hvozd

Týden po těsné prohře s Přemyslovicemi se Jiskra Brodek u Konice utkala s Hvozdem. Ač se jednalo o souboj týmu ze III. třídy prostějovského okresu a I.B třídy Olomouckého kraje, slavil tak hůře postavený celek, který se dokonce během zápasu dostal až do čtyřbrankového vedení.

„Výsledek kluky potěšil a narostlo jim sebevědomí, přeci jen to byl soupeř o dvě třídy výš. Vedli jsme i 4:0 a pak jsem to prostřídal, takže s přípravou mohu být spokojen. Výborně zahráli Tomáš Barták a autor hattricku Radek Burget, kéž by nám to tak šlo i dál,“ rozplýval se trenér vítězů Vladislav Frňka.

O konečný výsledek se postarala sestava Vičar – Grepl, Blatner, Svoboda, Hloušek – Zapletal, Barták, Hauer, J. Burget – Žondra, R. Burget a střídající Procházka s Machem, zkušený lodivod ale brzdí přehnaný optimismus a vybízí k odstranění zbývajících nedostatků.

„Chyby tam byly. Okénka vzadu by se nám nemusela vyplatit a šance musíme dávat, řešení bylo strašně lehkovážné. Kombinovali jsme ale dobře, hráli jsme s míčem a neukvapili jsme se,“ analyzoval utkání.

To jeho protějšek z hvozdecké lavičky tak spokojen být nemohl. „Bylo to velice špatné, máme úzkou hráčskou základnu. Už ve středu jsme hráli proti Dolanům a pak jsme měli náročný trénink, takže kluci byli utahaní a někteří ani nenastoupili. Z poloviny tak hráli dorostenci,“ nebylo moc do řeči Rudolfu Švehlovi.

O tři dny dříve se na olomoucké Sigmě radovaly Dolany po výsledku 3:2, byl to ale zcela odlišný duel. „Byli jsme posíleni o konické hráče, kteří si chtěli zahrát, takže to byl takový výběr okolí. Hrál se pěkný fotbal na krásném hřišti, všichni si to pochvalovali. Terén i výkon byl dobrý,“ našel i radostnější momenty.

Následující program je takový, že Brodek se v sobotu střetne na prostějovské umělce s Držovicemi, Hvozd se taktéž v sobotu ve tři odpoledne představí na trávníku Přemyslovic. (jim)

Konice vyhrála, ale ztratila Kameného

Draze vykoupené vítězství si tři týdny před startem I.A třídy Olomouckého KFS připsali fotbalisté Konice. Na domácí umělé trávě se střetli s nedalekým Jesencem, jenž nastupuje o patro níž, a nastříleli mu celkem čtyři branky. Jenže už tak úzký kádr doznal dalšího kazu, zřejmě až na celou jarní část je totiž mimo hru útočník Roman Kamený. Na vině je dlouhodobé zranění.

„V létě kluky Jesenec porazil, já jsem tam tehdy nebyl. Pro mnoho z nich je to tak největší derby, navzájem se znají a jedná se navíc o dvě sousední vesnice. Já to tak neberu, ale ze soubojů to bylo cítit. Některé zákroky byly až za hranou, ale z obou stran to bylo stejné,“ přibližoval celé představení hrající trenér vítězů Radek Řehák.

Jeho tým se dostal do vedení hned po pár desítkách sekund, kdy se poprvé v utkání prosadil Ladislav Blaha, hosté kontrovali brankou Petra Tichého. Ještě do přestávky se však trefili Vogl a znovu Blaha a po pauze skóre uzavřel František Bílý. „Soupeř hrál hodně aktivně a odměnou mu byl vyrovnávací gól po sérii našich chyb. Druhý poločas už byl poklidnější. Měli jsme několik tutovek, které jsme ale vlastní laxností nedali, také Jesenec měl další možnosti,“ dodal někdejší ligový obránce. Pravě na defenzivě se bude snažit ve zbývající fázi zimní přestávky zapracovat. „Směrem dopředu je to dobré, jsme schopni se prosadit. Ale v obraně se trápíme, našich okének tam bylo víc,“ uvědomuje si.

Mnohem podstatnější než výsledek pro něj ale byla skutečnost, že na dlouhé týdny ztratil Romana Kameného. „Hned ve dvacáté minutě se vážně zranil. Zřejmě má přetrhané vazy v kotníku a dost možná jsme tak o něj přišli na celou půlsezónu. To přebíjí vše ostatní,“ neskrýval Řehák zklamání.

Podobné starosti má také jeho kolega z jesenecké lavičky Petr Tichý. I mu se absence povážlivě množí. „Na marodce jsou Burian, Konečný, druhý gólman Burget, navíc se nám zranil Milda Navrátil a kvůli zádům musel střídat Kýr. Karel Laštůvka si plní vojenské povinnosti Motl, byl v práci,“ vyjmenoval dlouhý seznam omluvenek i čerstvých úrazů. Se samotným výkonem na hřišti ale mohl být i tak spokojen. „První půli jsme byli v plné síle a zanechali jsme dobrý dojem. Neproměnili jsme hromadu šancí, proto je výsledek tak krutý, vyzkoušeli jsme si ale několik variant včetně hry v deseti, takže účel to splnilo. Dva góly jsme si dali sami a pak už jsme dohrávali bez brankáře,“ popisoval Tichý.

Sokol Konice – SK Jesenec 4:1 (3:1)

Branky: Blaha 2, Vogl, F. Bílý – P. Tichý ml.

Sestava Konice: Machač – Mrňka, L. Bílý, F. Bílý, F. Drešr – Gottwald, Kořenovský – Kamený, Antl, Vogl – Blaha. Střídali: Řehák, Jurník. Trenér: Radek Řehák.

Sestava Jesence: Kýr – Horák, Ullmann, Klicpera, M. Laštůvka – Zajíček, P. Tichý ml., D. Čížek, Kořenovský – Navrátil, J. Tichý. Střídal: Žouželka. Trenér: Petr Tichý st.

O tomto víkendu se Konice střetne opět doma v sobotu od 14:00 hodin s Lutínem, Jesenec hostí na své přírodní trávě o hodinu dříve Mostkovice.

STATISTICKY:

TJ Sokol Čechovice - FC Kostelec na Hané 2:6 (1:0)

Branky: M. Klimeš, Kolečkář – Presiler 3, Grepl, Vařeka, Muzikant.

Sestava Čechovic: D. Klimeš (30. Zapletal, 60. Zelinka) – Jano, Pospíšil, Vlach, Kupka – Frys, Dohnal, Šmíd – Jahl, Kolečkář – M. Klimeš. II. poločas: Kupka, Dohnal, Začal, Šmíd – Vlach, Frys, Kolečkář, Němeček – Jahl, Klváček. Trenér: Evžen Kučera.

Sestava Kostelce: L. Menšík – Synek (46. Chocholáč), Móri, Baláš, Zatloukal – Vařeka (60. Navrátil), Langr (20. Chytil), Muzikant, Grepl – Lužný, Presiler. Trenér: Jaroslav Klimeš. VÍCE ZDE

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...