Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Uplynulý víkend, se pomalu, ale jistě rozběhly fotbalové přípravy na jarní část. Večerník se zajímal o vystoupení regionálních týmů a některé duely dokonce osobně navštívil. Stručný přehled, s komenty trenérů a fotogalerií z utkání Kostelce s Olšany najdete níže.

Čechovice vysvobodil Jahl!

Hubená výhra. Fotbalisté Čechovic, se dočkali prvního přípravného vítězství. Na umělé trávě v Holici, se radovali z jednobrankového triumfu s Hlubočkami. Šťastným střelcem byl kanonýr Luděk Jahl, jenž naskočil na posledních pět minut a zařídil svému týmu radostné vyvrcholení.

TJ Sokol Čechovice – FK Hlubočky 1:0 (0:0)

Branka: 89. Jahl.

Sestava Čechovic: Zapletal (46. D. Klimeš) – Jano, Pospíšil (75. Klváček), Vlach, Kupka (46. Šmíd) – Chmelík (46. Grepl), Frys, Němeček – Kolečkář, Novák (85. Jahl) – Hodulák (46. Hanák). Trenér: Evžen Kučera.

„Nemohu říci, že bych byl spokojený. Herně se nám moc nedařilo, zvláště v záloze to skřípalo. V první půlce, měl soupeř více míč na noze, byl nebezpečnější. Po změně stran jsme se zlepšili, měli šance. Myslel jsem si ale, že budeme ve středu soupeře přehrávat, bohužel to bylo naopak,“ nebyl příliš nadšený čechovický trenér Evžen Kučera, jenž dodal: „Nakonec se na nás usmálo štěstí. Dali jsme ale i tyčky, na druhé straně chytil Kimi gólovku.“

Dalším testem Čechovic bude regionální derby s Kostelcem. Utkání se hraje na prostějovském SCM, v sobotu 12.3. od 16:00 hodin.

Jesenec s magickými šestkami

Jesenečtí fotbalisté, se pilně připravují na jarní část I.B třídy. O předminulém víkendu absolvovali třídenní soustředění v Jaroměřicích, v jehož rámci sehráli utkání s Moravskou Třebovou. „Dostali jsme šestku. Byl vidět rozdíl v rychlosti, agresivitě. Já jsem ale za takový test rád,“ komentoval Petr Tichý, hlavní kouč Jesence. V sobotu pak jeho svěřenci rozstříleli outsidera z Drahanovic poměrem 6:1.

SK Jesenec – Sokol Drahanovice 6:1 (2:1)

Branky Jesence: M. Navrátil 3, P. Tichý, Zajíček, Kořenovský.

Sestava Jesence: J. Navrátil – Horák, Ullmann, Motl, Laštůvka – Kořenovský, P. Tichý, Čížek, Zajíček – M. Navrátil, J. Tichý. Střídal: Burian. Trenér: Petr Tichý.

„Soupeř hraje třetí třídu a bylo to znát. Já jsem ale chtěl hrát s Drahanovicemi záměrně, abychom si mohli vyzkoušet některé věci. Byli jsme lepší po všech stránkách. Rozdíl ve skóre mohl být daleko větší, mohli jsme ale i více branek dostat, protože se prakticky nebránilo,“ komentoval vysokou výhru Petr Tichý a dodal: „Výživnější prověrka nás čeká v sobotu. Hrajeme proti Konici!“

Olšany schytaly pětku

Podruhé za pět! Kosteleckým fotbalistům to zatím v přípravě pálí. Také ve svém druhém vystoupení nasázeli soupeři pět branek, ale tentokrát to stačilo na výhru, protože útočně bezzubé Olšany gólovou radost neprožily. Hattrickem se blýskl Michal Lužný, druhý snajper David Preisler vyšel naprázdno…

FC Kostelec n. H. – TJ Sokol Olšany 5:0 (3:0)

Branky: Lužný 3, Vyhlídal, Móri z pen..

Rozhodčí: Milar. Diváků: 20.

Sestavy – Kostelec: L. Menšík – Synek, Cyhtil, Baláš, Chocholáč – Vyhlídal, Móri, Vařeka – Muzikant – Lužný, Preisler. Střídali: Grepl, Zatloukal, Navrátil. Trenér: Jaroslav Klimeš.

Olšany: Brhel – Hloušek, Hošák, Miška, Prosker – Antoníček, Hemerka, Svoboda, Rokyta – Mazal, Pospíšil. Střídal: Hansl. Trenér: Petr Navrátil.

V duelu Kostelce s Olšany, bylo hned od prvních minut jasně znát, který tým hraje vyšší třídu. Kostelečtí si neustálým pohybem a aktivním napadáním vynutili převahu, kterou dokázali vyjádřit i brankově. Jednoznačná režie duelu skončila očekávanou výhrou Kostelce rozdílem pěti branek.

Mnohem obtížnější test však čeká na Kostelecké v dalším duelu, kdy se v sobotu 12. Března, popasují od 16:00 hodin s Čechovicemi.

Olšanští si pak možná zahrají na přírodním trávníku. Jsou dohodnuti s Kojetínskou rezervou v podobě Koválovic na sobotním datu od 15:00 hodin.

Pohledem trenérů:

Jaroslav Klimeš (Kostelec): „Zápas byl vyvrcholením našeho třídenního soustředění, kdy jsme trénovali dvoufázově. Bylo jasné, že kluci budou trochu tahat nohy. Já jsem spokojený s jejich přístupem, i plněním úkolů. Poctivě se vraceli a dodrželi stanovenou taktiku. Samozřejmě, že tam byla hluchá místa, ale to je logické. Soupeř neměl takovou kvalitu, ale já se soustředil na svůj tým. Teď nás čekají Čechovice, které by mi měly ukázat mnohem víc. Zatím mám ale z mužstva dobrý dojem.“

Petr Navrátil (Olšany): „Utkání proběhlo podle očekávání. Kostelec měl více ze hry a byl lepším týmem. Je vidět, že I.B třída je někde jinde. Já si chtěl zahrát se silnějším soupeřem, aby si kluci hrábli na dno. Takový zápas je rozhodně lepší, než nějaký trénink. Ohledně posil, je stále všechno v jednání. Vedení je s mými požadavky obeznámeno a věřím, že se do 6. dubna nějaké hráče podaří do Olšan přivést.“

Kralice daly prostějovské Hané šestku

Okresní lídr odpadl. Zhruba padesát minut, se na umělce SCM odehrávala rovnocenná partie. Účastník krajského přeboru z Kralic, si k předposlední přípravě pozval vedoucí tým okresu Hanou. Optická převaha papírového favorita byla korunována brankou z penalty. Brankostroj se rozjel až ve druhé půli, kdy unavení Hanáci na soupeře fyzicky nestačili a inkasovali dalších pět branek.

FC Kralice na Hané – TJ Haná Prostějov 6:0 (1:0)

Branky: Kováč 2, Lexa 2, Nečas, Hlačík.

Rozhodčí: Němec. Diváků: 25.

Sestavy – Kralice: Krejčí (46. Kostelka) – Novotný, Dočkal, Hlačík, Ličman – Horvát, Surala, Martinka, Lehký – Nečas, Kováč. Střídal: Lexa. Trenér: Ivo Gottwald.

Haná: Hlávka – Jančiar, Ohlídal, Čermák, M. Trnavský – M. Kolář, Krupička, Kaprál, Vyskočil – Strouhal, P. Trnavský. Střídali: D. Kolář, Levinský, Křížek. Hrající trenér: Martin Kolář. 

Rozdíl ve fázi přípravy, se zvláště v prvním poločase na hřišti příliš neprojevil. Haná trénující prakticky týden, se ve své jarní premiéře ukázala v solidním světle. Kraličtí sice ovládali střed pole, na zkušenou obranu soupeře však recept najít nedokázali. Na nohy je postavila až proměněná penalta Nečasem a následně viditelný kyslíkový dluh některých plejerů Hané. Nakonec se skóre zastavilo na číslovce šest, což odpovídá propadům vyčerpané obrany zelenobílých.

Kraličtí, kterým začíná soutěž již o přespříštím víkendu, si pozvali na generálku Brodek u Přerova. „Chtěli bychom hrát na přírodní trávě, vypadá to na Biskupice. Termín ještě něvím, buď v sobotu odpoledne, nebo v neděli dopoledne,“ informoval Ivo Gottwald.

Haná se vydá k dalšímu duelu do Chropyně, kde se popasuje s Troubkami. Utkání se hraje v sobotu 12. března od 17:00 hodin.  

Pohledem trenérů

Ivo Gottwald (Kralice n. H.): „Je nás dost, tak jsme utkání vzali vyloženě přípravně. Záměrně si vybírám soupeře z nižších soutěží, aby kluci vstřebali nový systém, založený na postupném útoku. Jsme tak více na míči a snažíme se kombinovat. Haná má zkušené fotbalisty, ale projevil se rozdíl v trénovanosti.“ 

Martin Kolář (Haná Prostějov): „První zápas po čtyřech měsících… Prověřili jsme si tak fyzičku a zkusili se zorientovat na hřišti. První poločas jsme dostali gól z penalyt a soupeře prakticky k ničemu nepustili. Hráli jsme dobře takticky a Kralicím byli vyrovnaným soupeřem. Po čtvrthodině druhé půle, jsme postupně odešli fyzicky a navíc přestali plnit defenzívní úkoly. Myslím ale, že jsme byli Kralicím důstojným soupeřem.“  

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...