Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Poněkud zvláštní situace nastala v létě u prostějovské III. třídy. Do okresního přeboru totiž postoupily suverénní Němčice nad Hanou, které doprovodily o rok dříve sestupující Otaslavice, naopak z II. třídy vinou nepřihlášení kralického „béčka“ de facto nikdo nepadal. Soutěž ještě dobrovolně opustil Pivín „B“ a o postup z „pralesa“ neměl nikdo zájem, tudíž zůstal uvolněný trůn a navíc se opět snížil počet celků ze čtrnácti na dvanáct.

Před začátkem sezóny se tak zdál pravděpodobnější ten scénář, že na špici se bude pohybovat více týmů, mezi nimiž nebudou až takové rozdíly. A to se také naplnilo. Před prvním hvizdem se očekávalo, že mezi nejlepšími se bude pohybovat tradiční trio čekatelů Ptení, Vícov, Tištín. Z nich byl nejvíce favorizován Tištín, jemuž dvakrát v řadě protekl postup mezi prsty, když se nejprve radovaly Kralice na Hané „B“ a pak Otaslavice. To se ale nenaplnilo, výsledky se nedostavily a je z toho až páté místo s výraznou desetibodovou ztrátou na vedoucí post. Trochu překvapivě se naopak úplně nejvíce dařilo Ptení. Tomuto celku bezpochyby výrazně pomohl návrat zkušeného Tondy Hradila zpět na hřiště, jeho zkušenosti a přehled jsou neoddiskutovatelné. A projevil se také těžko definovatelný prvek, díky němuž dokázalo mužstvo otáčet zdánlivě ztracené zápasy, takže při střetnutích proti Tištínu i Bedihošti doslova uteklo hrobníkovi z lopaty.

Nejvýraznějším pozitivním překvapením je ale bezesporu Bedihošť. Tento soubor v posledních letech pravidelně bojoval o záchranu a po nevýrazných podzimech vše doháněl na jaře, jenže tentokrát bude druhá polovina sezóny nezvykle klidná. Z individualit na tom má největší zásluhu pravděpodobně Petr Bross. Na trávníku nezapře, že strávil dlouhé roky ve vyšších soutěžích, jeho patnáct branek o tom svědčí. Vždyť nastřílel téměř dvojnásobný počet gólů než druhý nejlepší kanonýr a shodou okolností jeho spoluhráč Tomáš Mirga. Právě Bedihošť tak nejvíce trápil defenzivy soupeřů a odměnou mu je třetí místo a možnost zabojovat i o návrat do okresního přeboru.

Mezi vedoucí celky se totiž ještě vměstnal Vícov. Ten je na stejné pozici jako loni, byť tedy nedisponuje ani zdaleka takovým náskokem na další pronásledovatele. Na tomto týmu je sympatické, že na rozdíl od ostatních nezastírá touhu prodrat se zcela na čelo a otevřeně přiznává, že chce postoupit. V případě ostatních to navenek působí tak, že je sice výhry potěší, a pokud by to vyšlo, tak by byli ochotni jít výš, ale že jim vlastně stačí, jak to nyní je.

Do souboje o čelo ještě může výrazně promluvit Brodek u Konice, po velké postupové jízdě se chytil i ve „trojce“. Naopak ostatní už pravděpodobně mohou usilovat pouze o lepší střed tabulky. No a trio Čechy pod Kosířem, Dobromilice, Kladky se poperou o to, kdo bude celé pořadí uzavírat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...