Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další přípravné utkání se fotbalistům Prostějova tuze nepovedlo. Opět značně okleštěná sestava eskáčka, v níž chybělo množství opor, sehrála s domácím druholigovým týmem vyrovnané utkání jen do počátku druhého poločasu. Po snížení na 1:2 díky Kroupově penaltě rozhodlo o osudu dalšího přípravného duelu pár okamžiků zkraje druhého poločasu. Při obdrženém debaklu je jediným plusem nad jen fakt, že brankář Korfroň si připsal další chycenou penaltu...

Když už to v Olomouci začalo vypadat, že prostějovský kádr začíná být pohromadě, o týden později bylo zase všechno jinak. „Ve čtvrtek jsme měli na tréninku dvacet hráčů, v pátek deset...,“ prohodil lakonicky a s trochou nadsázky František Jura, trenér 1.SK Prostějov.

Vezměme to popořadě. Brankář Neoral sice odjel s týmem, ale kvůli nataženým tříslům do branky tentokrát nenastoupil. Utkání ve Frýdku mělo být přípravnou premiérou pro stopera Suse, kterého achillovka začala ovšem zase zlobit. Petrželův natržený sval znamená stopku zhruba na měsíc, do utkání nenastoupil ani Langer. A aby toho nebylo málo, na CT vyšetření půjde i čerstvá posila Tomáš Machálek. „Poslali jsme kluky s drobnými problémy ke klubovému lékaři a to jsme asi neměli dělat,“ pokusil se zažertovat Jura. Kdyby nenastoupili se sebezapřením další nemocní hráči Machynek, Pančochář a Kroupa, asi by bylo nutné utkání, které bylo pro domácí Severomoravany generálkou na jarní část druhé ligy, odvolat. Takto musel Jura lovit u kolegy Radima Weissera a „ukrást“ mu dorostence Přikryla a Zapletala, aby měl aspoň koho na střídání.

Utkání bylo od počátku vcelku vyrovnané, přestože měli domácí míč na kopačkách přece jen častěji. Úvodní hlavičkové pokusy mířily nad břevno. Po uplynutí první dvacetiminutovky dostal ovšem kolmou přihrávku do uličky ze Slavie hostující Hošek a s gólmanem si hravě poradil - 1:0. Vzápětí se do podobné situace dostal druhý útočník Stratil, ten ale potřebnou pohotovost neprokázal a Kofroň dalšímu gólu zabránil. Na druhé straně se dostal do brejkové situace Machálek, cílil ovšem mimo tři tyče, ve stejném prostoru skončily i střelecké pokusy Sečkáře či Fládra. Míč z jeho kopačky lízal tyč Mihálkovy svatyně. Když ve vlastním vápně fauloval Koudelka Ilka, dostal Stratil příležitost k zápisu do střelecké listiny podruhé, Kofroň to ovšem bravurním zákrokem odmítl! Těsně před přestávkou se to ale hráči s číslem 10 na zádech konečně povedlo. Nikým neatakovaný si naskočil na centr zleva a hlavičkou pod břevno zavěsil - 2:0.

Krátká přestávka pomohla hostům. Těsně po výkopu uvolnil Kroupa obloučkem přes obranu Nekudu, který byl faulován v šestnáctce a Kroupa dostal příležitost vyučit domácí v této herní činnosti. Poslal gólmana na druhou stranu a rázem bylo o co hrát - 2:1. Jenže... Už o dvě minuty později přišel přízemní centr před Kofroňovu branku a Ďuriška pohodlně usměrnil míč do sítě - 3:1. O chvíli později si hráči nebyli jistí, zdali sudí nepřerušil hru, Ižvolt si v klidu srovnal balón na kopačku a technickou střelou zpoza obránce zavěsil přesně k tyči - 4:1. Sedmiminutovku hrůzy završil proměněním své šance opět Hošek - 5:1. V tom okamžiku bylo po zápase. „Vypadá to, jako bychom po kontaktní brance ztratili koncentraci a řekli si, že slušný výsledek už přijde sám,“ nechápal po utkání obránce Martin Hirsch. Přesto zůstává optimistou. „Umělé trávy už mají kluci včetně mě plné zuby, na přírodním povrchu to bude zase jiné. Máme ještě tři týdny na zlepšení a určitě bych nepodléhal skepsi,“ dívá se do závěrečné fáze přípravy optimisticky pravý bek.

Fládr ještě vyslal jednu nepřesnou střelu, pravé křídlo bezesporu oživil po vystřídání Přikryl, který předvedl pár pěkných úniků, nedařilo se mu ale načasovat centr na spoluhráče. Gól už do závěrečného hvizdu nepadl, i tak si ale Prostějov odvezl od nikterak oslnivého soupeře čtyřgólovou porážku.

Tuto sobotu je plánováno předposlední přípravné utkání 1.SK Prostějov, a to v Přerově s divizní Viktorií od 10:30 hodin.

Pohledem trenéra: Františka JURY -1.SK Prostějov

„V průběhu zápasu jsme si vytvořili několik dobrých příležitostí, bohužel opět bez výsledného efektu. Jestliže dal Frýdek-Místek třeba z osmi šancí pět branek, my z pěti jedinou. Nejsem spokojen s obrannou činností celého týmu, nejde jen o zadní řady, ale minimálně také o krajní záložníky. Opět se potýkáme se značnou marodkou, což efektivitu zimní přípravy poněkud snižuje.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...