Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Střetnutí dvou ještě nedávných účastníků krajského přeboru, které ovšem poslední tři sezóny dělí vždy jedna soutěž, skončil výsledkově jasnou záležitostí ve prospěch toho výše postaveného. Do Konice totiž přijely Určice a byli to téměř výhradně hosté, komu se dařilo skórovat. Herně to ale tak přesvědčivé nebylo a pozitivními ohlasy tak nešetřil ani kouč poražených Radek Řehák.

Většina branek padla hned v úvodním dějství, kdy se nedávný divizionář ujal vedení a na vyrovnání z pokutového kopu zareagoval ještě do přestávky dalšími dvěma zásahy. No a po pauze náskok ještě navýšil až na výslednou podobu 1:5.

„První poločas byl z naší strany bez patřičného nasazení. Udělali jsme pár změn v rozestavení a první půlku nám to nesvědčilo, trošku jsme se hledali. O poločase jsme si řekli, jak to má vypadat, zvýšili jsme nasazení, zlepšila se spolupráce a čtvrtý gól soupeře zlomil. Pak jsme už kontrolovali zápas,“ ohlížel se nový trenér Určic Radek Tomšic.

Paradoxně v možná ještě lepším rozpoložení hodnotil zápas kouč poražených Radek Řehák. „S prvním poločasem jsem byl hodně spokojen. Hráli jsme s týmem, který je o soutěž výš, je kvalitnější ve všech směrech. Beru, že dali tři góly po našich chybách, herně to ale zatím nevypadá špatně. Kluci pokračují v tom, jak jsme na podzim skončili, je vidět, že je to baví, kvalita tam je. Chybek se samozřejmě dopouštíme, ale Kralice i Určice jsou určitě zkušenějšími týmy než ty, s nimiž se potkáváme v sezóně,“ bilancoval.

Po svěřencích hlavně chtěl, aby to odběhali, protože tréninků moc není. „Takže jsem je nutil, aby běhali vepředu, z toho pak pramenilo, že soupeř mohl více chodit do otevřené obrany. Z výsledku si hlavu nedělám a těší mě, že jsme hráli s dvěma celky kraje a byli jsme minimálně vyrovnaní na míči. To je pro nás znamení, že se hra ubírá správným směrem,“ sdělil a pousmál se nad tím, že Konice v zimě odehraje celkem devět přáteláků a v sezóně jen jedenáct mistráků.

Ve druhé půli už se podle zkušeného zadáka projevilo soupeřovo čekání na brejky. „Já jsem klukům říkal, že budeme běhat do poslední chvíle, i útočníci museli napadat hodně vysoko. Zbytečně jsme inkasovali, ale na míči jsme byli kvalitní a splnilo to, co jsme chtěli,“ liboval si.

V tomto týdnu se Konice utká znovu od sobotní čtrnácté hodiny s Hněvotínem, na Určice čekají už dnes od půl sedmé na prostějovské umělce Mostkovice, v sobotu to bude dorost Vyškova.

„V úterý jsou individuální tréninky, kluci mají v Konici posilování a běhání. Pak trénujeme čtvrtek, pátek a v sobotu máme ve dvě hodiny přátelák, tak to bude až do mistráků. Rozhodne úvod sezóny, kdy hrajeme s kvalitnějšími soupeři. Kdyby se nám je podařilo porazit, tak se dostaneme nahoru, pokud ne, tak soutěž nějak dohrajeme,“ dodal Řehák.

Sokol Konice – TJ Sokol Určice 1:5 (1:3)

Branky: Kořenovský z penalty – Vaněk, Halouzka, Bokůvka, Zapletal, Menšík

Sestava Konice: Machač – Mrňka, L. Bílý, Řehák, F. Drešr – Kamený, Kořenovský, Blaha, Antl, Vogl – F. Bílý. Střídali: Jurník, Vévoda. Trenér: Radek Řehák.

Sestava Určic: Holásek – Lakomý, Gottvald, Zelina, Hochman – Plajner, Bokůvka, Menšík, Zapletal – Vaněk, Halouzka. Střídali: Bureš, Cetkovský, Števula. Trenér: Radek Tomšic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...