Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Střelecké hody viděla hrstka diváků ve větrném sobotním poledni na umělé trávě v areálu olomoucké Sigmy. Utkání proti rivalovi z Moravskoslezské ligy bylo výjimečné především dostupností širšího kádru, takže trenér František Jura mohl hráče konečně prostřídat. Právě po přestávce prokázali ti střídající větší efektivitu a rozhodli o nečekaně vysokém vítězství.

Prostor u prostějovské střídačky vypadal před zápasem opět zase jako u týmu s dostatečně širokým kádrem. Chyběla pouze rozesmátá tvář Jana Koudelky, který o uplynulém víkendu užíval tepla severoafrického slunce při reprezentačních povinnostech v malé kopané na půdě Tuniska. Na lavičce zůstal ve stavu nemocných pouze stoper Martin Sus. K dispozici už naopak byl i donedávna nemocný Pančochář a v základu se na pravém kraji zálohy objevil čerstvý přírůstek do sestavy Tomáš Machálek.

Hosté začali opravdu zostra a vynutili si tlak, jehož důsledkem byly dva rohové kopy. Oba znamenaly stav nejvyššího nebezpečí pro holickou branku, nikdo ze závaru ale míč do sítě nedopravil. Na konci úvodní desetiminutovky se prezentoval rychlým únikem po pravé straně Tomáš Machálek, míč po jeho centru ale Nekuda posadil těsně nad břevno. Podruhé už se stejná herní situace vydařila. Kroupa převzal míč ve středu hřiště, zasprintoval po pravé straně a z druhé vlny nabíhající Langer zavěsil efektně odrazem od břevna - 0:1. Za pár minut ale mohlo být srovnáno. Přehazovaná mezi stopery na hranici vápna vedla k faulu v rohu šestnáctky a míč si na značku pokutového kopu postavil Pyclík. Proti Neoralovi však dopadl snad ještě hůře, než minule Žondra proti Kofroňovi. „Nauč je konečně kopat penalty!“ zaznělo od klubového managementu směrem k trenéru Machalovi. Pyclík, který patřil k těm aktivnějším, stejně jako ve druhém poločase střídající Pezzotti, později ještě nastřelil zboku brankovou konstrukci. Na druhé straně pálil po rohu na zadní tyči Sečkář. Gólmana Neorala poněkud nestandardně vyděsil vlastní stoper, když Rusova nečekaná malá domů skončila těsně vedle pravé tyče.

Trenér Jura o přestávkové pauze některé hráče vůbec nešetřil a jeho celková nespokojenost s herním projevem se odrazila i na střídání. Právě vystřídavší Petržela projevil pár sekund po úvodním hvizdu druhé půle potřebnou pohotovost, když zpětnou přihrávku od Nekudy přetavil střelou k tyči ve druhý gól - 0:2. „Dostal jsem přihrávku do prostoru před šestnáctku a moc jiného se s balónem už dělat nedalo,“ poznamenal skromně Petržela. Dvougólový náskok jakoby vybídl vedoucí tým, aby nechal hrát soupeře. Holice měla v druhém poločase opticky mírně navrch, ale náznaky šancí likvidoval včasnými výběhy i pohotovostí na brankové čáře Kofroň. Po hodině hry přišel na hřiště Přikryl a o sedm minut později jej našel skrytou kolmicí Tomáš Machálek. Tváří v tvář brankáři mladý útočník nezaváhal - 0:3. To samé lze říci o situaci o dalších sedm minut později, kdy Přikryla našla křížná Fládrova přihrávka a výsledek nabral svou konečnou podobu - 0:4. „Počítal jsem s tím, že nastoupím v poločase, o to víc jsem se těšil do hry. Na tomto hřišti jsem před časem trénoval a určitá pohoda se asi promítla do proměnění obou šancí,“ svěřil se po zápase dvougólový střelec Štěpán Přikryl.

„Pro mě to bylo takové rozkoukání. Byl jsem tento týden lehce nachlazený, takže v optimální pohodě jsem se necítil. Po půldruhém roce se tým posunul trochu jinam, takže si musím zpočátku přivyknout trochu jinému systému, ale to půjde. Jinak pokud bychom v mistrovském utkání udělali po podobném průběhu zápasu takový výsledek, vůbec bych se nezlobil,“ zhodnotil utkání z osobního i týmového pohledu Tomáš Machálek, staronová tvář v kádru 1.SK Prostějov.

Další přípravné utkání sehrají fotbalisté Prostějova tuto sobotu 27. února na půdě druholigového Frýdku-Místku.

Pohledem trenéra: Roman POPELKA -1.SK Prostějov

„V tomto utkání nás může nejvíce těšit výsledek a proměnění šancí, což v zimní přípravě nebylo vždy pravidlem. Bohužel s herním projevem nemohla panovat plná spokojenost, očekávali jsme větší zapojení některých prvků z tréninků. Příští týden s Frýdkem-Místkem musí organizace hry vypadat podstatně lépe.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...