Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hrušovanský fotbalový areál se stal dlouho hledaným útočištěm pro další přípravné utkání 1.SK Prostějov s druholigovým lídrem ze Znojma. Právě ze strany Jihomoravanů padl požadavek odehrát duel na přírodní trávě, která se v tomto období shání dost obtížně. Jak byl Večerník svědkem na vlastní oči, hanácký celek zaspal úvod utkání a po čtvrthodince prohrával 0:3.

Když už to vypadalo na přijatelnou prohru 2:4, inkasovalo „eskáčko“ v poslední desetiminutovce dva školácké góly a připsalo si v přípravě další debakl. Co naplat, že herně to až tak zle nevypadalo. Vcelku dobrý dojem pokazil především nevydařený začátek a konec utkání...

Sestava Prostějova proti vedoucímu celku FNL 1.SC Znojmo se konečně začala blížit optimálnímu stavu, byť marodů je ještě stále hodně. Mimo hru nadále zůstává Sus a Pančochář, u něhož se naštěstí nepotvrdilo podezření na mononukleózu. Alespoň v útoku se tedy objevila stabilní dvojice Kroupa - Nekuda.

Brankář Kofroň, který mezi tyčemi tentokrát začínal, neprožil kvůli hře spoluhráčů právě šťastný úvod zápasu. Po hokejovém závaru sice z protiútoku pálil mimo branku Machálek, na druhé straně Njire otevřel cestu do šestnáctky pivínskému Žondrovi a Znojmo šlo do vedení – 1:0. Vzápětí po rozehrávce přišel centr zprava od Ledeckého a Okleštěk na bližší tyči neměl problémy skórovat - 2:0. A aby si Znojemští procvičili centry z obou stran, na konci úvodní čtvrthodinky vyzkoušeli centr zleva, Žondra natáhl svou dlouhou nohu a bylo to 3:0 z pohledu jihomoravského favorita. „Začátek jsme opravdu prospali, vypadalo to z naší strany na ručník,“ souhlasil po zápase bezradný gólman Kofroň. Naštěstí zápas nepokračoval v podobném duchu a hra se vcelku srovnala. Určitým vyjádřením byla první trefa na opačné straně, byť ji měl opět na svědomí znojemský hráč. Zelenka načechral z nepřímého kopu míč do vápna, kde se Mezlík slitoval nad absencí hráčů soupeře a skluzem dopravil míč za Veselého záda sám - 3:1. Deset minut před přestávkou mohl Žondra dovršit hattrick, když se postavil k exekuci penalty za faul na Ledeckého. Jeho střela k pravé tyči příliš umístěná nebyla a Kofroň, který uhodl stranu, neměl problém míč vyrazit.

Druhý poločas začal povedenou hlavičkou Novotný, a prostějovská obrana musela odvracet balón takřka z brankové čáry. Do ofenzivní činnosti se zapojil letos poprvé také Koudelka a náhle byly k vidění povedené kombinační akce. Po jedné z nich dopravil Kroupa míč do sítě, bohužel při mávaném ofsajdu. Přestože měli Hanáci chvílemi více ze hry, prosadil se soupeř. Nepožitkem nakopnutý míč obrana odhlavičkovala na hranici šestnáctky na kopačku téhož hráče, který z voleje trefil přesně pravý dolní roh Neoralovy branky - 4:1. O pět minut později se podařil průnik po levé straně, Koudelka posunul míč centrujícímu Sečkářovi a Nekuda se po dlouhém nedobrovolném půstu střelecky zahojil - 4:2. „Už se mi přece jen hrálo jinak, každý den tréninku je patrný,“ poznamenal po zápase „Neky“. V tom okamžiku to vypadalo na přijatelný výsledek. Jenže osm minut před koncem roh směřující na zadní tyč vrátil obloučkem do branky Vavřík (5:2), o chvíli později prokázal ve středu hřiště své kvality Njire, proklouzl mezi stopery a přeloboval vybíhajícího Neorala - 6:2.

Nebýt nepovedených desetiminutovek v úvodu a na konci, zanechali by Jurovi svěřenci v Hrušovanech velmi příznivý dojem. Napravit si střeleckou reputaci mohou tuto sobotu v Holici, kde od 10:30 hodin hrají s místním 1.HFK Olomouc. „Největší rozdíl mezi oběma týmy byl v koncentraci. Při ztrátě koncentrace na hru, jakmile z organizované hry vypadne jakýkoli hráč, kvalitní soupeř to okamžitě potrestá. Markantní to bylo v úvodní čtvrthodině. Jeden či dva hráči nesplní to, co mají hrát, a soupeř se okamžitě tlačil k naší bráně. Druhý poločas byl už z naší strany lepší, ale mám ještě hodně na čem pracovat,“ vystihl Karel Kroupa rozdíly mezi lídry druhé a třetí ligy.

Pohledem trenérů

Radim KUČERA -1.SC Znojmo

„Na únorové podmínky byl vyhovující terén, takže bych řekl, že oba týmy mohly být s přípravou spokojeni. My samozřejmě o to víc, že jsme konečně dosáhli první výhry v naší přípravě. Start sezóny se blíží, proto už krystalizuje naše stabilní sestava a jsem rád, že se kluci střelecky prosadili.“

František JURA -1.SK Prostějov

„Prvních dvacet minut jsme totálně zaspali, hráli jsme bojácně a ustrašeně a soupeř nás za to tvrdě potrestal. Zbytek první půle jsme se zvedli a začali být Znojmu důstojným soupeřem. Ve druhém poločase jsme předváděli pěkné kombinační akce a nebojím se říci, že jsme chvílemi soupeře přehrávali. Po Nekudově gólu jsem doufal v přijatelný výsledek 2:4, který by odpovídal vývoji zápasu. Bohužel jsme se v poslední desetiminutovce dopustili dvou doslova školáckých chyb, které posunuly výsledek do nepříjemně vyhlížející roviny.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...