Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tradiční zimní soustředění prostějovských fotbalistů, kteří se připravují postupový atak do druhé ligy, se konalo opět v osvědčeném prostředí sportovního komplexu Tichá Orlice v Ústí nad Orlicí. Kvalita umělého povrchu totiž během roku dosáhla standardní úrovně, což byla pro vedení druhého týmu podzimní části MSFL limitující podmínka. Ke spokojenosti s průběhem soustředění eskáčka chybí pouze zapojení celého kádru, který prořídl vzhledem ke zdravotním patáliím nejrůznějšího druhu.

„Celkově mohu říci, že jsme náplň soustředění koncipovali jako vysoce náročné, a s potěšením jsem viděl stoprocentní nasazení u všech účastníků,“ pochvaloval si trenér František Jura. Nešlo totiž pouze o naordinované tréninky pro hráče. S výpravou přicestovali i ti, u nichž bylo jasné, že toho s týmem příliš nenatrénují. Koudelka si stále stěžoval na bolavé koleno, Sus na achilovku a Maděrka měl rovněž individuální program. Navíc se drobné bolístky ozvaly v průběhu soustředění i u dalších hráčů.

Nejvytíženějším členem realizačního týmu se tak stal masér Marek Roba, kterému se na stole střídal nejen „Koudy“, jehož tělesná konstituce nesla tréninkový výpadek posledních týdnů poměrně těžce. Tejpování, obstřiky a instruktáž dokonalého protažení svalů se s masážemi pravidelně střídaly. Jak má vypadat dokonalý servis pro tým, předvedl vedoucí mužstva Martin Musil. Kromě technického a organizačního zabezpečení výpravy dbal i o saturaci vitamíny v podobě čerstvého ovoce, které měli hráči v odpolední pauze volně k dispozici.

A hráči si toho byli vědomi. „Se soustředěním můžeme být maximálně spokojeni. Je pravda, že nám nevyšel poslední přátelský zápas, což je v průběhu soustředění taková třešnička. Kluci ale tréninky odmakali a z poctivého zapojení mám dobrý pocit. Navíc nám vyšlo počasí, takže pohyb na umělém povrchu neubíral tolik sil jako loni,“ shrnul za všechny hráče bezprostřední dojmy kapitán Karel Kroupa.

Celkově dobré pocity potvrdil i trenér Jura. „Mám radost z faktu, že na hráčích byla vidět chuť na sobě pracovat. Některé rezervy jsme s nimi probrali na individuálních pohovorech. Teď bude zásadní, jak se naše herní koncepce podaří převést do reálných utkání. Poslední přípravná utkání nám ukázala, že se to začíná dařit,“ uvedl optimisticky. „Nemůžeme být ale samozřejmě spokojeni s efektivitou finální fáze. I v přípravných utkáních musí koncovka fungovat, v zásadních utkáních nebude vypracovaných šancí tucet, ale třeba dvě nebo tři, a je potřeba je využít. Teď přicházíme ´jen´ o dobré rozpoložení do dalších týdnů zimní přípravy,“ upozornil lodivod prostějovského týmu.

Co bylo vidět na trénincích, z nichž ty dopolední byly věnovány práci s míčem, zatímco podvečerní byly především kondiční, potvrzují i náznaky z kabiny. Po zimních změnách se vytvořila soudržná parta, kde pracuje každý za každého. A to je pro leckdy křehkou psychiku velmi důležité.

„Je škoda, že sem přijeli hráči s přetrvávajícím zraněním a nemohli podstoupit plnou zátěž. Přestože si myslím, že natrénováno máme, naši reálnou kondici prokáže už sobotní náročný zápas proti lídrovi FNL Znojmo. Máme teď tři dny na to, abychom regenerovali a vstřebali únavu před dalšími tréninky,“ zadíval se do nejbližší budoucnosti kapitán 1.SK Karel Kroupa.

Na týmu je vidět, že vnímá nadcházející jarní sezónu jako výjimečnou a do přípravy dává každý ať hráč, či člen realizačního týmu, opravdu maximum. Nejtěžší soupeř zimní přípravy Znojmo, lídr druhé ligy, čeká „eskáčko“ v sobotu od 13:30 hodin na přírodní trávě ve Vojkovicích.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...