Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S nečekanou změnou se musely vyrovnávat prořídlé řady prostějovských fotbalistů po příjezdu na kondiční soustředění do sportovního centra Tichá Orlice v Ústí nad Orlicí. Předchozí den totiž bez vysvětlení odřekl plánovaný zápas účastník ČFL Převýšov, náhradním sparringpartnerem se stali starší dorostenci Pardubic, bydlící ve stejném hotelu. Jejich místy naivní hru zkušení fotbalisté ztrestali pěti brankami.

S výpravou přicestovali i někteří zranění hráči, naopak doma zůstal Pančochář beroucí antibiotika. S trojicí Koudelka, Sus a Maděrka se ovšem nedalo počítat do zápasového zatížení, úvodní sestava tedy byla opět zřejmá, na lavičce seděl pouze druhý gólman a dorostenec Zapletal. V brance tentokrát začal Neoral.

Úvodní šanci zápasu hraného v téměř jarním odpoledni zaznamenali mladíci z Pardubic, hlavička skončila vedle tyče. Vzápětí se ovšem ukázala herní převaha Petržely, který ve středu hřiště obral soupeře o míč, zasprintoval k bráně a Přikryl otevřel skóre zápasu - 1:0. Chyba však přišla i na straně druhé, kde vzadu hrála nouzová stoperská dvojice Zelenka - Machynek, Neoral si na hranici šestnáctky netroufl hrát rukama a Tichý toho využil ke srovnání stavu - 1:1. Oba týmy se do šestnáctky soupeře příliš nehrnuly, takže ke slovu přišla střela ze střední vzdálenosti. Tou se zpoza šestnáctky prezentoval Langer a strhl vedení opět na hanáckou stranu - 2:1. Těsně před pauzou utekl po pravé straně Hirsch, nacentroval před bránu nikým nehlídanému Kroupovi a ten se tentokrát na ústecké umělce nemýlil – 3:1.

Do druhého poločasu nastoupil na stopera Aleš Rus, který dorazil během první půle z Olomouce. Po pár minutách ho v šestnáctce „složil“ soupeř tvrdou ranou, což subtilní obránce trefně komentoval: „Mnohem tvrdší byla odpolední písemná zkouška, to bylo pro mě hodně důležité. Mám z ní dobrý pocit, tak snad dopadne dobře,“ doufal. Do střelecké listiny se mohl po změně stran zapsat Machálek, dvojnásobný sólový nájezd na gólmana ovšem nevyužil. Víc ze hry měli pardubičtí dorostenci, ovšem pouze po hranici velkého vápna. A tak jim efektivní výpad do odkryté obrany předvedl opět Kroupa, který tentokrát nohou vstřelil čtvrtou branku - 4:1. Gólový účet zápasu podtrhl rovněž svou druhou trefou v zápase Přikryl - 5:1.

Prokletí oranžového dresu zlomil v druhém poločase brankář Kofroň. „Před zápasem jsem žádal vedoucího mužstva o zelený dres, ve kterém se mi daří víc, ale sady už byly nachystané. Ale i v oranžovém se dá udržet čisté konto,“ pochvaloval si „Kofi“ nedbaje jedovatých poznámek spoluhráčů, že ho soupeři příliš neprověřili.

Spokojen byl i kapitán Kroupa, nejen se svými dvěma góly. „Od zápasu s Uherským Brodem je vidět zřetelný posun. Mám radost z fungování stoperské dvojice, kde se ve velmi dobrém světle ukazuje Machynek. Jinak byl v zápase vidět rozdíl mezi dorosteneckým, místy naivním, fotbalem a tím mužským, který jsme se snažili převádět my. Při optimálním využití šancí by výsledek byl mnohem výraznější,“ hodnotil zápas prostějovský kapitán.

Pohledem trenéra - Františka JURY

„Vzhledem k tomu, že nám na poslední chvíli vypadl dojednaný soupeř, jsme byli rádi za možnost si zatrénovat v modelovém zápase. Pardubičtí mladíci byli rychlí, takže zápas dobře zapadl do kondiční přípravy. V ofenzivě jsme viděli některé vydařené akce, při centrovaných míčích ale potřebujeme dostat víc hráčů před soupeřovu branku.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...