Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na závěr čtyřdenního soustředění v Ústí nad Orlicí bylo na programu další přátelské utkání, tentokrát s divizním celkem nedalekého Letohradu. „Eskáčko“ předvedlo soupeři z nižší české soutěže kombinačně zdařilý vstup do utkání, bohužel také nulovou efektivitu při využití vypracovaných šancí. Soupeř se dostal k prostějovské brance vážněji dvakrát, jednou však příležitost využil a utkání dovedl do vítězného konce.

Základní sestava 1.SK Prostějov se změnila pouze na jediném místě. V pátek večer totiž vlakem dorazil útočník Petr Nekuda. Proč tak pozdě? „Včera jsem teprve dobral antibiotika, skolily mě teplotní výkyvy. Do práce jsem sice chodil, ale na fyzickou zátěž během celého soustředění to opravdu nebylo,“ vysvětlil Nekuda. A jak to vypadá s jeho podzimním zraněním? „Ruka je v pořádku, zápěstí sice budu v zápasech chránit, ale všechny kontroly dopadly dobře,“ těšil se na první zápas po několika měsících „Neky“.

Hned v úvodu je třeba zdůraznit, že Letohrad si za celý zápas nevypracoval žádnou vážnější příležitost. Podle odhadu zhruba pětinou se podílel na držení balónu. Hanáci uplatňovali od začátku herní převahu, z níž rezultovaly dobré šance. Střelecké pokusy ale končily většinou mimo prostor vymezený třemi tyčemi, nejpřesněji cílil Zelenka, jehož střelu brankář kryl. Vyložené šance začaly přicházet po čtvrthodině hry. Kroupa šel dvakrát na gólmana, místo střely volil technické zakončení, které se nesetkalo s úspěchem. Celkem třikrát se propracoval do vyložené příležitosti Machálek, skórovat mu ale v Ústí nebylo souzeno, ani v samotném závěru utkání, kdy ještě mohl srovnat skóre. Po půlhodině hry totiž přišla na vlastní polovině individuální chyba v obraně, kterou Černík bez váhání zužitkoval - 1:0.

Ve druhém poločase Letohrad odvracel několik centrů Sečkáře i Hirsche do šestnáctky, v níž se ovšem nikdo z útočícího týmu neprosadil. A tak se opakoval výsledek zpřed dvou let, kdy se oba týmy na stejné umělce naposled utkaly. „Před zápasem jsem absolvoval pouze jediný trénink, což bylo na devadesáti minutách hry znát. Pohyb po hřišti byl těžkopádnější, musím se dostat do zápasové praxe,“ hodnotil utkání Nekuda, který poctivě bojoval, snažil se, ale do dobré šance se nedostal.

Pohledem trenéra Františka JURY

„Bez okolků přiznávám, že jsem rozladěný. První půlhodinu jsme předváděli výborný fotbal, ve hře bylo vše, co jsme trénovali a chtěli dostat do zápasu. Soupeř se téměř nedostal přes půlící čáru. Dostat gól po vlastní chybě se může stát, ale v tu dobu jsme už měli vstřelit aspoň tři branky. Ve finální fázi jsme naprosto selhali a neberu vůbec omluvu, že se jednalo o přípravné utkání. Do další fáze přípravy, kdy nás čekají nároční soupeři, jsme mohli jít ve větší psychické pohodě.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...