Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

„B“ skupina I.B třídy Olomouckého KFS skýtá zcela jiný pohled než její jižnější skupina. Zatímco v „áčku“ si mírný náskok vytvořil vedoucí Kojetín „B“, za nímž následuje jednolitý zbytek horní poloviny volně pokračující ve zbytek pořadí, tak v „olomoucké“ grupě se výrazně odpojila horní pětice, na kterou nabral střed tabulky znatelnější odstup. Vše uzavírá nejslabší trio. Ve všech třech těchto vagonech má Prostějovsko svého zástupce a drama na obou pólech tak má i regionální rozměr. Tímto bodem se naplnily předsezónní prognózy Večerníku, ale právě v tomto případě jsme byli nejdál od pravdy...

Hvozdu ani Protivanovu se nepodařilo navázat na jarní výkony a v obou táborech převládá velké zklamání. Oba celky doplatily zejména na mizernou koncovku, když dohromady docílily pouze čtyřiatřiceti branek. Této hodnoty dosáhla samostatně hned polovina účastníků.

V případě někdejšího divizionáře vybízela k optimismu alespoň první polovina podzimu, kdy měl průměr zhruba dvou bodů na zápas, jenže závěr se změnil v katastrofu, což nejlépe dokládá sedm porážek v řadě a skóre 6:21. Nastal tak rapidní propad až do druhé desítky, což neodpovídá ambicím ani šíři kádru postaveného téměř výhradně na vlastních odchovancích.

Hvozdečtí při své třetí krajské sezóně přinášeli ještě méně potěšení. Letní zásahy do defenzivy i ofenzivy se ukázaly být natolik výrazné, že první a dosud jediná výhra přišla až v posledním utkání kalendářního roku 2015. To spolu s devíti porážkami v řadě přikovalo mančaft pevně u dna tabulky a situace je tak ještě vážnější než před rokem. Tehdy na tom sice také nebyl Hvozd s deseti body nijak slavně, ale nebyl poslední a dvanáctá pozice byla vzdálena jen na tři body, zatímco nyní mají třinácté Babice pět a dvanáctá Leština šest bodů k dobru.

Mnohem klidněji naopak mohou spát v Jesenci a Otinovsi. Posledně jmenovaný oddíl v létě vyměnil krajské skupiny a tento tah mu společně s doplněním kádru prospěl. Na nepříliš kvalitním domácím hřišti ztratil body jen jednou a tuto ztrátu odčinil v Babicích, takže čtyřiadvacet bodů de facto značí jistou záchranu a jde už jen o to, jestli se podaří uhájit první polovinu tabulky, nebo nastane takový propad jako loni.

A v neposlední řadě Jesenec opět výrazně baví fotbalem. Ke cti mu slouží nejen počet bodů, vstřelených branek a stoprocentní domácí bilance, ale i pravidelnost, s jakou dokázal otáčet nepříznivé výsledky. Ačkoliv hned osmkrát inkasoval jako první a třikrát se tak stalo hned ve druhé minutě, vydoloval právě z těchto utkání šestnáct bodů. A nebýt ztráty dvoubrankového vedení ve Velké Bystřici, mohli Jesenečtí dokonce přezimovat na čele.

PODROBNÉ STATISTIKY, TABULKY A ROZHOVORY S TRENÉRY NAŠICH ZÁSTUPCŮ V I.B TŘÍDĚ, SKUPINĚ B, ČTĚTE V AKTUÁLNÍ VYDÁNÍ TIŠTĚNÉHO VEČERNÍKU!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...