Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Konečně se v zimní přípravě povedl prostějovskému 1.SK adekvátní výsledek. K třetímu přípravnému zápasu si zajelo „eskáčko“ na svou „farmu“, soupeřem mu byly Boskovice, hrající jihomoravský krajský přebor. Rozdíl dvou úrovní byl patrný především ve druhém poločase, i o přestávce mohl být ale výsledek výrazně vyšší. Nakonec v domácí síti, kterou po většinu utkání hájil brankář starších dorostenců Prostějova Roman Konečný, skončilo pouhých pět kousků. Večerník byl u toho!

Slovní spojení „zimní příprava“ nebylo v sobotním dopoledni příliš výstižné. Jestliže o týden dřív se v Ústí nad Orlicí hrálo mezi sněhovými vločkami, tentokrát sluníčko příjemně hřálo a teplota atakovala deset stupňů. Obecnou kratochvílí fanoušků je skládat místo trenéra optimální sestavu. Tentokrát by se nemohli s Františkem Jurou neshodnout. Počet zdravých hráčů mnoho alternativ pro základní sestavu neskýtal. Stoperská dvojice se ustálila ve složení Machynek - Rus, místo nemocného Zelenky nastoupil uprostřed hřiště Fládr s Petrželou. „Na které místo mě trenér postaví, tam budu hrát,“ komentoval své hráčské zařazení Lubomír Machynek. Na tomto postu se představil podruhé a zdá se, že v něm vyrůstá kýžená alternativa. „Zatím jsem střídal parťáky, takže je to pro mě stále docela nové, jsem si vědom nedostatků, na kterých musím zapracovat. Gól jsme dnes nedostali, takže mohu být vcelku spokojen,“ dodala naděje eskáčka.

Přestože dnes oba stopeři narazili asi na nejhratelnější ofenzivu, domácí přece jen v první půli několikrát zahrozili. Hrálo se ale většinou na opačné straně. Sečkářova hlavička na zadní tyč skončila těsně vedle, Fládrovu střelu vytlačil Konečný na roh, zázračný zákrok vytáhl při Kroupově dorážce, kdy hlouček místních seniorů už viděl balón poprvé v síti. Do sítě nepustil ani následnou Langerovu výživnou pumelici. Když už to vypadalo na další přehlídku neproměněných šancí, nenechal se Přikryl odradit neúspěšným střeleckým pokusem, přenesl míč na druhou stranu vápna a Petržela nikým nekrytý otevřel skóre - 0:1. „Jsem za ten gól rád, protože několik situací jsem nevyřešil optimálně, už se mi zápasy povedly i lépe,“ nešetřil „Mrkva“ kritickým hodnocením svého výkonu. Těsně před přestávkou předvedl ukázkový průnik u postranní čáry Hirsch, načechral míč Kroupovi a ten hlavičkou nezaváhal - 0:2. Vzápětí ještě nastřelil z dálky Sečkář břevno.

Do druhého poločasu vlétl tentýž hráč svým neopakovatelným způsobem, narazil si s Langerem, Konečného v boskovické brance ale „Sečky“ nepřelstil. Branková konstrukce odolávala při pokusech Machálka, ale Píchalův centr do druhé vlny si po hodině hry srazil do vlastní sítě jeden z domácích beků - 0:3. Na poslední desetiminutovku se u domácích vystřídali gólmani a ten nový neměl sílu odolávat exhibiční hře třetiligového týmu. Nejprve technickou střelou zvýšil na čtyřbrankový rozdíl Pančochář, který po naběhání množství kilometrů kvůli zraněnému rameni se konečně zapojil do hry a návrat příhodně oslavil - 0:4. V závěru ještě Machálek nejprve nastřelil tyč, došel si pro míč a umístil jej napodruhé mnohem přesněji - 0:5.

Díky tomuto výsledku se tak Prostějov dostal před odjezdem na náročné soustředění do přece jen příjemnějšího rozmaru.

Pohledem trenéra Romana POPELKY (1.SK Prostějov)

„Utkání bezezbytku splnilo svůj účel. Dobře jsme potrénovali, zaběhali si, konečně se střelecky uplatnili. Nejde samozřejmě o výsledek, který mohl být ještě výraznější, ale o ofenzivní prvky, které jsme v prvních dvou utkáních ve větší míře postrádali. Rozdíl obou soutěží byl zcela zřetelný ve druhém poločase, kdy už domácí nedokázali více vzdorovat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...