Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Do roka a do dne! Osmý ročník kosteleckého halového turnaje v ženské kopané měl stejného vítěze jako v roce minulém. Z rekordního dvanáctičlenného pelotonu vykrystalizoval jako nejlepší Kotouč Štramberk, jenž za sebou nechal hlavní favority v podobě Nových Sadů a obou výběrů Horních Heršpic. „Za poslední dva zápasy, můžu před holkama jen smeknout,“ nechal se slyšet Tomáš Večerek, trenér vítězů. A měl naprostou pravdu, vyrovnat semifinálový duel v poslední sekundě se hned tak nevidí... PROSTĚJOVSKÝ Večerník byl jakožto exkluzivní mediální partner po celou dobu pěkně nablízku.

Čtyřicetizápasový maraton odstartoval dvěma šestičlennými základními skupinami. V nich kralovaly naprosto dominantním způsobem oba výběry Lokomotivy Horní Heršpice. V „áčku“ ztratil žlutý tým pouze remízou s Líšní, v „béčku“ pak vyhrálo modré družstvo všechny své zápasy. Celkově měly Heršpice skóre 38:5 a téměř nikdo v hale nepochyboval, že poputuje vítězná trofej do Brna. Ve velmi dobrém světle se ukázal i jeden z trojice domácích želízek, červený výběr Kostelce. Zajistil si postup do play off z druhého místa skupiny A. Druhý kostelecký tým skončil ve skupině B na páté pozici, Mostkovice bez několika opor pak šesté v grupě A.

Roli favoritů zvládly Heršpice i ve čtvrtfinále, když žlutý celek vyřadil Uherský Brod (4:2) a modrý nasadil v derby Líšni pětibrankovou rukavici. Postup do vyřazovacích bojů byl jakoby živou vodou pro ve skupině trápící se Štramberk. K lítosti domácích fanoušků to bylo na úkor Kostelce, který se musel smířit s porážkou 0:3! Čtyřlístek semifinalistů pak doplnily Nové Sady, které si poradily s Jabloncem 2:0.

V zápasech o konečné umístění se našim zástupcům také nedařilo. Mostkovice ztratily dobře rozehranou partii s Mnichovým Hradištěm v poslední minutě a padly 1:2, „bílý“ Kostelec pak podlehl v penaltovém rozstřelu Kopačkám z Oseku. „Byl to silně obsazený a kvalitní turnaj. Závěrečné zápasy to jen potvrdily, byla radost se na ně dívat. Z našeho pohledu šlo o dobrou školu mladých holek. I když jsme skončili poslední, myslím, že jsme nezklamali,“ hodnotil Jaroslav Karafiát, kormidelník Mostkovic.

Elitní kvarteto pak předvedlo divákům v hale elektrizující semifinále. Jako první se popasovaly „žluté“ Heršpice s Novými Sady a duel musely po výsledku 1:1 rozhodovat pokutové kopy. V těch pohrdly Sady dvěma mečboly, aby nakonec proměnily až ten třetí! Ještě větší drama nabídl souboj Štramberku s „modrými“ Heršpicemi. Severomoravanky utekly doslova hrobníkovi z lopaty. Brňanky v úvodu přežily dvě gólovky a postupně převzaly otěže. Výsledkem byl vedoucí gól krátce před koncem. Co se však přihodilo následně, se hned tak nevidí. Heršpice šly v závěrečných vteřinách v přečíslení tří na brankářku, ale místo jisté branky o míč přišly a z následného protiútoku po střele Terezy Davidové inkasovaly. V ten okamžik zazněl konečný klakson a šlo se do penalt, ve kterých Kotouč svůj zázračný obrat dokonal. „To by se stávat nemělo! Sedm vteřin do konce, tři na gólmana a dostaneš góla,“ láteřil heršpický kouč Tomáš Loder a dodal: „V tom je ale fotbal krásný....“

V boji o třetí místo si to pak mezi sebou rozdaly heršpické týmy a radoval se mladší žlutý výběr. V samotném finále se jednalo o taktickou bitvu s bezbrankovým vyústěním. Rozhodovaly opět pokutové kopy, v nichž byly opět úspěšnější „Štramberačky“! „Úkolem bylo uhlídat hráčku číslo deset (Mokrušová - pozn. red.). Podařilo se a penalty už byly vabank,“ usmíval se Tomáš Večerek, šťastný kouč Štramberku.

Celkově měl turnaj nadstandardní fotbalovou úroveň. Zvláště semifinálové a finálová bitva, zvedaly diváky ze sedadel. Kvalitou zapadlo i kvarteto rozhodčích Dominik Spurný, Petr Bašný, Radek Motal a Jiří Němec. „Uhráli jsme, na co jsme měli. Ty čtyři celky, které skončily před námi, byly podstatně důraznější a rychlejší. K tomu není moc co dodat,“ uznal kvality top kvarteta Marek Jelínek, trenér domácího Kostelce na Hané.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...