Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kdo bude chtít postoupit do I.A třídy Olomouckého KFS? Tato otázka se nabízí při pohledu na současnou podobu „A“ skupiny o patro nižší soutěže. Hlavní starostí Kojetína bude stabilizovat situaci v „áčku“ a zabránit sestupu z krajského přeboru, současně s koncem farem je tak otázkou, jestli by chtěl mít „béčko“ hned po sebou, aktuálně druhý Pivín pak nechce měnit strategii a přáním je vycházet hlavně z vlastního materiálu. V případě dalších týmů záleží, jak se velice vyrovnané pořadí promísí.

Prostějovsko tu letos netradičně zastupují pouze čtyři celky, které se stihly rozprostřít do všech sfér tabulky. Po prvních kolech tomu nic nenasvědčovalo, ovšem nyní je na tom s přehledem nejlépe pivínský Sokol, který zejména díky produktivnímu útoku bral pravidelně body doma i venku. Vedle tradičních opor na sebe v závěru sezóny upozornil hlavně Jakub Špaček, šest branek v pouhých čtyřech duelech je na hráče přicházejícího ze třetí třídy okresu výtečný počet. Kouč Jaroslav Svozil se mohl opřít o nadstandardní střed zálohy v podání jeho syna a Pavla Valtra, obranu si dirigoval Martin Sedlák, v útoku se prosazoval Stanislav Filka. A vydařil se i tah s nasazením skutečných veteránů Vladimíra Krče a Pavla Sedláka, jimž je dohromady rovných sto let.

Regionální dvojkou v tomto klání jsou po delší pauze opět Nezamyslice, tuto pozici si vydobyly díky udržení výkonnosti po celé hrací období. Jen s tím rozdílem, že zatímco první polovina byla hlavně ve znamení remíz, tak v té druhé přibylo vítězství. A dvaadvacet bodů dává velice dobrou výchozí pozici do zbytku ročníku.

Dobře našlápnuto mají rovněž Vrchoslavice, které zejména díky postrachu soupeřů Petru Šimkovi nasázely mnohem více branek, na druhou stranu také častěji inkasovaly. K tomuto týmu ovšem divoké výsledky za poslední roky patří a třeba skóre 6:5 s Čekyní do tohoto schématu přímo zapadá. Vedle jiných jednotlivců zaslouží velkou pozornost hlavně Jiří Loučka. Tento gólman totiž vychytal dvě čistá konta, a když nastoupil v poli, tak podle oficiálních statistik hned dvakrát rozvlnil síť v roli střelce. Tím se na krajské úrovni nemůže asi nikdo jiný pochlubit.

Naopak smutek a rozepře zavládly v Kostelci na Hané. Díky úspěšnému zvládnutí poslední sezóny a mixu mladých i zkušenějších hráčů se od tohoto celku očekávalo, že bude atakovat nejvyšší pozice. Ostatně i Večenrík jej před sezonou viděl jako místní jedničku. Jenže pravý opak byl pravdou... V první polovině podzimní části získal tento celek jen dvě výhry, další dvě před sehráním předehrávek a nebýt triumfu v Nezamyslicích úplně na závěr, nevěstilo by patnáct bodů vůbec nic dobrého. Před novým koučem Jaroslavem Klimešem tak stojí velká výzva v podobě vyvedení sestavy, která má určitě na víc, z hlubin černého lesa.

7. DÍL FOTBALU EXTRA, VĚNOVANÝ I.B TŘÍDĚ, SKUPINĚ A NAJDETE V AKTUÁLNÍM ČÍSLE VEČERNÍKU!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...