Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Uplynulou sobotu v pravé poledne sehráli na zasněžené umělé trávě sportovního areálu v Ústí nad Orlicí prostějovští fotbalisté druhé zimní přípravné utkání proti místní Jiskře. Šlo o náhradní řešení, protože původně byla ve hře příprava s Ružomberokem, z níž rozhodnutím slovenské strany sešlo. Z téměř půltuctu gólových šancí se ujala pouze jediná, kdy soupeř těsně před koncem vyrovnal na konečných 1:1.

Vzhledem k poměrně rozsáhlé marodce bylo vůbec na vážkách, zda-li bude eskáčko dlouhou cestu na východ Čech vůbec vážit. Ke zraněným Koudelkovi, Pančochářovi a Susovi se přidal nemocný Nekuda. Chyběl také gólman Neoral, který skládal v sobotu dopoledne zkoušku, a na poslední chvíli se omluvil také Hloch. Naopak dvěma přírůstky oproti premiérové přípravě byla dvojice Fládr - Rus, která ráno dorazila po čtrnáctihodinové cestě autobusem ze školního lyžařského soustředění v Itálii. Oba borci v šatně ani během jízdy klubovým autobusem příliš nevnímali, ale na třicet minut na hrací plochu vyběhli. „Přece jen jsem se rozkoukal, ale není to ono. Po nevyspání je člověk slabý, celý zápas bych rozhodně nedal,“ podělil se s Večerníkem o své pocity po zápase Aleš Rus s tím, že půlhodinka byla opravdu tak akorát. Na místo stopera se tak vedle Bodečka postavil od začátku utkání asi jediný vhodný hráč, Machynek. Po zkušenostech z minulého týdne byly zadní řady přece jen organizovanější, jediné zaváhání přišlo zhruba po dvaceti minutách, kdy si příliš nerozuměli Kofroň s Bodečkem při malé domů a druhý jmenovaný odkopával míč před brankovou čarou.

Domácí nijak dravou ofenzivou nedisponovali a prvních deset minut se nechali zatlačit před vlastní branku. Pak však zůstal nepokrytý hráč na hranici prostějovského vápna, Kofroň ale se slabým pokusem problémy neměl. Na druhé straně mířil z otočky mimo Langer, stejně se vedlo Machálkovi, po individuálním průniku dal balónu opačnou rotaci Přikryl. Největší šance první půle přišla po třiceti minutách hry, kdy ukázkově potáhl míč po pravé straně Machálek, naservíroval jej před odkrytou branku Kroupovi, ten ale z malého vápna vysoko přestřelil...

Do druhého poločasu nastoupil ze 1.SK Prostějov dorostenec Zapletal a na hrotu operovali Machálek s Přikrylem. Na levé straně navázal na výborné výkony z předchozího týdne Sečkář, který poslal do vápna několik centrů, pohříchu ale nenacházel spoluhráče. Po vystřídání byli přes zmíněný spánkový deficit hodně viditelní Fládr uprostřed hřiště a Rus na svém postu stopera.

Gólově se ale stále nedařilo. Machálek orazítkoval tyč, následně Machynek u levé tyče napodobil Kroupu. A tak se zasloužené odměny za kvalitní a zodpovědný výkon dočkal Sečkář, který technickou střelou pravou nohou překonal domácího gólmana - 0:1. Když už to vypadalo na hubené vítězství, prohraný hlavičkový souboj a nedostoupení protihráče znamenalo ojedinělou ústeckou střelu, na kterou ani vytáhlý brankář Šarman, který na poslední desetiminutovku vystřídal Kofroně, nedosáhl.

„Za dnešní obranou se chytalo podstatně lépe,“ potvrdil po utkání „Kofi“. „Drželi se víc při sobě, domácím prakticky nic nedovolili. Měli jsme ovšem proměnit spoustu našich šancí a jednoznačně vyhrát,“ litoval gólman, jehož bylo v průběhu utkání slyšet se zoufalým apelem „tak už něco dejte...“

Nadcházející sobotu sehraje 1.SK Prostějov poslední utkání před odjezdem na soustředění. Od 10:30 hodin je naplánován výkop v pořadí třetího přípravného duelu v Boskovicích.

Pohledem trenéra - Františka JURY

 „Tento zápas přece jen splňoval trochu přísnější měřítka. S ofenzivní činností jsem byl spokojen, neproměnění šancí je samozřejmě problém, ale ten se na trénincích vypilovat nedá. Stoperská dvojice opět nebyla kompletní, ale organizace zadních řad už začíná fungovat. Jsme zatím ve fázi kondiční přípravy, takže i z tohoto úhlu je třeba se na kvalitativní úroveň zápasu dívat.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...