Příjemnou noc, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Je tomu už dlouhá řádka let, co se v Lipové chodívalo na třetí ligu. Divizním prvenstvím a postupem výš tehdy vyvrcholilo historicky nejúspěšnější období klubu, načež chvíli se právě v této obci s přibližně sedmi sty obyvateli hrál nejkvalitnější fotbal v regionu. Poté ale přišel velký pád až do I.B třídy Olomouckého KFS. V posledních letech se však zdá, že se Lipovským začalo dařit mnohem více a stávající vedení může dokonce pošilhávat po postupu mezi krajskou elitu. Samozřejmě za předpokladu, že by se podařilo vyřešit mládežnickou podmínku.

Lipová byla bezesporu tím nejpříjemnějším překvapením podzimní části letošní sezony. Někteří fanoušci i hráči sice nemají tento klub v oblibě, čísla ale hovoří jasně. Mužstvo koučované hrajícím trenérem Pavlem Růžičkou si vedlo stejně suverénně doma i venku a potvrzovalo, že se z jeho strany nejedná o náhodu. Doma ztratilo jen po remíze s Beňovem a zbylých šest duelů vyhrálo, venku si Lipovští také užili šest výher, k nimž přibyly jediné dva podzimní nezdary.

V jedné z nejvýše položených fotbalových obcí regionu se podařilo šťastně propojit zkušenosti třicátníků, kteří úspěšně dohrávají svou kariéru, s dovednostmi mladších hráčů a vznikl tak mix, jemuž stačí pouze jeden celek.

Všeobecně se přitom před startem skupiny „A“ I.A třídy O KFS očekávalo, že se na špici usadí nováček z Lutína, jenž v létě posílil nejvýrazněji. Za pravdu daly těmto tezím hned úvodní výsledky, kdy Slatinice dostaly „šestku“, Náměšť a Čechovice schytaly pětibrankový příděl. O to překvapivější byla následná porážka v Lipové, zejména když po ní následovalo dalších sedm výher a remíza s Mostkovicemi. Jako druhý a zatím poslední vyzrál na Lutín tým Beňova. A ohromující je také výsledné skóre, úctu vzbuzuje jak průměr nad tři vstřelené branky, tak pouze inkasovaných gólů za patnáct kol. Nestane-li se u vedoucího dua přes zimu nic radikálního, lze tak očekávat napínavou bitvu o první místo. Promluvit do tohoto souboje a zejména pak vyhlídek na postup ale může i mládež. Podmínkou vstupu do krajského přeboru jsou totiž hned tři mládežnická družstva, za každé chybějící se platí třicet tisíc korun, přičemž lze se vykoupit pouze jednou. A v tuto chvíli disponují Lipová i Lutín pouze jedním celkem, což by nestačilo.

Podobná spokojenost jako v Lipové může panovat také v Konici. Tým se dokázal rychle vyrovnat se ztrátou nejvyšší krajské příslušnosti a zastavil další propad. Současně se v mužstvu sešla řada mladých a šikovných hráčů, jimž se za přispění několika zkušenějších fotbalistů daří užívat si hry i výsledků.

Na úvod „B“-skupiny I.A třídy O KFS v Bohuňovicích to sice za stavu 0:3 vypadalo zle nedobře, optimismus ale mohlo přinést již následné snížení v závěru na rozdíl jediné branky. Týmu vedenému taktéž hrajícím koučem Radkem Řehákem se zejména dařilo udržovat pevnou domácí tvrz, vyzrál na ni jen vedoucí Rapotín, jemuž se podařilo zvítězit 2:0. A radost ještě mohly mít po výsledku 1:1 Bohuňovice, čímž si zajistily lepší vzájemnou bilanci. Současné konické mužstvo dokázalo uspořádat gólové hody a třeba v Lošticích vyhrát 7:1, v Troubelicích 6:1 a nad Štěpánovem 4:0, pouze čtyřikrát se ocitlo pod dvěma vstřelenými brankami. A také defenziva fungovala spolehlivě, což dokládají tři čistá konta a dalších šest zápasů, v nichž se soupeři podařilo pouze jednou skórovat. Vybízí to tak k optimistickým vyhlídkám jara, ke druhému místu chybí jen lepší pomocná kritéria a vedoucí příčka je vzdálena dvěma výhrami.

KOMPLETNÍ STATISTIKY, ROZHOVORY S TRENÉRY A HRÁČI KONICE A LIPOVÉ, NAJDETE V AKTUÁLNÍM VYDÁNÍ PROSTĚJOVSKÉHO VEČERNÍKU. PODROBNÝ POHLED DO KABIN ZBÝVAJÍCÍHO KVARTETA Z I.A TŘÍDY ČTĚTE V ČÍSLE 3, KTERÉ VYJDE V PONDĚLÍ 18. LEDNA. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...