Dobré ráno, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Víceméně podle očekávání si zatím vedou oba regionální zástupci v nejvyšší krajské soutěži dospělých. Kralické mužstvo se sice hodně trápilo v ofenzivě, ale naplňuje předpoklady a patří do středy tabulky. Stejně tak v případě Určic platí, že se budou po razantních zásazích do mužstva pohybovat spíše v dolní polovině pořadí. 


Velice brzy se startující rozdělili do dvou nesouměrných skupin. Na čele vykrystalizovala pětice týmů tvořená severským triem Jeseník - Velké Losiny - Medlov a zbylým duem Šternberk - Ústí u Hranic. Na absolutní čelo se tak prosadili oba nováčci, kteří na jaře dotáhli do úspěšného konce svou jízdu I.A třídou. V závěru se nakonec i tito uprchlíci rozdrobili. Pořadí tak vévodí pouze jednou poražený Jeseník, mírně zaostává Ústí a další drobná mezera odděluje i třetí až pátý celek.

No a na ostatní už zbývá prakticky jen boj o záchranu. V tomto směru může být přece jen o trochu klidnější trojice 1.HFK Olomouc „B“ - Kralice na Hané - Dolany, jimž se podařilo překonat dvacetibodovou hranici, a v současnosti uzavírají vedoucí osmičku.

Dlouho to ale nevypadalo, že Kralice budou takto vysoko. V prvním kole sice uhrály bod v Kojetíně, od něhož se očekávalo, že i jako farma třetiligového Kroměříže má patřit k tomu lepšímu, následně ale přišly dvě porážky se souhrnným skóre 0:9. Teprve pak se hráči dočkali výhry proti Dolanům a čisté konto udrželi i při následné remíze v Zábřehu. Další střetnutí s favorizovanými celky Jeseníku a Ústí bodové zisky nepřinesly.

Kraličtí se trápili zejména v koncovce, hned šestkrát nedokázali vstřelit ani branku. Výsledná bilance osmnácti vstřelených branek během sedmnácti kol je hodně tristní. I s těmito podprůměrnými čísly se ale mančaftu podařila těžko uvěřitelná věc v podobě sedmi výher. To je asi jako vyhrát jackpot, především pak při pohledu na celkový počet inkasovaných gólů, kterých je totiž dvojnásobné množství a průměrné skóre tak činí 1:2. Tento výsledek však zkreslují tučné příděly v podobě sedmi gólů od Velkých Losin, pěti v derby od Určic, čtyř od Jeseníku a tří ze strany Chválkovic. Ukazuje to zejména velkou nevyrovnanost mužstva.

Stejně tak se ale občas dokázali probudit také střelci Kralic a v poměru 3:2 zvládli duely se silným Medlovem i zachraňujícím se Kojetínem, čtyřikrát se dokonce prosadili na půdě v té době výrazně zaostávající Litovle. A hned v pěti případech vše podpořilo čisté konto ze strany brankáře Davida Krejčího, kdy pak čtyři góly zařídily třináct bodů. I tak to ještě tři kola před koncem vypadalo s Kralickými dost na hraně, čtrnáct bodů a nutnost bodovat proti celkům ze svého tabulkového okolí. Proti Hněvotínu a Kojetínu se vytoužené zadařilo, další jednogólová výhra na hřišti třetích Velkých Losin už byla vítaným bonusem.

To Určice začaly dobře, když při obnovené premiéře kouče Evžena Kučery zdolaly doma Hněvotín. Rychlé vystřízlivění ale přinesly tři po sobě jdoucí porážky o jedinou branku. Tuto sérii sice ještě přerušilo domácí debakl Chválkoviímc, kdy se hned čtyřmi brankami blýskl Michal Trajer. Poté ale nastaly další tři prohry, což dávalo v součtu dohromady pouze šest bodů z osmi zápasů.

Optimismus do žil i zbytku podzimní části přinesly vysoké výhry v prestižním derby nad Kralicemi a překvapivě i Jeseníkem (5:1 a 4:0), stejně jako vítězství v Ústí u Hranic. Tím ale úspěšná část skončila a jediný bod ze zbylých duelů přišel po domácí remíze se Želatovicemi. A prohry v Medlově, Holici, Hněvotíně, doma s Litovlí a Zábřehem znamenaly pokles na čtrnáctou pozici, jen bod před poslední Litovel.

Nyní je otázkou, jak radikální změnou určická soupiska projde a jak se změní kvalita. Zdá se ale, že v následujících třinácti zápasech to bude chtít alespoň pět výher. Aktuálně to navíc vypadá na sestup dvou celků, odvíjet se vše ale bude i od toho, jak se povede Šumperku na dně divizní skupiny „D“ a Hranicím v dolní třetině skupiny „E“.

PODROBNÉ HODNOCENÍ KRALICKÉHO TÝMU, NAJDETE V AKTUÁLNÍM TIŠTĚNÉM VYDÁNÍ PROSTĚJOVSKÉHO VEČERNÍKU, VYSTOUPENÍ URČIC BUDEME PODROBNĚ ROZEBÍRAT V ČÍSLE 50, KTERÉ VYJDE V PONDĚLÍ 14. PROSINCE 2015. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...