Dobré ráno, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ještě před koncem podzimní sezóny musí klubové vedení 1.SK Prostějov ladit plán zimní přípravy. Je potřeba především dohodnout se soupeři sérii přípravných utkání a samozřejmě vybrat místo i termín pravidelného zimního soustředění. Až na jednu výjimku má v tomto směru prostějovský „A“ tým, který nakonec přezimuje na druhém místě (Vítkovice v dohrávce porazily dle očekávání Břeclav - pozn.red.), jasno.

Po zasloužené vánoční a novoroční pauze se svěřenci trenéra Františka Jury sejdou ve středu 13. ledna 2016, kdy si na umělé trávě zahrají první fotbálek. Hned v sobotu je čeká první přípravný zápas s pátým celkem divizní skupiny D Uherským Brodem.
Následující tři pondělky budou vyplněny už tradičním boxerským tréninkem, dalším sparingpartnerem by měl být jeden z týmů slovenské Fortuna ligy, v tomto případě se ještě čeká na potvrzení. Poslední lednovou sobotu si prostějovští fotbalisté vyzkouší herní varianty proti Boskovicím, které hrají krajský přebor Jihomoravského KFS.
První únorový týden je na programu tradiční soustředění. Kde tentokrát bude? „Po stížnostech hráčů na kvalitu umělé trávy v Ústí nad Orlicí jsme zvažovali více variant, správci areálu ale mezitím nedostatky povrchu odstranili, takže pojedeme do osvědčeného Sporthotelu Tichá Orlice, kde máme perfektní zázemí,“ prozradil Jura. V rámci soustředění prověří jeho tým účastník ČFL Převýšov a divizní Letohrad. Další únorové víkendy vyplní prověrky s druholigisty Znojmem a Frýdkem-Místkem, proložené soubojem s třetiligovým sousedem z Holice. V březnu jsou na programu poslední dvě utkání - derby s divizním účastníkem z Přerova a nakonec generálka s Hulínem.
Termíny všech utkání zveřejníme později, stejně jako případné novinky z hráčského kádru.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...