Dobré ráno, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Klidu nepřidali. Závěrečné vystoupení letošního podzimu se určickým fotbalistům příliš nevyvedlo. S obdobně namočeným Zábřehem na Moravě podlehli rozdílem tří branek, navíc nafasovali dvě červené karty. Neúspěšná zápasová šňůra se tak protáhla na číslo pět a zimní pauzu stráví tým Sokola na čtrnácté příčce jen s jednobodovým náskokem na poslední Litovel. „Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém jsme ale pořádně nevystřelili na bránu. Trápíme se takhle už třetí utkání. Máme mladý tým, určitá nervozita z tabulkového postavení už je cítit,“ krčil rameny Patrik Hochman, jeden z mála zkušenějších plejerů Určic. Večšerník byl po celých devadesát minut u toho!

Předzápasová situace obou celků nebyla nijak růžová. Oba kluby sice hrály ještě v loňské sezóně vyšší soutěže a pro letošek poskládaly nové týmy, v nichž převažují nadaní mladíci. Vzhledem k výhodě domácího prostředí byli mírným favoritem domácí fotbalisté, ale realita na trávníku byla nakonec úplně jiná...
Zábřeh se na Hané představil jako kompaktní a organizovaný tým, jenž toho nervózně působícím Určicím moc nepovolil. Do vedení se hosté dostali díky vydařenému brejku, následně Určice spálily několik šancí. Krátce po změně stran pak dostal druhou žlutou stoper Lakomý a dvacet minut před koncem brankář Kostelka. V pohodě hrající Zábřeh pak rozhozené Určice dorazil dalšími dvěma zásahy!
Utkání se za minimálního diváckého zájmu rozjíždělo hodně zvolna. První výstrahou pro domácí obranu byl průnik Valenty po pravé straně, jehož zakončení naštěstí Kostelka zlikvidoval. Velký závar před hostující svatyní rozvířil dobře kopnutý roh Hochmanem, ale míč doputoval půl metru vedle pravé tyče. Volný kop Bokůvky pak skončil vysoko nad. Hosté sázející na organizovanou obranu a rychlé kontry šli do vedení po půlhodině. Puchr uprchl obráncům a z úhlu dokázal propálit Kostelku - 0:1. Domácí inkasovaný gól vybičoval k velkému náporu.
V obrovské tutovce se objevil Zelina, společně s vybíhajícím brankářem Tomanem však přehodil i branku! Zábřežský brankář pak chytil
i polovysokou střelu Patrika Zapletala a při další „ložence“ Zabloudila pak míč poslala do zázemí noha obránce. Tečku za poločasem udělal Hochman, jehož pokusu zpoza šestnáctky chyběla razance a Toman neměl problém.
Určice vletěly do druhé půle se stejným elánem, s jakým ji končily. Zacpalův padáček z dvaceti metrů divže neskončil pod břevnem, ale gólman Toman míč na poslední chvíli vystrčil nad. Následně pak mířil ve své další jasné šanci Zelina opět příliš vysoko. Místo pokračujícího náporu se však museli Určičtí srovnat s oslabením. Tomáš Lakomý musel hasit chybu svých spoluhráčů a po druhém žlutém faulu šel předčasně do sprch. Převaha Určic se tak rozplynula a definitivní zlom přišel dvacet minut před koncem. Brankář Kostelka podběhl vysoký nákop a své zaváhání vyřešil stažením Puchra v jasné pozici - červená! Z pole tak šel Plajner a do brány Števula. Studeného náhradníka mohl z volného kopu překonat Hajtmar, ale míč šel těsně mimo. Naprostý chaos v obranné hře Určic pak vykrystalizoval v situaci, kdy šli hned tři (!) hráči soupeře na Števulu, zakončující Rattay však napálil jen nohy brankáře. Rozhodnutí padlo zanedlouho. Autor první trefy Puchr napřáhl z hranice velkého čtverce a vymetl pravou šibenici - 0:2. Určická hra se následně rozsypala jako domeček z karet a jen střelecká nemohoucnost hostů zamezila debaklu. Z dalšího přečíslení trefil Hajtmar například tyč, Puchra vychytal v ložené pozici Števula. Konečný výsledek stanovil Lukas, jenž svůj odvážný průnik do šestnáctky zakončil střelou k bližší tyči - 0:3. „Po těch červených už se nám hrálo těžce. Nevím opravdu, co bych k tomu řekl. První půlku jsme zvládli vcelku dobře, ale opět jsme přestali úplně hrát. Nevyhráli jsme už popáté v řadě, projevuje se to. Myslím ale, že na to, jaký máme nezkušený a mladý tým, není to až taková hrůza. Bodů jsme ale mohli uhrát za podzim víc,“ uzavřel stručný komentář Patrik Hochman.
Určičtí se v podzimní části prezentovali opravdu zajímavými výsledky. U pasu se jim houpou například skalpy silných celků jako Jeseníku nebo Ústí u Hranic, dokázali zesměšnit i rivala z Kralic. Na druhé straně dokázali doma padnout s poslední Litovlí, nebo teď naposledy s o záchranu hrajícím Zábřehem. Exdivizionáře tak čeká rozhodně zajímavé jaro!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...