Dobré ráno, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S novým hlavním trenérem vstoupí fotbalisté Kostelce na Hané do zimní přípravy a následně i jarní části. Dosavadní hlavní trenér Ivo Vykopal se totiž rozhodl po skončení podzimní půlsezóny rezignovat. Jeho nástupce by mělo oddílové vedení představit v polovině tohoto týdne.

„Nabídl jsem svou funkci po sérii nepřesvědčivých výsledků a výbor ji po týdnu přijal. Šel jsem do Kostelce s určitou vizí, ale nepotvrzovalo se to, nebylo to ze strany hráčů správně pochopeno a nemělo cenu déle setrvávat. Navíc to pro mě bylo docela náročné skloubit s rodinou a prací a nedařilo se mi vybudovat, co jsem chtěl,“ zhodnotil své vystoupení na kostelecké střídačce někdejší hráč, posléze rozhodčí a následně kouč tamějšího dorostu.
Na právě skončené angažmá ale bude vzpomínat v dobrém, byla to další pozitivní zkušenost. A podobně se na věc dívá i prezident kosteleckého oddílu Stanislav Píchal.
„Ivoš u nás působil tři roky u dorostu a pak rok a půl u mužů. Byl to jeden z nejlepších kosteleckých fotbalistů své doby a velký srdcař. Byl na kluky přísný jako dříve na sebe a udělal tu kus práce, ale dnešní hráči jsou větší flegmatici a dril nesnesli,“ podotkl dlouholetý šéf oddílu.
K této změně tak došlo po zápase v Nezamyslicích, kde se hostujícím hráčům podařilo zvítězit v poměru 3:1. Rozlučka to tak byla vítězná. „Musíme pochválit skvělé přátelské prostředí ze strany tamějších diváků i funkcionářů a na tomto zápase se byl podívat i hlavní kandidát na pozici hlavního kouče. Do úterý jsme si vzali čas na rozmyšlenou, nic ale nebrání tomu, aby se mužstva ujal. Zná naše zázemí a z mládeže 1.SK Prostějov i řadu hráčů,“ naznačil Píchal, kdo bude pravděpodobně novým kosteleckým lodivodem.
A cíl je jasný, dostat mužstvo z dolních pater tabulky. „Nepatříme tam, kde momentálně jsme. Je ale také potřeba říct, že pracujeme s vlastními odchovanci a máme tu jen jednoho hráče hostujícího z Držovic. To je obrovský klad, v němž chceme pokračovat,“ představil Píchal plán pro zbytek ročníku.
A v tomto směru ocenil i přínos odcházejícího kormidelníka. „Ivoš pracoval s tím, co mu přišlo z dorostu a ušetřil nám tím spoustu peněz. Vaz mu ale srazila horší komunikace s mužstvem a také zaměstnání, kdy je profesionálním vojákem. Třeba v srpnu tak byl odvelen do Německa a nestihl čtyři střetnutí a osm tréninků, to nastala anarchie. To se opakovalo i později během podzimu a teď možná bude muset kvůli migrantům jít na hranice,“ vysvětlil prezident TJ FC Kostelec na Hané další důvody pro změnu na lavičce.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...