Dobré ráno, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Tradice zůstala neporušena, na Protivanov se prostě společnému výběru Jesence a Dzbele daří. Platilo to již v předchozích sezonách a je tomu tak i nyní. Po úvodní remíze 2:2 ve vysokohorském prostředí Drahanské vrchoviny se uplynulou sobotu podařilo Jesenci bodovat doma naplno. Před svým publikem tak vyhrál i osmé soutěžní utkání tohoto ročníku I.B třídy skupiny „B“ Olomouckého KFS a zejména díky této bilanci se jeho hráči mohou těšit z návratu na druhou pozici. To Protivanov vyšel již sedmkrát za sebou naprázdno a propadl se tím do bezprostředního pásma ohrožení. V zimě tak mají v tomto kdysi divizním klubu o čem přemýšlet...

Stav před výkopem
Oba týmy věděly, že se hraje o to, komu se bude po celou zimu lépe trénovat, jednalo se totiž o poslední soutěžní zápas tohoto kalendářního roku a příležitost vítězně se rozloučit s první částí sezóny. Lepší výchozí pozici měli domácí, kteří už ve Dzbelu dokázali porazit Nové Sady „B“, Slavonín, Babice, Hvozd, Leštinu, Libinu i Zvoli. A ve hře byl i posun ze třetí na druhou pozici, pokud by současně Slavonín padl v Pasece. To hosté naposledy bodovali na konci září, kdy se jim doma podařilo zdolat Paseku, tím ale skončila jejich sedmizápasová šňůra bez prohry a naopak přišla opačná série. Místo pozic v horních patrech tak nastal sesun dolů.

Vývoj zápasu
Začalo se velice zostra a již ve druhé minutě přišel první gól, o nějž se postaral hlavní jesenecký snajpr Jiří Tichý. Za další čtvrthodinu to již bylo o dvě branky, od čehož se odvíjel celý zbytek utkání. Domácí nemuseli nikam pospíchat a dařilo se jim podnikat nebezpečné útoky, z nichž nebylo daleko k dalšímu navýšení. Jen ve druhé půli šel Jiří Tichý sám na gólmana a těsně minul zadní tyč, o chvíli později předstihl obránce, ale gólman byl proti jeho dělovce na místě a prakticky okamžitě byl ve vápně faulovaný právě Pitákem, ale nepískalo se. Gólman Protivanova se následně jen díval, jak přímák z necelých dvaceti metrů končí na jeho levé tyči. Střídající Motl vypálil zprava o fous vedle a poté se opět zaskvěl Piták. I hosté se dostali do několika možností, ale buď prostor tří tyčí minuli, nebo si vylámali zuby na spolehlivém Kýrovi, jemuž zdatně pomáhala i celá obrana.

Zásadní okamžiky
Hlavní bylo, že se domácím podařilo prakticky hned z první možnosti Jiřím Tichým otevřít skóre (1:0) a poměrně záhy toto vedení Petrem Tichým navýšit - 2:0. Pravda, dvoubrankové vedení už dokázali hráči během podzimu párkrát ztratit, teď ovšem nedovolili soupeři vsítit branku. „Gólové momenty přišly po pěkných akcích. Věnujeme se tomu na tréninku, hráči vědí, kam si mají stoupnout, a je vidět, že práce přináší výsledky,“ těšilo kouče vítězů Petra Tichého. To jeho protějšek Josef Pospíšil se nacházel v jiném rozpoložení. „Dostali jsme obrovsky laciné branky. Při prvním gólu ztráta přišla uprostřed hřiště, stále to ale mohl někdo napravit. Obránce tam šel bez důrazu, hra se dala přerušit, ale nechali jsme ho nacentrovat, pak to byla taková trma vrma, balon různě skákal a skončil v síti gólmanovi nad rukou. Kluci čekali jeden na druhého, kdo proti tomu míči půjde. Tam měl přijít razantní odkop, ale nestalo se,“ smutnil protivanovský lodivod. Nic už na výsledku naopak nezměnila hodně přísná červená karta v podání nepřesného sudího. Vylučovat spíše mohl za menší strkanici v nastaveném čase první půle, Klicpera ale pykal za klasický žlutý faul, kdy vystoupil z obranné čtveřice a zepředu zastavil pokus o rychlý přechod do útoku.

Osobnost utkání

Dařilo se celému domácímu kolektivu, platilo to pro všechny posty od brankáře po střídající hráče, takže není jednoduché vybrat pouze jedno jméno. Volba tak padá na jeseneckou klasiku Jiřího Tichého, který opět prokázal, že se v každém utkání dokáže probrat do několika velkých šancí. Jednu z nich se mu podařilo zužitkovat a jednalo se navíc o vítěznou branku. Mimo to i v dalším průběhu výrazně zaměstnával defenzivu soupeře a při střídání pět minut před koncem mu odměnou byl potlesk přítomných diváků.

Zajímavost duelu

Takovou bilancí se nemůže chlubit nikdo z celé soutěže, pouze Jesenec je doma zcela stoprocentní a body nerozdává! Naposledy se tak stalo v úplně posledním duelu uplynulého ročníku, kdy na horké půdě dokázal zvítězit Hvozd. Od té doby je to ve Dzbelu nedobytná pevnost. Ani suverén celého podzimu z Velké Bystřice, jenž má po víkendové porážce v Otinovsi nově jen tříbodový náskok, až tak úspěšný doma není.

Atmosféra střetnutí 

Podzimní derniéru si v částečně slunečném, ale chladném sobotním odpoledni nenechalo ujít osmdesát diváků. Někteří mohli srovnávat s pátečním soubojem reprezentace proti Srbsku a na všechny zájemce o oblažení svých chuťových buněk čekaly výborné klobásy a cigáro z udírny, takže mohli odcházet spokojeni příznivci obou týmů, protože s plným žaludkem se vše lépe snáší.


Pozápasové hodnocení trenérů

Petr TICHÝ starší - SK Jesenec-Dzbel:
„Na Protivanov jsem se byl několikrát podívat a řekli jsme si v šatně, že na ně vletíme. Taktika se nám vyplatila, takže spokojenost. Pomohl nám i brzký gól. Celý týden jsme byli nahecovaní a povedly se nám už předešlé zápasy, takže jsem věřil, že vyhrajeme. Kdyby se kopala penalta, když měl Jirka spadnout, tak to bylo tři nula a hotovo. Ale jsme rádi i za tento výsledek, my se nikam necpeme, postup výš stojí peníze. Hrajeme to pro radost a za párek.“ (úsměv)
Josef POSPÍŠIL - SK Protivanov:
„Nebyl to pro nás vůbec povedený zápas, ještě že už je konec podzimu... Asi jsem klukům neměl říkat, aby byli opatrní, že nesmíme dostat laciné góly, protože přesně to se stalo. Je mi líto, že poslední duel podzimní sezony vyzněl až tak špatně, byl to spíše boj, kopaná, přerušovaná. Přispěly k tomu oba týmy a nepovedlo se to ani arbitrovi... Nějaké šance jsme měli, ale nedali je, což nás tlačí už několik zápasů. Kluci umí hrát fotbal, ale když nedáváme branky, tak nemůžeme vyhrát.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...