Dobré ráno, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Krátký proces. Očekávaný souboj na ostří nože se nekonal. Sobotní střet dvou nejlepších mužstev okresního přeboru proběhl pod taktovkou zelenobílé Hané. Ta přejela němčického soka rozdílem třídy hlavně díky excelentnímu zvládnutí prvního poločasu. Nejenže mu nasázela tři branky, ale prakticky vůbec ho nepustila do hry. Hostující mladíci většinou jen bezmocně přihlíželi krátkým narážečkám s chutí hrajících Hanáků. Po změně stran se sice podzimní štika herně zvedla, ale proti v pohodě hrající partě ostřílených mazáků už šanci na zvrat neměla. Haná Prostějov si tak čtyřgólovou výhrou pojistila titul podzimního půlmistra s pohodlným šestibodovým náskokem.

Vzhledem k posledním výsledkům a výkonům obou celků měli jít do podzimního vrcholu v mnohem lepší pohodě Němčičtí. Těm se podařilo v posledních kolech umazat náskok Hané Prostějov na pouhé tři body a v případě výhry mohli donedávna bezkonkurenčního lídra bodově dorovnat. Zelenobílí si ovšem právě na pozápasový večer naplánovali závěrečnou, tudíž se představili v téměř kompletní sestavě. Pro zranění chyběli pouze Daniel Kolář a Zdena Kaprál, jinak se rozestavení domácích blížilo ideálu.

Haná o svém triumfu rozhodla hned v úvodu, kdy během osmi minut dvakrát skórovala. Šokovaný soupeř chvílemi jen přihlížel bleskurychlým kombinacím nažhavených plejerů a v mnoha případech stála při hostech i „Paní štěstěna“. Zvláště za hru v prvním poločase zaslouží prostějovský výběr absolutorium. Talentovaného soka rozebral po fotbalové stránce doslova do šroubku a nedovolil mu zhola nic. Jednoznačně hovoří i poločasové statistiky, kdy na straně hostů doslova zářily nuly v kolonkách přímých střel na bránu a také rohových kopů...
Obraz hry se výrazně změnil po změně stran. Na hostující hráče zapůsobila důrazná trenérova domluva a rázem bylo dění na ploše opticky více než vyrovnané. V duchu přísloví, že „na pos... i hajzl spadne“, však vstřelila gól opět Haná. Němčičtí si vypracovali velmi dobré šance, ale všechny jejich gólové střely zpacifikoval pozorný brankář ‚Kolja´ Lošťák. Snaživý soupeř se tak nedočkal ani z čestného úspěchu, který by si za zvednutí hlav po přestávkové sprše rozhodně zasloužil!

Ambice zelenobílých naznačila hned úvodní akce, kdy si do uličky zaběhl Zatloukal, ale jeho zakončení z levé strany gólman Tomek vyrazil. Kapituloval však už o dvě minuty později, kdy se opět z levé strany dostal míč na roh malého čtverce, kde si ho našel David Strouhal - 1:0. Další trefa na sebe nenechala čekat dlouho. Hosté zahrávali volný kop, obrana Hané ho odvrátila a následoval smrtící kontr. Do zakončení se v šestnáctce dostal Zatloukal a střelou podél gólmana zvýšil na 2:0. Domácí se dostali do až neuvěřitelné pohody a soupeře zle dusili. Po Krupičkově rohu byl v „ložence“ velezkušený doyen Jančiar, vychytal ho však brankář Tomek! Moc nechybělo ani krásnému halfvoleji Vyskočila, jenž zapadl kousek vedle tyče. Třetí gól ale přišel a zařídil jej opět Zatloukal, který se obtočil v rohu šestnáctky okolo obránce a na první tyči našel Čermáka - 3:0. Poločas z říše snů pak mohl završit Strouhal, ale v jasné pozici opět ztroskotal na Tomkovi.
Po fotbalově velmi hutném prvním chodu byla druhá půle, co se týká kvality,
o patro níže. Němčičtí zvýšili důraz a vrátili se alespoň herně do zápasu. Zkraje se ocitl v dobré pozici Svozil, ale jeho únik z pravé strany Lošťák vyrazil. Hlavička Řezáče z malého čtverce prosvištěla nad a táhlou střelu mířící pod horní tyč vytáhl ‚Kolja´ na roh. Lekci z produktivity dali soupeři zdarma spíše na obranu soustředící se Hanáci. Zatloukal se prodral s míčem až k brankové čáře a našel v malém čtverci úplně volného Levinského - 4:0! Střídající ‚Levoš´ poté ještě unikl po levé straně a jeho pokus proskákal těsně za vzdálenější tyč. Tečku za utkáním udělala povedená střela hostujícího Jarmera, kterou z víka zázračně vytáhl nevídaným tygřím skokem Lošťák.


Hlavními dirigenty zelenobílého orchestru byli dva hráči. Střelecky a v koncovce se prosazující Marek Zatloukal a vytříbený technik Pavel Trnavský. Právě průniky druhého jmenovaného byly pastvou pro oči každého nezaujatého diváka. Zdravá drzost, po které měli mnozí Němčičtí nasazeny jesličky, a přímočarý tah směrem k bráně, byly dalším závažím na pomyslné misce vah, které převážilo výrazně na stranu Hané.

Zpotit se při rozcvičce je dorostenecká chyba! Na tohle vousaté sportovní moudro by po sobotě Hanáci mohli přísahat. Zatímco hostující tým se na umělce SCM poctivě rozcvičoval dobrých dvacet minut před úvodním hvizdem, po domácích plejerech ani vidu, ani slechu. První postavy v zelenobílé kombinaci se začaly trousit směrem k hrací ploše až pět minut před oficiálním časem výkopu! Vzhledem k následnímu dění na trávníku, kdy působili v úvodu právě hosté jako uštvaný kůň po náročném dostihu, tak na výše uvedeném moudru asi něco bude...

Přímý souboj o podzimního okresního fotbalového krále by si zasluhoval mnohem větší divácký zájem. Na tribunce stadionu SCM se sešla zhruba třicítka diváků, kteří byli rovnoměrně rozděleni na obě strany. Nečekaně jednoznačný průběh první půle pak umlčel i němčickou houkačku, jejíž pronikavý zvuk byl slyšet výjimečně. Fotbalová úroveň tak výrazně předčila dušičkovou kulisu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...