Dobré ráno, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 V dalším utkání třetiligové soutěže zajížděli prostějovští fotbalisté v neděli dopoledne do Otrokovic. Právě tam si je přivzalo zlínské „béčko“. Duel třináctého kola nenabídl na umělém trávníku nikterak přehnanou kvalitu, s konečnou remízou byli nakonec více spokojenější hosté.

Do utkání vstoupil Prostějov velmi dobře. Domácího gólmana se snažil ohrozit hned z úvodního výkopu a i další minuty byla aktivita na jeho straně. Po necelých pěti minutách se prodral dopředu po několika odrazech Koudelka a z přízemního centru Kroupa na bližší tyči otevřel skóre - 0:1!
Jakoby však tento gól znamenal pro hosty: tak a máme odpracováno. Těžko si jinak vysvětlit následnou pasivitu a nechuť něco vymyslet a realizovat. Modrobílí se zatáhli do obranné ulity, a pokud se z ní na chvíli dostali, většinou brzy o míč přišli. Rychlé vyrovnání měl na kopačce Kopečný, který po narážečce pálil těsně vedle pravé tyče Burešovy branky. Po chvíli Višněvský hlavičkoval nebezpečně nad břevno, před uplynutím první dvacetiminutovky vyprášil Burešovi rukavice výživnou střelou Masař.
O necelých deset minut později se Zlínští už radovali z vyrovnání, Motalovi ale tehdy ještě pokazil radost pomezní sudí. Další ofenzivní pokusy ševců končily v autu, mimo branku nebo zaúřadovala prostějovská obrana. Nedařilo se jim ani ze standardních situací, byť si především rohových kopů vypracovali dostatek.
Trenér Jura ještě hodnou chvíli po odeznění zvuku píšťalky znamenajícího konec prvního dějství kroutil hlavou, jakže se vůbec jeho svěřencům podařilo tuto část hry přestát bez brankové újmy. Po přestávkovém monologu se hra přece jen mírně zlepšila. Dokladem toho budiž střelecký pokus Krejčíře či Fládra. Koudelka si při jednom ze soubojů namohl rameno a po druhém kontaktu se raději nechal vystřídat. Pančochář poslal ihned Švecovi svou navštívenku a byl z toho roh.
Po hodině hry se mohlo rozhodnout o třech bodech, když se na typický ofenzivní výlet vydal Hirsch, nabídl z první přesný centr před branku, tísněný Kroupa ale poslal míč mimo tři tyče. A tak došlo k tomu, co viselo ve vzduchu hodnou dobu. Po rohu Zlína a odvráceném míči si na centr zleva naskočil Motal a usměrnil míč za Burešova záda - 1:1. Pět minut před koncem centroval před branku Machálek a Pančochářova hlavička skončila těsně vedle branky, stejně jako vzápětí Fládrův přímý kop, po němž se balón téměř otřel o roh Švecovy svatyně. Těsně před závěrečným hvizdem se ještě blýskli střídající Blanař s Chwaszczem, toho ovšem zastavil odmávaný ofsajd. Utkání tak skončilo zaslouženou remízou.

Bronislav ČERVENKA - FC Fastav Zlín B:
„Zápas odehrál Prostějov zalezlý na své polovině a čekal na rychlé brejky, naopak my dobývali branku, podařilo se nám to ale pouze jednou. Naše finální fáze nebyla tak přesná, někdy chybělo i příslovečné štěstí. Beru to tak, že jsme ztratili dva body. Prostějov sem přijel odbránit bod, z jedné kloudné akce, pokud tedy vůbec byla kloudná, spíš to byl nastřelený balón, který gólman neudržel, dal v úvodu branku, a od toho se odvíjel celý zápas. Na umělé trávě se pochopitelně hraje trochu jiný fotbal, ale byli jsme nuceni volit tuto variantu, protože hlavní hřiště se teď nechává pro první tým.“
František JURA - 1.SK Prostějov:
„Nebudu zastírat, že jsem za tento bod moc rád, protože zápas se herně nevyvíjel podle našich představ. Chtěli jsme samozřejmě poctivě bránit v bloku, jenže posouvat se v něm a vyčkávat opravdu nebyla naše ambice jako vedoucího týmu soutěže. Především v prvním poločase chyběl pohyb, napadání rozehrávky, nabídka, po získání míče jsme jej nebyli schopni podržet a brzy o něj zase přišli. Sám nevím, jak jsme dokázali první poločas dotáhnout do vítězného konce. Po přestávce jsme se trochu zvedli a měli i šanci potvrdit vítězství, nakonec jsme ale inkasovali a zrodila se spravedlivá remíza.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...