Dobré ráno, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Rozkaz zněl jasně, splnit se ho ale nepodařilo. Toužebným přáním Kralic bylo přivézt si z Chválkovic alespoň jeden bod, leč realita byla nakonec jiná a radoval se v té době pouze šestibodový celek. Týmu z okraje Olomouce se tak podařilo z poslední pozice dotáhnout na soupeře před sebou, naopak tradiční účastník krajského přeboru si pohoršil na jedenáctou pozici.

TJ Medlov - TJ Sokol Určice 4:1 (2:0)

Branky: 20. Müller, 41. a 72. Novák, 88. z penalty Muzikant – 80. Surala

Rozhodčí: Sedláček – Slota, Ehreberger

ŽK: 70. Plajner, 89. Lakomý. Diváků: 85.

Sestava Určic: Števula – Zelina, Lakomý, Cetkovský, Gottvald (46. Zacpal) – Plajner (72. Mohelník), Surala, Šatný, Zabloudil (52. Zapletal), Hochman (60. Paul) – Trajer (63. Josif). Trenér: Evžen Kučera.

„V první půli se nám dařilo plnit stanovenou taktiku, ale přesto se na obou stranách urodilo několik šancí. Nám ani jim se žádnou nepodařilo využít a spělo se k poločasu nula nula. V tu chvíli mi bylo jasné, že kdo dostane gól, tak se zlomí. Bohužel jsme si v samotném závěru dali vlastní branku,“ přibližoval smutný kouč poražených Ivo Gottwald.

Rozdílovou trefu tak způsobil nákop z pravé strany, který střední obránce Martinka netrefil dobře hlavou a od jeho temene se míč nešťastně odrazil do zadní šibenice. A šlo se do kabin. „K prvnímu gólu jsme jim pomohli. A druhá polovina byla hodně podobná té první, přelévalo se to nahoru dolů. My jsme se po rohovém kopu dopustili nedorozumění a na zemi ležící hráč nám dal druhou branku. Poslední gól padl minutu před koncem, kdy už jsme vše vrhli do útoku a snažili jsme se to zvrátit,“ pohovořil o druhém dějství kralický kouč.

Při skládání sestavy se musel Gottwald obejít bez dua Petr Dostál, Martin Neoral. Prvního nepustili pracovní povinnosti, druhého trenérské úkoly u mládeže olomoucké Sigmy. A bylo to znát. „Chyběla nám Martinova zarputilost a rozhodla vlastní branka. Soupeř má totiž stejně jako my problémy s proměňováním, svědčí o tom jeho skóre. Dosud měl smůlu, že nevítězil, do šancí se ale umí dostávat. Mají ale dohromady celkem jedenáct družstev a budují nové zázemí, nepůsobí nijak poraženě,“ pochválil soupeře.

Místo potvrzení pozice uprostřed tabulky se tak Kralice musejí opět obávat ataků týmů ze dna tabulky, na předposlední Zábřeh to mají jen čtyři body.

„Komplikace to trochu je, cílem totiž bylo uhrát za podzim magických dvacet bodů. Máme jich čtrnáct, takže ze zbylých čtyř zápasů potřebujeme udělat šest bodů, na jaře se těch třináct až patnáct vždy udělá,“ nastínil Gottwald plány.

První na řadě bude mohelnické „béčko“, na jehož trávníku se začne v sobotu již od 14:30 hodin. „Jsou na tom stejně jako my Chválkovice, Litovel, Kojetín, Želatovice, znovu se tak utkáme se soupeřem, který je na tom tak jako my. Rozhodnou individuální chyby a to, co se komu povede a nepovede. Jejich 'áčko' hraje velice dobře a mají i slušné zázemí, 'béčko' pak kvůli svému zranění trénuje Michal Kovář,“ připomněl jméno někdejší ikony olomoucké Sigmy, která se prosadila i v zahraničí.


Na půdě lídra se Určicím nepodařilo překvapit

Vyhráli již nad Jeseníkem i Ústím, proti třetímu a v současnosti nejlepšímu z celého vedoucího tria se ale Určicím nevedlo. Medlov si dokázal své čtyři zásahy rozložit rovnoměrně do obou poločasů a povolil hostům pouze jedno snížení. Sám si připsal jubilejní desáté vítězství, naopak Určice zůstaly s patnácti body uprostřed tabulky.

SK Chválkovice - FC Kralice na Hané 3:0 (1:0)

Branky: 44. Martinka vlastní, 54. Štefek, 89. Toman

Rozhodčí: Zaoral – Slota, Kouřílek

ŽK: 36. Vališ, 70. Žebrok – 87. Novotný. Diváků: 60.

Sestava Kralic: Krejčí – Škoda, Martinka, Petržela – Troneček (68. Novotný), Císař (83. Lexa), Dočkal, Hlačík, Nečas – Kováč, Lehký. Trenér: Ivo Gottwald.

„Zápas nebyl až tak špatný, neuhlídali jsme si ale v první půli dvě standardky. Naopak my jsme nedokázali dotlačit míč do brány a po prvním poločase tak platil stav dva nula pro domácí,“ hovořil krátce po návratu ze severní Moravy trenér poražených Evžen Kučera.

Také v tomto střetnutí se musel zkušený kouč při skládání sestavy obejít bez jednoho z klíčových mužů současné sestavy Dominika Bokůvky, bez něj se tým dopustil hned několika laciných chyb v defenzivě.

O přestávce se odhodlal Kučera k jedné změně a postupně k ní přibyly další čtyři, kdy se na trávník dostali i dva dorostenci Adam Josif s Richardem Paulem. „Kluci z dorostu s námi jezdí za odměnu. Dva se dostali do hry, bylo to již za stavu dva nula, kdy jsme potřebovali něco udělat. Vedli si velmi slušně a snížili jsme,“ chválil Kučera.

Ještě před korekcí se Medlovu podařilo odskočit na tři branky, poté dalekonosnou střelou krásně do šibenice snížil Martin Surala a velice krátce po něm napálil střídající Patrik Zapletal břevno. „Kdyby dal gól, možná by se to vyvíjelo jinak. Takto dal soupeř čtvrtou branku a závěr se už jen dohrával. Celkově byl Medlov na míči lepší, v první půli jsme jim ale nic nedovolili. Pouze jsme si neuhlídali standardky. Ve druhé půli jsme to již museli otevřít a z rychlých útoků byli domácí nebezpeční, dostali se k penaltě a dali gól z vápna po špatné rozehře,“ přibližoval.

Další příležitost na body dostanou Určice v neděli 25. října, to již od 14:30 hodin přivítají doma Želatovice. Tedy devátý celek tabulky, jenž zatím získal o bod méně a má výrazně negativní skóre 17:27. Naposledy se ale tomuto týmu podařilo bodovat naplno, když doma zdolal Zábřeh 2:1.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...