Dobré ráno, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Lekce z produktivity! Mostkovičtí uplynulou sobotu slavili teprve třetí výhru sezóny, ale ta stála opravdu za to. Na hřišti Klenovic, loňského účastníka krajského přeboru, dokázali borci od přehrady zvítězit neskutečným šestibrankovým rozdílem. Paradoxní na tom je, že nebýt světelné tabule, tak by každý pozdě příchozí divák sledoval opticky zcela vyrovnaný zápas... Až na jednu podstatnou drobnost - branky padaly výhradně do domácí brány. Hostující borci o své výhře rozhodli již v první půlhodině, tři přímé střely na branku a bylo 0:3, krátce před půlí pak napnula síto i čtvrtá v pořadí a klenovičtí fanoušci jen nevěřícně kroutili hlavami.. Sobota byla z jejich pohledu zkrátka den blbec s velikým B!

Stav před výkopem
Tabulkové postavení stavělo do role mírného favorita domácí jedenáctku, šesté Klenovice na Hané měly ale v našlapaném pelotonu skupiny „B“ I.A třídy Olomouckého KFS na dvanácté Mostkovice pouze tříbodový náskok. Navíc se domácí lodivod musel obejít bez dvou stabilních opor - Marka Lišky a Honzu Všianského, což proti téměř kompletním Mostkovicím mazalo papírové prognózy. Svěřenci trenéra Jiřího Kamenova navíc v posledních zápasech zaznamenali výkonnostní progres, kterému chybělo jen výsledkové potvrzení. Karty tak byly před utkáním otevřené a rozhodovat měla aktuální forma, což se také potvrdilo.
Vývoj zápasu
Utkání se rozjíždělo hodně zvolna. První střelecký pokus přišel až po čtvrthodině a jednalo se spíše o střelu z kategorie „žbrblavek“, kterou měl na svědomí domácí Smékal a nemohla mostkovického gólmana Lukáše ani znervóznit. Mnohem nebezpečněji si v šestnáctce počínali hostující šutéři, kteří v sedmiminutovém rozmezí skórovali hned třikrát! Mezitím zpacifikoval nebezpečnou střelu Borovského opět Lukáš a krásnou uličku na Prášila zastavil přísně zdvižený ofsajdový praporek. Na hřišti se tedy opravdu odehrával opticky zcela vyrovnaný zápas, ale z gólů se radoval pouze jeden tým. Důkazem toho byly dvě „jedovky“ Radka Cetkovského, které jen o centimetry minuly brankovou konstrukci, z dobré pozice pak pálil těsně nad Smékal. Mostkovičtí pak dali ze čtvrté přímé střely na bránu čtvrtý gól a frustrace Klenovických neměla konce...
Kdo z přítomných diváků věřil v poločasový obrat, zlomil hůl hned v jeho úvodu. Dvořák totiž zakončil svůj sólový únik jen nastřelením nohy padajícího Lukáše. Klenovickým zkrátka v sobotu nebylo dáno, aby vstřelili byť jediný gól. Jejich bezmoc pak v závěru ještě umocnily další dvě inkasované branky a po vysvobozujícím závěrečném hvizdu by se pravděpodobně nejraději neviděli!
Zásadní okamžiky
Mostkovičtí si pro sobotní utkání na rozdíl od domácích plejerů nazuli skutečně střelecké kopačky. Potvrdilo se to hned při jejich první šanci. Dvojka Martin Vojtíšek a Hatle vykombinovala na pravém kraji soupeře, centr druhého jmenovaného přizvedl Šlambor a zabíhající Šlézar otevřel skóre - 0:1. O tři minuty později poslal z hloubi pole ‚Laca´ Vojtíšek dlouhý míč do šestnáctky a jeho bratr Martin ho na dlouhou nohu, navíc s pomocí odrazu tyče, poslal do Polákovy sítě - 0:2. Další dva údery na sebe nedaly čekat dlouho, oba přišly po rohových kopech. ‚Heza´ Vojtíšek nejprve nabil z pravé strany na hlavu Ondry Milara (0:3) a sedm minut před půlí pak ze strany druhé zase našel Honzu Waltera - 0:4. „Chudák gólman,“ pronesl kolegiálně mostkovický brankář Martin Lukáš.
Dramatizace mohla nastat zkraje druhé půle, ale to by musel Dvořák proměnit svůj sólový únik. Ke cti Klenovických slouží fakt, že i za čtyřbrankového manka dokázali zvýšit obrátky a snažili se alespoň o čestný úspěch. Z mnoha nadějných příležitostí však nedokázali přetavit v kýžený gól ani jedinou. Jak je to jednoduché, jim navíc v závěru ukázal opět soupeř. Deset minut před koncem vběhl mezi stopery Šlambor a ‚citovým´ dloubnutím přehodil Poláka - 0:5. Svého spoluhráče pak o pět minut později napodobil střídající Kuchař, jenž tak stanovil konečné skóre - 0:6!
Osobnost utkání
Tentokrát oproti tradici, že hlavní persónou fotbalového zápasu bývá zvolen hráč vítězného týmu, zanechal nejsympatičtější dojem domácí hráč. Klenovický Tomáš Rozehnal byl přes nepříznivě narůstající skóre neúnavným hnacím motorem všech útočných akcí svého celku. Svými přihrávkami vybídl své spoluhráče opakovaně ke skórování, ale ti jeho myšlenky nedokázali s notnou dávkou smůly realizovat.
Zajímavost duelu
Zavádějícími informacemi by tentokrát stoprocentně byla sázka na statistiky. Kdyby se měřilo procento držení míče, měli stoprocentně navrch Klenovičtí. Stejně tak předčil domácí tým soupeře v celkovém počtu střeleckých pokusů a vyrovnaná byla i bilance rohových kopů. Stará pravda však říká, že se hraje na góly a na ty vyhrály Mostkovice rozdílem dvou tříd.
Atmosféra střetnutí
Většinou dosti bouřlivé klenovické publikum, tentokrát bylo jakoby smířené s osudem. Celkové atmosféře nepřidalo ani ryze podzimní počasí, kdy podmračená obloha hrozila, že každou chvíli zalije celý areál přívalem vody. Nestalo se tak a utkání se mohlo dohrát v poklidné atmosféře. Emoce tentokrát nepřišly.

Pozápasové hodnocení trenérů
Vladimír HORÁK - TJ Sokol Klenovice na Hané:
„Ani nevím, jak bych to okomentoval... Zkrátka jsme soupeři excelentně předložili možnosti ke skórování. První branka - nedůraz u lajny, druhá nedostoupený hráč, pak dva góly z rohu, úplně do stejného místa. Nechápu! Ten hráč tam ani nemusel vběhnout, stačilo mu dojít. Přitom mají hráči jasně dané, kde má kdo stát... Nezodpovědnost, nedůraz, špatné plnění povinností. Na druhé straně si myslím, že jsme herně až tak špatní nebyli, ale v efektivitě jsme byli katastrofální. Nějaké šance i střely jsme měli, ale netrefili jsme ani bránu. Minule jsem říkal, že musíme zapomenout na Lutín, teď zase na Mostkovice. Abychom si vůbec podzim pamatovali...!“ (hořký úsměv)

Jiří KAMENOV – TJ Sokol Mostkovice:
„Tentokrát se mi utkání hodnotí úplně suprově. Netajil jsem se tím, že těch remíz je už moc. Ke Klenovicím jsme však cítili respekt, byť vyhrát jsme chtěli. Pravdou je, že mě překvapilo až moc to, jaké rezervy má soupeř v obraně. Ten také potvrdil, že je silný směrem dopředu. Šli jsme za svým cílem, po půli jsme pak kontrolovali náskok se závěrečnými třešničkami na dortu. Odhodlání celého týmu bylo velké, navíc Šlézar s Hatlem, měli ještě větší motivaci a ostatní kluky hnali. Takový výsledek jsem nečekal, škoda jen, že to odnesly Klenovice a ne někdo z jiného okresu. Výsledek je nádherný. Mohu jen připomenout, že Lutín jim dal pět, my s ním hráli bez branek, tak jsme taky museli rozdávat. Nakonec jsme dali ještě o jeden více, takže jsme asi lepší než ten Lutín...“ (smích)


TJ Sokol Klenovice na Hané - TJ Sokol Mostkovice 0:6 (0:4)
Branky: 18. Šlézar, 21. M. Vojtíšek, 26. Milar, 38. Walter, 79. Šlambor, 84. Kuchař

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...