Dobré dopoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Vést po šesti minutách je snem každého týmu. Jenže prostějovské fotbalisty tento vývoj dostatečně nepovzbudil, naopak domácí se oklepali a šli tvrdě (někdy doslova) za svým cílem. A do přestávky výsledek otočili. Když už se po přestávce zdálo, že vyrovnání je na spadnutí, přišla třetí pohroma a ani rychlý kontaktní gól už nic neřešil.

Už po třech minutách hlavičkoval na malém vápně Smejkal, kterého Kofroň zázračně vychytal, Dolejš následně z dorážky přestřelil. Vzápětí udeřilo na druhé straně: Machálek posunul balón do uličky Nekudovi, který střelou k tyči otevřel skóre – 0:1.
Ještě neuběhla ani čtvrthodina, když se odvážně pustil do šestnáctky Hirsch, odražený míč se nečekaně dostal k Nekudovi, který ale mířil mimo. Na druhé straně Kofroň likvidoval Berkovu střelu. Stejně vydařený zákrok předvedl při Dolejšově pokusu z pravé strany, vzápětí razantní průnik téhož hráče do šestnáctky a umístěná střela na zadní tyč znamenala vyrovnání – 1:1.
Po necelé půlhodince Nekudův volej z otočky proletěl nad břevnem. Domácí se dostali do vedení po standardní situaci – na Krejčím rozehraný nepřímý volný kop naskočil nekrytý Šimáček a do protipohybu Kofroně zavěsil – 2:1.
Sedm minut před přestávkou se domácí diváci radovali potřetí, budiž ale řečeno, že Smejkal není Maradona a hra rukou mu tedy neprošla. Dolejš nadále hýřil aktivitou, jeho hlavičku mířící těsně pod břevno vytáhl Kofroň, vzápětí pomohla i tato část brankové konstrukce. Nekudova hlavička po přihrávce Zelenky neměla dostatečnou razanci a domácí brankář si s ní lehce poradil. Těsně před přestávkou si na Dolejšovu přihrávku naběhl Demeter, jeho jedovku „Kofi“ opět vyrazil na roh.
Na začátku druhé půle se hlavičkově neprosadily obě „desítky“, Smejkal a Nekuda. Třetí branku domácích zařídil opět Dolejš, ke kterému se vrátil míč po rozehrávce přímého kopu, ten jej potáhl po pravé straně a předložil jak na podnose před branku Patriku Muchovi, který nemohl zaváhat – 3:1.
Vzápětí si ale na konečně vydařený centr naběhl Nekuda a zcela sám před brankářem technicky snížil opět na rozdíl jedné branky. Přehlídku povedených akcí uzavřel o dvě minuty později domácí Smejkal, který se vrhl po Dolejšově centru. Kofroň byl ale opět připraven. Tím byly šance na obou stranách vyčerpány a přes snahu hostů o vyrovnání se už nic podstatného neudálo.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...