Dobré dopoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Lépe si snad fotbalisté Určic nedokázali uplynulý týden ani vysnít. Nejprve zdolali ve středečním derby Kralice v poměru 5:1, poté si netradičně v sobotu poradili na domácím hřišti i s Jeseníkem. A v té době vedoucímu celku krajského přeboru uštědřili pořádný debakl 4:0. Z posledních dvou kol má tak výběr Evžena Kučery plný počet bodů a k tomu oslnivé skóre 9:1. Hned pěti trefami se o to zasloužil útočník Petr Halouzka.

„Jeseník byl asi nejlepším mužstvem, proti němuž jsme hráli. Řekl bych, že ještě kvalitnější než Velké Losiny. Prvních třicet minut byli na hřišti jen oni, k ničemu nás nepustili a jen jsme se bránili. Pak ale přišla naše čtvrthodinka a rozdíl mohl být ještě vyšší, hosté se po druhé brance rozložili,“ popisoval duel spokojený kouč vítězů.
Úvod tedy patřil jarnímu vítězi „A“ skupiny I.A třídy. Vytvořil si hned tři tutovky, se dvěma si poradil gólman Števula, třetí mířila vedle. Naopak domácím se stejně jako o tři dny dříve dařilo své příležitosti proměnit.
„Jen jsme se bránili a mohlo to dopadnout úplně jinak. Do čeho jsme pak ale kopli, z toho byl gól. Při první brance jsme se dostali na jejich půlku, přišel centr a blesk z čistého nebe, na 2:0 jsme zvýšili po teprve druhém průniku k jejich bráně. Závěr první půle už pak byl v naší režii
a stále jsme hrozili,“ přiznal.
Ambiciózní nováček, jenž v úvodních devíti duelech neprohrál, se ale i přes stav 4:0 nehodlal s porážkou snížit a do druhého poločasu nastoupil s velkou aktivitou.
„Hned v šestačtyřicáté minutě se dostali do šance, ale vůbec netrefili bránu. Měli pak sice míč na kopačkách, ale dostávali se jen po naši šestnáctku a do ničeho jsme je už nepouštěli. Ani my už jsme ale nebyli tolik nebezpeční,“ přibližoval Kučera dění po přestávce.
Klíč k ukončení třízápasové série porážek a nynější vítězné šňůře jednoznačně vidí v proměňování šancí. I proto mohl chválit své útočníky. „Peťa hrál posledních pět zápasů velice dobře a nyní k tomu přidal i střeleckou formu, i Patrik Zapletal s Michalem Trajerem jsou ale nadstandardními útočníky na tuto soutěž,“ je přesvědčen.
A hlavní lodivod aktuálně sedmého celku tabulky věří, že se pozitivní atmosféry podaří využít i v tomto týdnu, to se Určice představí v neděli od 10 hodin dopoledne u dalšího nováčka – Sokola Ústí.
„Bude to těžký soupeř, jsme ale schopni odehrát slušné utkání s kýmkoliv. Výsledek z Kralic nám dodal hodně sil a kluci odmakali celý zápas. Věřím, že na tento nečekaný výsledek proti Jeseníku úspěšně navážeme,“ přeje si před startem devátého kola a celkově jedenáctého soutěžního duelu v sezoně Evžen Kučera. 

TJ Sokol Určice - FK Jeseník 4:0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...