Dobré dopoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Plných sedm zápasů trvalo, než se zkušený útočník Petr Nekuda opět zapsal do listiny střelců, a to hned dvěma zářezy. Vlastně se tak zopakovala střelecká bilance ze zápasu třetího kola proti rezervě Slovácka, kdy se oba útočníci stejně podělili o trojici branek v soupeřově síti.

V úvodu zápasu jednoznačně zaujalo Langerovo sólo přes polovinu hřiště, které ovšem nedotáhl do žádoucí koncovky. Diváci se ale přesto radovali už po pěti minutách. Machálek zatáhl míč po pravé straně a naservíroval jej před branku Nekudovi – 1:0. Skóre mohl navýšit Krejčíř, když si naběhl na Zelenkův nepřímý kop, míč ale skončil těsně vedle tyče.
Na druhé straně vyslal křížnou střelu Hromek, Kofroň míč vyrazil na roh. Na konci první dvacetiminutovky sklepl míč Kroupa pro Nekudu, který z první pálil nad břevno. A tentýž hráč o dvě minuty později mířil po centru zprava z voleje pro změnu vedle tyče.
Právě uplynula půlhodina utkání, když se Krejčíř chystal k dlouhému autu do šestnáctky. Vhodil jej ale nakrátko Kroupovi, který se zbavil obránce, navedl si balón víc na střed a křížnou střelou na vzdálenější tyč nekompromisně zavěsil – 2:0!
Do konce první půle ještě předvedl solidní kopací techniku Sus z přímého kopu. Do kabin se tedy šlo za nadějného stavu, který byl dostatečný ke vnesení klidu na domácí kopačky, ale ne zase takový, aby jejich majitele ukolébal. To naznačil hned po příchodu ze šatny ostrou střelou Fládr. Krejčíř se ještě jednou dostal do výhodné pozice, ale nezakončil. Kontaktní branku měl na hlavě Haša, Kofroň ale na čáře kryl, čímž si vysloužil ovace diváků.
Když Zelenka poslal zprava měkkým obloučkem za obranu do loženky Nekudu, bylo rozhodnuto. Na zvrat nemohli slávisté pomýšlet, otěže zápasu drželi domácí pevně v rukou. Nic na tom nemohl změnit ani Krška, jehož střela minula břevno Kofroňovy branky.
Kolik síly v sobě našla základní jedenáctka, dobře dokumentuje absence střídání – Sečkář s Machynkem se dostali na hřiště v samotném závěru utkání.

Roman POPELKA - 1.SK Prostějov:
„Byli jsme si vědomi, že nás čeká těžký soupeř, ale řekl bych, že jsme jej měli dobře přečteného a odpovědně jsme se na něj připravili. Přesto jsme se nevyvarovali dvou chyb, kdy měla Kroměříž dobrou příležitost ke vstřelení branky. Jinak musím konstatovat, že jsme sehráli velmi dobrý zápas, po těžkém programu uplynulých dnů jsme jej zvládli odběhat a odbojovat. Do osobních soubojů jsme chodili s cílem je vyhrát, což bylo hodně důležité. Vyšel nám vstup do utkání, hru jsme od té doby kontrolovali, definitivně rozhodla třetí branka. Těší nás, že jsme doma potvrdili bodové zisky z venkovních zápasů. Hra i po náročném programu snesla přísnější měřítka. Viděli jsme pohledný fotbal, ke kterému přispěl i soupeř.“

Vlastimil CHYTRÝ - SK HS Kroměříž:
„Předvedli jsme naivní hru, domácí nás nechali hrát, ale míč na kopačkách jsme měli pouze po jejich velké vápno. Naproti tomu každou naši ztrátu a chybu dokázali využít. Rozhodující bylo umění dvojice Nekuda – Kroupa, oni řeší situace takovým způsobem, že ze dvou šancí padne jedna branka, to bylo rozhodující. U nás měli také Haša a Ševčík své příležitosti, ale rozdíl byl v efektivitě proměnění. Vznikl z toho strašidelný výsledek 3:0, ale domácí si takové vítězství zasloužili. I v této sezóně u nás přetrvávají problémy v domácích zápasech, rozhodila nás porážka od Vítkovic, následovala další porážka s Hlučínem a začala pracovat psychika hráčů. Teď jsme se nadechli, vyhráli jsme dva zápasy a sehráli kvalitní souboj s Brnem v poháru, ale dnes nás domácí zkušeně „přejeli“.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...