Dobré dopoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Uplynulý týden bylo v kabině „eskáčka“ skutečně opravdu veselo. Sedm vítězství, jedna remíza a žádná porážka je bilancí, která má za následek stále se zvyšující pohodu v kabině prostějovských fotbalistů. O dobrou náladu se měrou vrchovatou stará i realizační tým.
A hned z toho byl zvěřinec v šatně a drhnutí kopaček v umývárně. V hlavních rolích František Jura a Martin Sus...

Vše začalo už předminulý pátek, kdy proběhla na závěr tréninku soutěž ve střelbě na branku. „Stříleli jsme ve dvojicích na gólmana, proměnit museli vždy oba z dvojice. Spolu s ´Koudym´ jsme prokázali nejlepší techniku,“ ochotně prozradil Večerníku Martin Sus, člen vítězné dvojice. „Jako odměnu jsme měli od trenéra na úterní trénink slíbené kuře,“ dodal podstatnou informaci.
Jenže to by nesměl mít trenér František Jura v neděli čas na vymýšlení nápadů. A tak se zrodila myšlenka pořídit oběma výhercům sice kuřata, ale živá. Za přispění vedoucího týmu Martina Musila čekali v úterý oba kohoutci na předání výhercům. Reakce šťastných borců byla lehce překvapivá - oba se totiž dali na útěk. „Já to nechci, dejte to pryč,“ znělo kabinou. „Koudy je z vesnice, ale já z metropole, tak se nedivte,“ omlouval reakci Martin Sus. Jenže jeho kolega na tom nebyl o moc lépe. „Těšil jsem se jak malý kluk. Martin bývá připraven na cokoli, takže nejvíc bych byl zklamaný z kamenné tváře s tím, že to čekal. Takovou reakci jsem ale nečekal,“ culil se trenér Jura. Obou kohoutků se nakonec ujal Štěpán Přikryl, který je odvezl ke své babičce, která slepice chová. Snad tedy o ně bude dobře postaráno, po Brně si zcela zjevně vykračovat nebudou.
Ale to nebylo zdaleka všechno. V pátek přinesl trenér do kabiny imaginární výstřižky z novin, znázorňující nejlepší prostějovské hráče, ovšem notně promíšené s borci ze seriálu Okresní přebor. Nejlépe „dopadl“ opět stoper Sus, což mělo dohru i v předzápasové dění sobotního duelu. „Jestli dáš dnes gól, budu ti celý týden umývat kopačky,“ prozradil František Jura a ještě netušil, co ho doopravdy čeká.
Po zápase nemrkl brvou, sbalil kopačky a uničovská umývárna zažila něco, co pravděpodobně ještě nikdy v historii... A protože Večerník byl u všech zásadních událostí uplynulého týdne, můžete nahlédnout přímo do klubové „kuchyně“. A bavte se!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...