Dobré dopoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zlínští funkcionáři sice v předzápasové komunikaci zjistili, že jedou na stadion, kde jsou k dispozici V.I.P. prostory, což s povděkem kvitovali, bylo to ale to jediné, čím je domácí překvapili. Ještě samotný vstup do utkání byl z hlediska ševců rozpačitý, navíc po hrubce dopustili srovnání na 1:1. Prostějov nadějnou remízu ovšem nedotáhl do poločasu a třetí gól na začátku druhého definitivně rozhodl o osudu zápasu. Do dvojzápasového osmifinále poháru MOL Cup tedy zaslouženě postupuje Zlín.


Prostějovská sestava se příliš nelišila od té vítězné ve druhém kole s Třincem. V nabitém programu posledních týdnů se pravidelně střídají brankáři, mezi tyče se tedy opět postavil zkušený Bureš. Na levém kraji obrany operoval Krejčíř, který svými silovými předpoklady mohl na soupeře platit víc, v záloze chyběli dva hráči základní sestavy Zelenka a Koudelka, který v uplynulém týdnu reprezentoval Českou republiku na evropském šampionátu v malé kopané. Příležitost tedy dostali Langer a Sečkář, které doplnil defenzivně laděný Fládr a Machálek. Do branky žlutomodrých se postavil náhradník Dostál, v obraně nechyběl veterán Hubáček.
Celý duel by se dal rozdělit na několik úseků. Ten úvodní trval pětadvacet minut a dalo se o něm říci, že přinesl vyrovnanou hru s mírnou převahou domácích, kteří především v úvodní sekvenci aktivně kombinovali na soupeřově polovině. Optická převaha Prostějova se s přibývajícími minutami začala logicky vytrácet a tlak Zlína začal produkovat množství standardních situací, z nichž jednu ševci proměnili v úvodní branku. Do poločasu domácí úspěšně odolávali atakům soupeře, dokonce se jim s notnou dávkou štěstí podařilo vyrovnat. Pak následovala klíčová pasáž, kdy doslova do šatny a chvíli po návratu na hřiště vstřelil Zlín dvě branky, což předznamenalo poslední interval do konce zápasu, kdy se pod taktovkou ševců už pouze dohrávalo.
Domácí zahrozili po osmi minutách, kdy Krejčířův aut málem zužitkoval Rus, v pádu ale poslal míč nad branku. Na druhé straně Kopečného pokus z uctivé vzdálenosti odvrátil Bureš na roh. Série těchto standardních situací přivodila domácí obraně velké potíže. Hájkova hlavička ještě skončila nad brankou, Malého podobný pokus bravurně likvidoval Bureš, na Malého teč Holíkovy střely už ale reagovat nestačil – 0:1.
Stojaté vody rozvířil sedm minut před přestávkou stoper Hájek, který v rohu hřiště podklouzl přímo před Nekudou, ten potáhl balón k bráně a naservíroval jej Kroupovi, který zblízka vyrovnal! V závěru poločasu Zlín zvýšil obrátky a Bureš musel hasit požár rozdmýchaný hlavičkou Kopečného. Na Jugasovu hlavičku po centru zleva už ale nedosáhl – 1:2.
Hned po obrátce dostal ideální kolmou přihrávku za obranu Jordan a technicky překonal Bureše – 1:3. Domácí gólman se pak vyznamenal při pokusech Jordana či Holíka, Jugasova rána z hranice šestnáctky lízla břevno. V závěru utkání ještě předvedl ukázkový brejk střídající Bartolomeu, který se zasekávačkou zbavil obránce a do protipohybu Bureše pečetil skóre – 1:4.

Pozápasové hodnocení trenérů
František JURA - 1.SK Prostějov:
„Chtěli jsme tento zápas odehrát pro diváky jako jakýsi bonus a ostudu jsme neudělali. Myslím, že diváci viděli dobrý zápas, jen mě trochu mrzí to, že dokážeme zahrát líp. Byla velká škoda, že jsme neudrželi nerozhodný stav do přestávky, gól do šatny nás dostal do kolen. Pak jsme obdrželi třetí gól středem hřiště, což byla velká chyba, tím bylo prakticky rozhodnuto. Snad se pod výkon podepsal náročný program, což není výmluva, ale fakt. V prvním poločase jsme měli být aktivnější, víc vystupovat k hráčům, byli jsme příliš zatažení do šestnáctky a tam se náběhy soupeře už špatně odvrací. Klukům poděkuji za snahu a bojovnost, rozdíl dvou výkonnostních tříd byl bohužel patrný.“
Bohumil PÁNÍK – FC Fastav Zlín:
„Trochu nám utekl začátek, než jsme si zvykli na poněkud netradiční rozestavení, z čehož pramenil trochu jiný způsob hry. Pak už jsme začali kontrolovat hru, z čehož jsme na chvíli vypadli po inkasované brance. Důležité pro nás bylo opětovné vedení před přestávkou, protože domácí se jevili být houževnatým soupeřem a kdo dá vedoucí branku, má jistě výhodu. Po třetí brance jsme už zápas dohrávali v naší režii.“

1.SK Prostějov - FC Fastav Zlín 1:4 (1:2)
Branky: 39. Kroupa – 26. Malý, 45. Jugas, 49. Jordan, 85. Bartolomeu
Rozhodčí: Orel - Hock, Antoníček; bez ŽK. Diváci: 945.
1.SK Prostějov: Bureš - Hirsch, Sus, Rus, Krejčíř - Machálek, Fládr (85. Machynek), Langer, Sečkář (73. Novák) – Nekuda (62. Pančochář), Kroupa. Trenér: František Jura
FC Fastav Zlín: Dostál – Malý, Jugas, Hájek, Hubáček (74. Bartolomeu) – Kopečný (56. Vukadinović), Strašák, Motal, Holík (85. Živulič), Koreš – Jordan. Trenér: Bohumil Páník.


IR

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...