Dobré dopoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
FOTOGALERIE Doba temna je pryč! První čtyři kola herně i výsledkově strádající Čechovice, se vyvezly na vítěznou vlnu. V regionálním derby s Klenovicemi, domácí tým potvrdil, že předchozí bodový import nebyl náhodný. Přestože se utkání nevyvíjelo z jejich pohledu optimálně, dokázali na vedoucí trefu soupeře odpovědět dvěma rychlými zásahy. Navíc měl domácí tým s výjimkou úvodních deseti minut utkání plně pod kontrolou a zakřiknutě působícího soka držel bez větších obtíží na uzdě. Čechovičtí se tak po tříbodovém zisku posunuli do klidnějších tabulkových vod a zdá se, že jsou na nejlepší cestě vybřednout z nedávné krize.

TJ Sokol Čechovice - TJ Sokol Klenovice n. H. 3:1 (2:1)

6. kolo Král sportovní trávníky 1.A.třída, skupina B

Branky: 10. a 52. Jahl, 15. Kolečkář - 6. Borovský.
Rozhodčí: Dokoupil – Slota, Fojtek. ŽK: 76. M. Klimeš (Č). Diváků: 243.
Čechovice: Zelinka – Vlach, Vinklárek, Jano, Ján – Pytela (85. O. Frys), Kolečkář, M. Klimeš, Drmola (73. Chmelík) - R. Klimeš (46. Šmíd) – Jahl (87. Jančík). Tenér: Jaroslav Klimeš.
Klenovice: Polák - L. Frys, T. Cetkovský, César (63. Frýbort), Losman – Vitásek, Rozehnal, R. Cetkovský, Prášil (58. Dvořák) – Smékal, Borovský. Trenér: Vladimír Horák.

Stav před výkopem
S mnohem větší motivací šli do duelu domácí, protože svým fanouškům doposud v podzimní části vítěznou radost nabídnout nedokázali. Pomoci jim v tom měl určitý kádrový průvan, kdy se několik hráčů přesunulo do rezervy nebo na hostování. Nejedlý pak ukončil kariéru… Ambiciózní klub z předměstí pak rozšířil i realizační tým, když se koučinku chopil místní rodák Radim Weisser. Klenovice mohly jít do zápasu naopak v úplném klidu. Z předchozích pěti kol měly na svém kontě sedm bodů a držely se v horní polovině čtrnáctičlenného pelotonu. Výrazným oslabením se však ukázala absence zkušeného stopera Marka Lišky. 
Vývoj zápasu
Fanoušci si ještě ani nestačili pořádně odfouknout pěnu z natočeného piva a hosté se už radovali z vedení. Bojovně naladěné Čechovice však našly bleskurychlou odpověď v podobě dvou přesných zásahů. Domácí tým se tak dostal do herního klidu a celoplošnou aktivní hrou nedával soupeři moc prostoru. Utkání se definitivně rozhodlo zkraje druhé půle, kdy se trefil podruhé Jahl. Následně pak Čechovičtí začali předvádět fotbal, na který jsou jejich fandové zvyklý - rychlé kombinace zakončené častou střelbou. Zatímco domácí plejeři zasypávali Polákovu svatyni hutnou porcí střel, Klenovičtí se dostávali do šancí spíše ojediněle. Tři z nich by se však daly nazvat jako tutové. Borovský se uvolnil v šestnáctce, ale Zelinka byl na místě. Tomáš Cetkovský hlavičkoval z malého čtverce nad a Dvořákovu otočku vytěsnil Zelinka na roh. Na domácí straně pak dvakrát nebezpečně prověřil Polákovu pozornost Drmola, puklice Jána prosvištěla těsně nad. Čtvrt hodiny před koncem pak Jahl pohrdl hattrickem, když v sólovém nájezdu poslal míč těsně vedle. Ve velkých příležitostech se ocitli i Vlach (vychytal ho Polák) nebo Chmelík (málem překopl ochrannou síť). Tečku za utkáním pak udělala bomba Jahla zpoza šestnáctky, která málem skončila v klobásách…
Zásadní okamžiky
Poté, co se z volného kopu neúspěšně zastřeloval Kolečkář, se zadařilo hostům. Únik dvojice Smékal - Borovský, zakončil druhý jmenovaný přesným bodýlkem - 0:1. Hosté mohli zaskočeného soupeře ještě dorazit. Po Rozehnalově rohu se dostal k hlavičce Cézar, ale Zelinka byl u tyče připravený. Zodpovědnost pak na sebe vzal Jahl, jenž dokázal utéct celé kunovické obraně a chladnokrevným způsobem obstřelil Poláka - 1:1. Nastartované Čechovice pak dokázaly přidat druhou trefu. Po faulu na Richarda Klimeše, prostřelil hladovou zeď Kolečkář a Polák se jen po míči smutně ohlédl - 2:1. Čechovičtí pak vletěli stejným způsobem i do druhé půle, nejprve nenašla cestu do sítě Pytelova křížná rána. Po nadýchaném pasu Kolečkáře, se však řítil sám na bránu Jahl a i podruhé souboj s Polákem vyhrál - 3:1. Klenovičtí tak museli dohánět dvoubrankové manko, ale k žádnému vzepětí se nedopracovali. Ve snaze přinutit se k útočení otevírali zadní vrátka, do kterých se dařilo domácím podnikat smrtící kontry, kterým však chybělo přesnější zakončení. 
Osobnost utkání
Těžko vybírat z dobře šlapajícího týmového orchestru Čechovic jednoho určitého plejera. Vedle dvougólového střelce Jahla, sehrál významný part i pracovitý střední záložník ´Jamal´ Kolečkář. Svou bombou skrze děravou zeď vstřelil vítězný gól, navíc cizelérským způsobem vyslal do gólového brejku i svého parťáka Jahla. Zasloužená výhra v derby však byla bez výjimky dílem celého kolektivu, který působil jako sevřená pěst. 
Zajímavost duelu
Při pohledu na soupisku Čechovic zaujalo hned na první pohled jméno Radim Weisser. Domácí tak šalamounsky vyřešili přítomnost třetího trenéra na střídačce. Vedle Jaroslavů Klimeše a Šťastného, totiž právě šéf mládežnické sekce eskáčka vede ozdravný proces čechovického áčka! „Má platnou registraci, je Čechovčák. Jestli bych ho nasadil? I to byla možnost,“ usmíval se Jaroslav Klimeš nad možností poslat na trávník šestačtyřicetiletého Weissera. „Jakou má fyzičku? Jako polovina našeho mužstva, tedy dobrou,“ glosoval humorně Klimeš. 
Atmosféra střetnutí
Hodová! Drtivá většina příchozích fanoušků dorazila do hlediště v usměvavé náladě a mnozí si nesli i plastové lahve s burčákem. Pohodička z hlediště jakoby se přenesla i na hřiště. Derby, ve kterém by se mělo jezdit po zadku a bojovat o každý míč, proběhlo v hodně gentlemanském duchu. Za celé utkání nebyl vidět žádný drsnější zákrok a jedinou žlutou obdržel Matěj Klimeš za nechtěný nákop soupeřova kotníku v boji o míč.

Pozápasové hodnocení trenérů

Jaroslav KLIMEŠ – TJ Sokol Čechovice:
„Spokojenost! Jsem rád, že jsme navázali výkonem i výsledkem na Všechovice. Konečně jsme se snad dostali do takového normálního stavu. Kluci posledních čtrnáct dní pracují, začali makat a takhle se jim to vrací. Rozdávat radost bez tvrdé práce nelze, to si ale asi museli v hlavách srovnat sami. Děláme jen to, co už bylo vymyšleno, nejedná se o nic nového pod sluncem. Příchod Radima Weissera byl tím impulzem, který měl mužstvo oživit a zdá se, že to funguje. Hráče přece vyházet nemůžeme. Já zatím ve funkci zůstávám, i když jsem nabídl rezignaci. Snad jsme se chytili a bude nám to šlapat dál.“
Vladimír HORÁK – TJ Sokol Klenovice na Hané:
„Před zápasem jsme si řekli, že budeme hrát ze zajištěné obrany na brejky. To se nám dařilo deset minut a dali jsme z toho i gól. To bylo bohužel ale asi tak všechno… Pak jsme vyrobili dvě obrovské chyby. Nejprve necháme projít po špatné rozehrávce Jahla, pak se rozestoupí zeď! To se nemůže stávat. Náš výkon výrazně ovlivnila absence Marka Lišky na postu stopera. Naši stopeři hráli, řekl bych špatně… Soupeř nás trestal přes střed. Nedokážu si vysvětlit, proč tým působí na venkovních hřištích takhle. Chybí jim asi víra v úspěch, nebo co.“ 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...