Dobré dopoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
FOTOGALERIE Každý chvilku, tahal pilku. Souboj druhého a třetího celku průběžné tabulky okresního přeboru byl opticky vyrovnanou partií. Misky vah na stranu hostující Hané překlopila lepší produktivita. Zatímco domácí Skalka svého soupeře výrazně přestřílela, zelenobílým stačilo na tři vstřelené branky jen pět přímých střel na bránu… Hanáci tak výhrou potvrdili pozici největšího papírového favorita letošního ročníku a po šesti odehraných kolech mají na svém kontě pět výher proti jediné porážce.

FK Skalka 2011 - TJ Haná Prostějov 1:3 (1:1)

6. kolo Sportika II. třídy OFS Prostějov

Branky: 27. Maňák - 10. a 53. Pavel Trnavský, 66. Zatloukal
Rozhodčí: Vachutka – Procházka, Mlčoch. ŽK: 36. M. Glouzar, 60. Mráček, 90. Pinkava - 68. Levinský, 80. M. Trnavský. Diváků: 80.
Skalka: Vymlátil – Chytil (81. Spisar), Mráček, Šmíd, Pinkava – Maňák, L. Petržela, M. Glouzar, Prokop – Mlčoch, Karásek. Trenér: Stanislav Prečan.
Haná Prostějov: Lošťák – Jančiar, Ohlídal, Čermák, M. Trnavský - R. Petržela (65. Ondráček), D. Kolář, Krupička, P. Trnavský (84. Zbožínek) – Zatloukal, Strouhal (61. Levinský). Trenér: Daniel Kolář.

Stav před výkopem
Do šlágru kola nastupovaly oba celky bez zbytečného stresu a potřeby nutnosti bodovat. Skalce vyšel úvod sezóny nad očekávání a sebevědomí jejím plejerům zvedla i minulotýdenní výhra na horké půdě v Horním Štěpánově. Na Hanou pak nastoupili domácí prakticky v kompletním složení. Hostující soubor přijel do Klenovic bez dovolenkujícího se trenéra Martina Koláře, jehož místo zaujal bratr Daniel. „Chtěl jsem zde vyhrát, přál jsem si to jako předseda klubu i zastupující trenér. Navíc jsem se mohl postavit do středu zálohy,“ smál se úspěšný záskok Dan Kolář. 
Vývoj zápasu
Haná zahájila aktivně a v první dvacetiminutovce dostala domácí pod tlak. Výsledkem byla i vedoucí branka a další nebezpečný pokus Krupičky z volného kopu. Skaláci se oklepali až po dvaceti minutách, kdy se i díky zvýšenému důrazu vrátili do zápasu. Odměnou za jejich zvýšené úsilí jim bylo vyrovnání. Když vytáhl z pod břevna pumelici Dana Koláře brankář Vymlátil, mohl skóre otočit Ondra Mlčoch. Jeho bombu z hloubi šestnáctky však vykryl dobře postavený Lošťák. „Zákrok to byl určitě kvalitní, málokterý gólman by mi byl schopen takovou střelu chytit,“ se smíchem glosoval Dan Kolář.
Skalka pokračovala v aktivitě i po změně stran. Vykrystalizovaly z ní dvě loženky v jediné minutě. Nejprve Lošťák vychytal Karáska, aby následně z malého čtverce hlavičkoval Ondra Mlčoch nikým nehlídaný těsně vedle… „Já su pi..!“ zaznělo vzápětí areálem z úst neúspěšného zakončovatele… Trestem pak byl druhý gól v domácí síti, po kterém přišla i třetí pojišťovací branka Hané. Spíše remízový zápas tak dopadl lépe pro hosty, kteří Skalku v tabulce přeskočí o dva body.    
Zásadní okamžiky
Štěstí přeje připraveným. Z tohoto pohledu, se při zpětném hodnocení musí uznat, že Haná byla připravena více než dobře. První gól zápasu se zrodil po přetaženém centru Jančiara, jenž přeplachtil chumel hráčů a propadený míč sebral Pavel Trnavský. Jeho křížná střela pak trefila tyč, zpětný odraz skákal po čáře a zapadl těsně za protilehlou část brány. Vyrovnání Skalky pak předcházela citlivě ponechaná výhoda, do otevřené obrany vnikl Prokop, dal na šestnáctku a Maňak poslal míč do sítě - 1:1. Vítězný gól Hané zařídil opět Pavel Trnavský. ´Prca´ využil otevřené obrany soupeře, vběhl s míčem do velkého čtverce a placírkou pohodlně obstřelil Vymlátila - 1:2. Pohár smůly dopil za ´Skaláky´ Martin Glouzar, jenž ve snaze odkopnout Zatloukalův centr, dokonale zaskočil vlastního gólmana a bylo zameteno -  1:3. Tečku za utkáním pak udělal volný kop Ondry Mlčocha. Tvrdou ránu mířící do brány však ´Kolja´ Lošťák zlikvidoval a mohl jít se svými spoluhráči spokojeně do šaten.  
Osobnost utkání
Bez diskuzí Pavel Trnavský. Technicky i rychlostně velmi dobře vybavený fotbalista, činil soupeři na levém kraji obrovské problémy. Každý jeho dotek s míčem musel vyhlásit ve skalácké defenzívě nejvyšší stav ohrožení. Svůj vynikající individuální výkon navíc ´Prca´ korunoval i dvěma krásnými brankami. Nebýt jeho ´šťastného dne´, byla by tříbodová anabáze Hané ve značném ohrožení.
Zajímavost duelu
V dresu Hané se objevily hned čtyři bývalé opory nedalekých Kralic. Při pohledu na Petra Ohlídala, Romana Petrželu, Michala a Pavla Trnavské, muselo být místním fanouškům smutno. Většinou se přece borci z Kralic přesunovali spíše do Klenovic a Skalka je na tamním hřišti vlastně domácím týmem. 
Atmosféra střetnutí
Na poměry okresního přeboru proběhlo utkání úplně v pohodě. Velkou měrou k tomu přispělo i trio rozhodčích, které se nebálo s hráči diskutovat a ´otcovskou´ formou doutnající vášně uklidňovat. Až na menší pozápasové rozmíšky mezi oběma tábory, tak proběhlo utkání bez problémů a spíše v přátelském duchu. 

Pozápasové hodnocení trenérů

Stanislav PREČAN – FK Skalka 2011:
„První polovinu úvodní pětačtyřicetiminutovky byla Haná aktivnější. Po zásluze šla do vedení. Zvýšeným presinkem a agresivitou jsme zaslouženě vyrovnali. O přestávce jsme klukům říkal, že musíme pokračovat v aktivitě. Troufám si polemizovat, že kdyby Ondra Mlčoch v té vyložené šanci dal druhý gól, mohl zápas dopadnout jinak. Bohužel se nestalo, soupeř následně zvýšil obrátky, byl více na míči. Dostali jsme gól a za chvíli nešťastný další. Bylo rozhodnuto, Haná si to pohlídala. Gratuluji jí k výhře. Jediné co mě mrzí, že mančaft takového formátu nemá zapotřebí plakat po každém faulu, kontaktu. Tím ale nechci říct, že její výhra nebyla zasloužená. Ten tým má kvalitu na I.B třídu, v okrese je nejlepší.“
Daniel KOLÁŘ – TJ Haná Prostějov:
„Podali jsme dobrý výkon. Většinu zápasu, jsme měli hru pod kontrolou. V poli byla hra vyrovnaná, ale v šestnáctkách jsme byli nebezpečnější. První poločas se na můj vkus hrálo až moc tvrdě. Soupeř každý náš zisk míče řešil přerušením, proto jsme byli podráždění. Rozhodčí ale všechno pískal správně. Mohlo se jen více žlutit. Druhá půle už byla klidnější a my jsme za vítězství moc rádi. Tady se nikdy nehraje lehce, Skalka má kvalitní, tvrdý a bojovný mančaft. Splnil jsem si navíc svůj osobní úkol, abych jako trenér získal tři body. Brácha tak může po návratu z dovolené pokračovat v mé práci. Škoda jen, že neviděl, že mé místo je ve středu zálohy.“ (smích)
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...