Dobré dopoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Jak už to tak v této sezóně bývá, šel Prostějov brzy do vedení, které ještě do poločasu pojistil. Takže vše na dobré cestě. Jenže po přestávce se do hladkého soukolí dostal písek v podobě kontaktního gólu a mohlo být ještě hůř. Vše rozhodl zákrok na střídajícího Koudelku a s obvyklou jistotou proměněná Kroupova penalta. „Eskáčko“ si tedy připsalo čtvrtou výhru a se třinácti body a solidním skóre 10:4 vede tabulku třetí ligy.

Utkání začali domácí hezky aktivně a chvíli po úvodním hvizdu poslal na Matiáškovu branku zdravici Fládr, byť netrefil prostor ohraničený třemi tyčemi. V závěru první desetiminutovky potáhl balón Petržela, přes Nekudu putoval k volnému Kroupovi na zadní tyči a ten zkušeně umístil balón do branky.
Po čtvrthodince se osmělili i hosté, vítr v domácí obraně způsobil dvakrát po sobě rychlík Dogui, jeho nabídky před brankou ale nikoho nenacházely. S Chlupovou střelou si poradil Kofroň, který si na přetížení rozhodně stěžovat nemohl. Po půlhodince hry Zelenka při tanečcích na hranici velkého vápna nemohl realizovat žádnou geniální přihrávku, tak se do míče opřel sám a ten zapadl přesně k tyči! „Ještěže jsem tu tyč nelízl z druhé strany, byla to náhoda,“ culil se příliš skromně po utkání, přestože jeho radost z téhle trefy byla vpravdě nelíčená.
Vzápětí si balón k exekuci přímého kopu postavil Fládr, mířil ale nad branku. Těsně před odchodem do šaten rozehrával Dogui přímý kop na hranici „šestnáctky“, jeho střelu Kofroň vyrazil zpět do pole.
Po změně stran hlavičkoval po Zelenkově rohu Kroupa těsně vedle tyče. V 54. minutě zcela nečekaně napřáhl z velké dálky Fall a jeho bomba skončila přesně u tyče domácí svatyně! „Bylo to perfektně umístěné, chytnout to nešlo,“ potvrdil po zápase „Kofi“.
Leckomu v tu chvíli zatrnulo a mělo být hůř. O deset minut později vyslal další dalekonosnou navštívenku Ošmera, Kofroň míč jen vyrazil před sebe a dobíhající Dočekal se naštěstí rozhodl zjistit, jak vysoká je síť za domácí brankou.
Dvacet minut před koncem sklepl Pančochářův centr Nekuda pro Kroupu, ten našel jen Matiáškovy rukavice. Dalším varováním byl závar po rohovém kopu, kdy to zkoušeli Komínek i Dočekal, přičemž jeho střelu vytlačil Kofroň na břevno.
Rozhodnutí padlo necelých deset minut před koncem. Koudelka zleva právě centroval před branku, když ho sestřelil Pavel Chalupa a nařízenou penaltu proměnil Kroupa v tříbodovou jistotu. Trefit se mohl i střídající Langer, z otočky mířil těsně vedle bližšího vinglu horácké branky. Historie s Třebíčí se tedy neopakovala. Naštěstí. 


Pozápasové hodnocení trenérů
Roman POPELKA - 1.SK Prostějov:
„Nervy ke konci utkání byly zbytečné, ale my to prostě tak děláme, asi kvůli divákům, jinak si to nedovedu vysvětlit. Vycházejí vstupy do zápasů, ale nedokážeme toho využít, dát dřív druhý gól, dohrát poločas a kontrolovat zbytek utkání. Začali jsme lehkomyslně hrát dozadu, soupeř mohl vyrovnat a v době, kdy jsme neměli takový tlak, jsme dali druhý gól. To mělo dát klid do druhé půle, ale po deseti minutách jsme si nechali dát laciný gól, což mohlo vyvolat vzpomínky na jarní zápas. Další pasáž byla proto hodně nervózní, naštěstí jsme tentokrát čtvrtý gól v pořadí dali my. Bylo to ale zbytečné trápení a rozhodnutí mělo přijít mnohem dřív.“

Miloslav LOUCKÝ -HFK Třebíč:
„Dá se říci, že jsme domácím darovali body, protože zápas rozhodly naše individuální chyby a neproměňování vlastních šancí. Z mého pohledu jsme tady prohrát neměli. Penalta byla v podstatě zbytečná, faul nic neřešil. Předtím jsme nějaké šance měli, byť jsme si nevytvořili souvislejší tlak, a penalta deset minut před koncem vše zhatila. Byla to naše velká chyba. Na rozdíl od afrických hráčů v minulé sezóně je Fall v České republice už delší dobu, má to už tady okoukané. Dal gól a nemusel být jediný. Dogui je tady teprve dva týdny, u něj sázíme na rychlost, i když se dnes neprosadil.“



1. SK Prostějov – HFK Třebíč 3:1 (2:0)
Branky: 8. a 81. (p) Kroupa, 31. Zelenka – 55. Fall
Rozhodčí: Možíš – Dohnálek, Miklík; ŽK: 79. Pančochář – 27. Dobrovolný, 46. Dogui, 78. M. Chalupa, 80. P. Chalupa, 85. Chlup. Diváci: 470.
Statistiky: rohové kopy 6:3, střely na branku 7:4, střely mimo 5:2, nepřímé kopy 8:3.
1. SK Prostějov: Kofroň – Hirsch, Sus, Rus, Pančochář – Petržela (82. Langer), Fládr, Zelenka, Sečkář (62. Koudelka) – Nekuda (88. Machálek), Kroupa. Trenér: František Jura.
HFK Třebíč: Matiášek – Chlup, Komínek, Havránek, P. Chalupa (83. Oberreiter) – Ošmera, Fall, Dobrovolný, Kostelecký (72. M. Chalupa) – Kelbler (61. Dočekal), Dogui.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...