Dobrý podvečer, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

fotbalovy micDalší, v pořadí již páté regionální derby se v rámci 9. kola odehrálo ve skupině A. Klenovice hostily Plumlov, který marně čeká na premiérové vítězství. Ani v tomto zápase se jej však nedočkal, odvezl si příděl pěti branek, skórovat dokázal jen jednou. Haná se nedokázala prosadit u předposlední Náměště, ve skupině B se rezerva Sokola Konice musela na vlastním hřišti sklonit před soupeřem z Moravského Berouna. Čechovice si udělaly výlet do Bělotína, zápas byl pro nezpůsobilý terén odložen.

Sokol Klenovice na Hané - Oresvo Sokol Plumlov 5:1 (1:0)

Branky: 20. Přikryl (P), 48, Labonek, 56. Všianský, 64. Cetkovský R., 70. Šlézar – 75. Plajner
ČK: 36. Ševcůj
Rozhodčí: Polanský – Dömisch, Kubíček

Sestava Klenovic: Špalek – Cetkovský R., Liška, Cetkovský T., Chytil – Hladík, Rozehnal, Šlézar – Labonek, Laník, Přikryl. Trenér: Milan Nekuda.

Sestava Plumlova: Piták – Staněk, Frýbort ml., Hladký, Kiška – Ježek (80. Bureš), Ševcůj, Hrstka, Plajner – Křupka, Frýbort st. Trenér: Jan Pešek.

Plumlov nastoupil již ke svému třetímu regionálnímu derby, Klenovice odehrály pouze o jedno méně. Úspěšnější v tomto ohledu však byli domácí, kteří svého předchozího soupeře dokázali porazit, hosté ze tří pokusů uhráli pouze jeden bod za bezbrankovou remízu na Hané. Favoritem utkání tak bezesporu byli borci z Klenovic, kteří využili přesilovku a ve druhé půli dokonale popravili veškeré naděje hostujícího celku.

Derby je vždy lákadlem pro diváky, velkou motivaci a vzrušení  však prožívají především samotní hráči. Nejinak tomu bylo i v tomto utkání, ve kterém se odehrála řada pohledných akcí i ostřejších faulů, což je typický obrázek toho, jak důležitý je úspěch právě v takovém zápase. Domácí kontrolovali po většinu utkání hru, vedení se ujali po faulu a následném proměnění penaltového kopu. Hosty to však nepoložilo, naopak mohli nepříznivý stav změnit, což se jim nepodařilo. Po změně stran tak opět udeřilo z kopačky domácího útočníka. Jako rozhodujícím faktorem se ukázalo vyloučení klíčového hráče Plumlova Ševcůje na konci prvního poločasu. Zdecimovaní hosté se bránili nájezdům hráčů z Klenovic, v dalších třech případech se jim ale domácí zastavit nepodařilo. Ti dokonale využili nabídnutou přesilovku. Šestigólový příděl se musel domácím divákům líbit, hned pět jich skončilo v síti hostů, kteří se dokázali prosadit pouze jednou. Pokazili tak jen čisté konto domácímu brankáři a odvezli si nelichotivého „bůra“. Pro Klenovice to znamená udržení kontaktu s předními celky tabulky, hosté mají zcela jiné starosti a stále čekají na premiérové vítězství v probíhajícím ročníku I.A třídy skupiny B.

Hodnocení trenéra Sokola Klenovic Milana Nekudy:

„Od začátku jsme měli utkání pod kontrolou, nedařila se nám však předfinální fáze. Po faulu na Laníka jsme kopali penaltu, kterou jsme proměnili a ujali se zaslouženě vedení. Tato branka nás měla uklidnit, naopak hosté se dostali do dvou šancí, štěstíčko stálo na naší straně. Ve druhé půli jsme dali rychlý gól, což rozhodlo. Přidali jsme i další, bylo to už jen o navýšení skóre. Několik příležitostí jsme ještě zahodili, soupeř dokázal snížit až za stavu 5:0. Plumlov bude mít problémy se záchranou soutěže, neporazit tento tým by byla velká ztráta.“

Hodnocení trenéra Sokola Plumlov Jana Peška:

„V prvním poločase jsme byli domácím rovnocenným soupeřem, bohužel jako vždy jsme neproměnili pár svých šancí a do poločasové přestávky šli s nepříznivým stavem 1:0 po gólu z penalty. Bohužel i bez vyloučeného Ševcůje. Toto oslabení se projevilo ve druhé půli, kdy nám hořel střed hřiště a po druhé brance soupeře jsme zápas prakticky už jen dohrávali. Vnitřní síla týmu po výsledcích, které máme, už žádná nebyla.“


 

Sokol Bělotín - TJ Sokol Čechovice

Zápas odložen pro nezpůsobilý terén, o náhradním termínu rozhodne STK KFS.


 

Sokol Konice „B“ - FK TJ Granitol Moravský Beroun 1:4 (0:1)

Branka Konice „B“: 48. Rus

Sestava Konice „B“: Mühlhauser (46. Machač) – F. Bílý (46. Rus), L. Bílý, Burget, Jurník – Malínek, Antl, Kořenovský (46. T. Křeček), Schwarz, M. Drešr – Mohelník. Trenér: Roman Jedlička.

Hodnocení trenéra Konice „B“ Romana Jedličky:

„Byl to velice kvalitní soupeř, s Medlovem asi do této chvíle nejkvalitnější, s nímž jsme hráli. Někteří kluci ale neuhráli, co měli uhrát, a ve finále to byla divná taškařice. Nechytili jsme začátek, hosté byli trošičku lepší a prohrávali jsme 0:1. Ke konci poločasu to již bylo lepší, ve 48. minutě jsme srovnali na 1:1 a řekli jsme si „je to dobré, půjde to“. Ale prostě to nešlo. Soupeř byl kvalitní, ale myslím si, že můžeme zahrát daleko líp.“


SK Náměšť na Hané - TJ Haná Prostějov  3:1 (0:1)

Branky: 66. Konečný, 68. V. Šoupal, 79. T. Šoupal -  37. Krupička.
Rozhodčí: Přikryl - Knoll, Valouch. 
Žluté karty: Kvapil, Konečný - Krč, Strouhal.
Diváků: 50.

Sestava TJ Haná Prostějov: Pastyřík - Martin Kolář, Šindler, Krč (86.Varga), Chum - Krupička, Mašík, Kolkop, Trnavský - Strouhal (73. Zbožínek), Zatloukal. Trenér: Daniel Kolář

K devátému kolu skupiny „B“ I.A třídy Olomouckého KFS zajížděli fotbalisté TJ Haná Prostějov na hřiště posledního celku tabulky SK Náměšť na Hané. Za stálého deště se obě mužstva potýkala s těžkým podmáčeným trávníkem.

Úvodní tlak domácích se hosté snažili eliminovat kombinační hrou, což se jim první půli dařilo. V 18. minutě zahrávali hosté Krupičkou rohový kop, brankář Běhal míč vyrazil před Mašíka a ten pouze nastřelil domácího obránce. Domácí se do první větší šance dostali o pět minut později, avšak tečovanou prudkou střelu Vojty Šoupala vyrazil Pastyřík na roh. Prostějované byli úspěšní až v 31. minutě, když na trestný kop zahrávaný Kolkopem nejvýše vyskočil Krupička a přehodil špatně vyběhnuvšího gólmana Běhala - 0:1.

Ve druhém poločase déšť konečně ustal a obě mužstva pokračovala v nasazeném tempu. Hanáci se dostali v úvodní čtvrthodině do několika šancí, z nichž největší zahodil v 57. minutě Strouhal, když  po chybě domácí obrany přestřelil Běhalovu branku. Domácí zahrozili v 61. minutě, ale střelu Konečného vyrazil Pastyřík na roh. V 66. minutě však už  bylo vyrovnáno. Na centr z rohového kopu nejvýše vyskočil Konečný a hlavou umístil míč k tyči – 1:1. Domácí se stále více více osmělovali a za necelé dvě minuty už vedli. Po křídle unikl Vojta Šoupal a střelou k tyči poslal Náměšť do vedení - 2:1. Třetí hřebík do rakve dostali Hanáci v 79. minutě, když pro změnu Tomáš Šoupal utekl po křídle a zblízka prostřelil Pastyříka. Hosté mohli ještě v samotném závěru snížit po postupném útoku, ale Varga měl vychýlenou mušku.

A tak v zápase dvou rozdílných poločasů se nakonec radovali domácí a hosté odjeli s prázdnou.

Pohledem trenérů

Tomáš JELÍNEK - SK Náměšť na Hané:
„Náš typický zápas, kdy se trápíme směrem dopředu a děláme chyby vzadu. Druhou půli jsme zlepšili kombinaci a s přispěním štěstí se nám to podařilo zvrátit.“

Daniel KOLÁŘ - TJ Haná Prostějov:
„V prvním poločase se v hustém dešti hrál vyrovnaný fotbal a my po chybě domácího brankáře šťastně vedli. Prvních dvacet minut druhého poločasu jsme zahájili náporem, vypracovali si několik velice dobrých příležitostí, ale ani jednou při nich netrefili bránu. Poté nás soupeř potrestal dvěma slepenými góly, z brejku později přidal i třetí a zaslouženě pak zvítězil.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...