Dobré dopoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nakonec pouze devítičlenná bude v právě počínající sezoně 2015/2016 IV. třída OFS Prostějov. Nejnižší okresní soutěž mužů mělo původně po konci rezerv Kralic na Hané a Vrahovic hrát jedenáct mužstev, jenže těsně před zahájením ročníku dovedla těžká situace se skládáním hráčského kádru ke krajnímu řešení funkcionáře oddílů Sokol Ivaň a FC Morávia Doloplazy. Oba celky tak minimálně na rok mizí z mužské kopané.

„Jaro jsme odehráli jen v osmi lidech a nyní jsme čekali do poslední chvíle. Měli jsme slíbené posily, ale když se to mělo dojednat, tak za ně Tovačov chtěl moc peněz a odjinud nemůžeme nikoho sehnat,“ pokrčil smutně rameny předseda ivaňského oddílu Karel Křesťan.
Klubu tak zůstali čtyři vlastní kmenoví hráči, ti v případě zájmu mohou odejít na hostování. A funkcionáři se během následujících měsíců budou snažit o to, aby přestávka skutečně byla pouze jednoletá. „Fotbal nám tu bude hodně chybět a doufám, že se to podaří. Mělo by vyjít více hráčů z tovačovského dorostu, tak to snad díky nim dáme dohromady. Svého nemáme nic, chtěli jsme sice založit žákovské družstvo, přišlo ale jen šest dětí, tak se rozutekli do Klenovic a Tovačova,“ posteskl si Křesťan s tím, že hřiště bude udržováno.
Předseda doloplazského oddílu Petr Štěpánek nechtěl radikální řešení komentovat, pravděpodobně ale rozhodly stejné okolnosti. To naznačil okresní fotbalový sekretář Karel Kubalák.
„Byl to pro nás velký šok a nepamatuji, že by některý tým vystoupil ještě před soutěží. Na losovacím aktivu se všichni zúčastnění vyjádřili, že mají dost peněz i hráčů, nakonec se ale ukázalo, že někde měli jen šest lidí. První signál přišel z Ivaně, hned na druhý den se ozvaly Doloplazy,“ konstatoval v rozpoložení dalekém nadšení.
V souladu s prvním odstavcem článku 23 rozpisu soutěže tak svaz udělil Doloplazům a Ivani pokutu deset tisíc korun za odstoupení ze soutěže. „Snad tuto částku dáme dohromady, nepočítali jsme s tím ale. Doufali jsme, že dokud soutěž nezačne, tak se pokuta platit nemusí,“ nepotěšilo Křesťana.
Výše uvedené skutečnosti výrazně zasáhly do jízdního řádu soutěže, podzimní část již vzhledem k návaznosti „béček“ na „áčka“ přelosovat nejde a každý víkend tak bude mít volno hned trio mužstev. O tom nadcházejícím to platí pro Želeč, Plumlov „B“
a Mostkovice „B“.
„Je to nejnižší soutěž, která se hraje hlavně pro zábavu, takže věřím, že to regulérnost neovlivní. Nemáme indicie, že by něco takového bezprostředně hrozilo i jinde, STK si ale vyhradila právo pro příští sezonu upravit III. a IV. třídu podle počtu přihlášek a vypadá to, že asi nově vytvoříme dvě skupiny III. třídy,“ odhaduje Kubalák. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...