Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Drama se smutným koncem sehrály v neděli odpoledne fotbalistky Mostkovic proti soupeři z Líšně. Tým Jaroslava Karafiáta netradičně zvolil za své domácí prostředí travnatý pažit v Kostelci na Hané a utkal se v předkole domácího ženského poháru o to, kdo se stane soupeřem Nových Sadů v další fázi soutěže. V devadesáti minutách skončil duel nerozhodně a penaltový rozstřel poslal dál jihomoravského soupeře.

„Myslím si, že jsme neodehráli vůbec špatný zápas. Po celou dobu jsme si vytvářeli šance, několikrát jsme šli sami na brankářku, trefili jsme čtyři břevna a jednu tyčku, dneska při nás štěstí nestálo," smutně krčil rameny trenér poražených.

To jeho kolega z hostující lavičky Pavel Kúkol mohl jásat. „Jsem spokojen, pět holek stálo poprvé na velkém hřišti. Právě ony šly na penalty a popraly se s tím statečně. Na dnešní utkání jsme přijeli jen s holkami, které začínají s fotbalem, brali jsme to jako přípravné utkání. Holky ukázaly, že jsou odolné a že z nich fotbalově třeba něco bude," usmíval se, zatímco jeho svěřenkyně začínaly slavit.

Chybělo ale jen málo, aby radostné pocity zavládly na opačné straně. Nejprve po krásné přihrávce Soares změnila stav na 1:0 Barča Karafiátová, na vyrovnání krátce před poločasem odpověděla po přestávce Domesová, jíž se podařilo proměnit penaltu po faulu brankářky na svou osobu. Ovšem Líšeň vzápětí opět srovnala pak už remízu ukopala.

Mostkovičanky měly ještě kupu příležitostí a nespočet náznaků ke vstřelení rozhodující branky, ovšem střídající Holubová nejprve napálila břevno a krátce poté i tyčku, Domesové se nepodařilo proměnit sólo. Ani Soares míč do brány neprotlačila a dalším příležitostem zabránila včasnými výběhy daleko z brány gólmanka Weidenhöferová.

Došlo tak na penalty. V nich první dvě mostkovické hráčky selhaly, své spoluhráčky ale ve hře udržely výborným skokem k tyči Mikešová a pak i soupeřky přestřelily. Po třetí sérii to tak bylo 1:1, do vedení se ale domácí tým nedostal. Proti bylo břevno a tento brejk již Líšeň využila.

„Holky to už nezvládly po psychické stránce. Věděly, že měly rozhodnout v normální hrací době a nemělo na ně vůbec dojít. Už to bylo víceméně v hlavách," je přesvědčen Karafiát.

I tak to pro něj byla dobrá zkušenost, přihlášení do poháru nelituje. „Já osobně jsem byl hned pro, je to přípravný zápas navíc. Tak jsem to bral, doplněk přípravy. Samozřejmě jsme chtěli vyhrát, měli jsme na to, bohužel. Další přáteláky jsou v jednání, generálku sehrajeme 30. srpna s Kotvrdovicemi," představil současně další program.

A zmínil také jednu perličku, jeho hráčky mohly postoupit bez boje. „Vyšli jsme vstříc Líšni. Mělo se hrát v deset ráno u nás, ale soupeřky byly na soustředění. Vracely se v poledne a vyhráli bychom kontumačně, tak jsme hledali řešení, aby se zápas odehrál. Za to chci poděkovat FC Kostelec, že nám umožnili odehrát to tady na jejich hrací ploše," sdělil.

TJ Sokol Mostkovice - SK Líšeň 2:3 po penaltách (1:1)

Branky: 22. B. Karafiátová, 68. Domesová z penalty – 40. Šebelová, 69. Čeketová, rozhodující penalta Vavrušková. Rozhodčí: Němec – Kvapil, Spurný. Sestava Mostkovic: Mikešová – Kraváková, Koudelková, Hasová, Vaverková – Haluzová, B. Karafiátová, Jančíková, Soares, Chytilová – Domesová. Střídaly: Holubová, Hejcmanová, Borovcová, Ošťádalová, Ptačníková. Trenér: Jaroslav Karafiát.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...