Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dě-ravá obrana a nezkušenost! Ambiciózní Kostelec na Hané se v úvodu sezóny představil na hřišti loňského účastníka I.A třídy Olomouckého KFS, a jednalo se o skok do tvrdé reality. Domácí soubor převyšoval naivně hrajícího hosty po všech stránkách a hlavně v prvním poločase mohli být Kostelečtí rádi, že ztrácejí pouze jediný gól.

Vedle dvou rychle vstřelených branek totiž hráči Dubu zahodili několik dalších „loženek“, navíc inkasovali z jediné přímé střely na vlastní bránu. Po změně stran se sice poměr sil opticky srovnal, ale byli to opět přímočařeji hrající domácí, kteří vstřelili další dva góly a zaslouženě si připsali první podzimní výhru. Kostelci tak nezbývá, než rychle zapomenout a připravit se na nedělní domácí premiéru s Nezamyslicemi... Večerník byl jejich prvnímu nevydařenému střetnutí uplynulou sobotu přítomen naživo.

Obě mužstva nastupovala do utkání s velkým očekáváním. Domácí tým se po pádu do nižší soutěže chtěl rehabilitovat dobrým výkonem. Pod vedením zkušeného trenéra Pavla Korala nastoupily všechny tradiční opory, doplněné navíc o místní naděje. Kostelečtí naopak dávali sobotní sestavu hodně obtížně dokupy. Vedle absentujícího kouče Ivo Vykopala (pracovní zaneprázdnění) chyběly z různých důvodů i stabilní opory jako Langr, Baláš, Chytil nebo nadějný Božek. Kádr tak byl doplněn dorostenci a veteránem Alešem Horákem. Koučinku se pak chopil mládežnický trenér Juraj Šulc.

Lepší start si nemohli plejeři Dubu snad ani přát! Po deseti minutách vedli dvoubrankovým rozdílem a na nezkušený výběr Kostelce padly očividná beznaděj a frustrace. Sokol zatlačil soupeře do hluboké defenzívy a do šestnáctky se snášel jeden nebezpečný míč za druhým. Dub svůj dobrý výkon dokázal podpořit i časnou střelbou a hostující brankář Lukáš Menšík si přes dvě obdržené branky pořádně zachytal. Kostelec se nadechl až po Greplově krásně kopnutém přímáku, ale rozjetý domácí tým si taktovku vzít nenechal. Krátce po přestávce přidal třetí zásah a při střelecké nemohoucnosti Kostelce se nemusel o vítězství vůbec strachovat. Svůj vynikající individuální výkon korunoval deset minut před koncem nádhernou trefou Josef Šálek, vyhlášený dubský kanonýr.


Prakticky z první útočné akce šli domácí do vedení, když měl v šestnáctce osamocený Hegr na zpracování centru Ladislava Navrátila spoustu času - 1:0. Další okno ve středu kostelecké obrany pak využil Přecechtěl, jenž se po samostatném úniku prosadil střelou podél gólmana - 2:0. Následující bombu Ladislava Navrátila pak Lukáš Menšík jen vyrazil, gólová dorážka však přišla z odmávaného ofsajdu. Četné kostelecké fans rozjásal až Ivo Grepl, jenž svou levačkou poslal míč z volného kopu přímo k tyči - 2:1.
Do poločasu však mohli domácí svůj náskok ještě navýšit. Šálek však své dvě obrovské šance nezužitkoval, když ho opakovaně vychytal Lukáš Menšík. Naděje na možný obrat pak vzaly za své hned po startu druhého dějství. Obří šanci Hegra ještě dokázal zpacifikovat Synek odkopem na roh. Následný průnik Šálka však hasil Móri faulem a sám atakovaný hráč přidal třetí zásah - 3:1. Domácí se viditelně uklidnili a přenechali střed pole soupeři. Povedenou kombinaci však zakončil mladičký Skalník jen střelou do rukavic Oháňky. Lužnému pak chyběly ke skórování centimetry a následně po nabití Preislerem pálil z ložené pozice těsně vedle Grepl... Jak se dávají branky, pak předvedli domácí. Došlík rozehrál z rohu hřiště volný kop proti noze Šálkovi a ten po pár krocích vypustil projektil přímo do šibenice - 4:1. Tečku za utkáním pak udělala akce Hrubana, jenž se proháčkoval po levé straně, nabil do šestnáctky Greplovi, ale ten pálil nad!


Jednoznačným králem zápasu byl domácí Josef Šálek. S jeho technikou a rychlostí měla kostelecká obrana obrovskou kopu práce. Na jeho průniky byla radost se dívat. Přestože se v první půli neprosadil, nenechal se otrávit a po změně stran se odměnil dvěma trefami, přičemž ta druhá byla přímo výstavní!

Domácí standardky! Přestože je všichni soupeři dobře znají, těžko se s nimi vypořádávají. Neoddiskutovatelným rukopisem dubské ofenzívy, zvláště v domácím prostředí, jsou pověstné dlouhé auty. Jejich autorem je Lubomír Vaňák, jenž posílá míče od postranní čáry až do malého čtverce, tam jde do soubojů hřmotný Honza Došlík, za kterým zpravidla číhá připravený Pepa Šálek. Navzdory tomu, že z těchto akcí tentokrát domácí branku nevytěžili, kostelecká obrana si s tímto stylem absolutně nedokázala poradit!

Přes rekordní vedra, která v současnosti sužují celou republiku, si do hlediště útulného stadionku našla cestu téměř stovka diváků. Mezi většinou místních fotbalových patriotů0 se neztratila ani více než desítka Kosteleckých, kteří byli zvědaví na omlazené sestavy obou týmů. Mnohem spokojeněji odcházeli Dubští, hostující příznivci pak měli hodně o čem diskutovat...

Pavel KORAL - TJ Sokol Dub nad Moravou:
„Se třemi body jsem spokojený, mrzí mě trochu, že za stavu dva nula, jsme trochu přestali hrát. Pasivita se nám nevyplatila, v jiných zápasech by nás to mohlo mrzet. Myslím si, že o naší výhře rozhodly osobnosti a hlavně standardní situace. Myslel jsem, že nás Kostelec prověří více, ale asi se projevilo obrovské horko. Naším cílem je se rvát o postup, vykročili jsme dobře.“ (úsměv)
Juraj ŠULC - TJ FC Kostelec na Hané:
„Jednoduchá věc: domácí byli ve všem lepší, důraznější,
u všech míčů byli dřív. Po deseti minutách bylo skóre 0:2, podařilo se nám sice snížit a do druhé půle jsme šli se snahou změnit hru. Dostali jsme však rychle třetí gól... Před zápasem se vedly řeči o přestárlé defenzívě Dubu, opak byl ale pravdou, ona byla obrovsky zkušená! Hodnotil bych pozitivně mladičkého Hrubana. Příští domácí zápas bychom měli být kompletní a jednoznačným cílem budou tři body!“


TJ Sokol Dub nad Moravou - TJ FC Kostelec na Hané 4:1 (2:1)
Branky: 3. Hegr, 9. Přecechtěl, 51. pen. a 81. Šálek
Žluté karty: 36. Došlík, 45. Hronek, 57. P. Hrabal
Rozhodčí: Šmíd - Molík, Milek
Diváků: 80



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...