Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Šťastné a důležité body! Obrovská úleva a šťastné úsměvy, se zračily po závěrečném hvizdu ve tvářích všech určických hráčů i činovníků. Nově poskládaný tým, se vrátil po dvouročním divizním intermezzu do krajského přeboru vítězně! Premiérová výhra se nerodila vůbec lehce, kvalitní soupeř z Hněvotína však promrhal šanci na obrat a díky vlastní herní nekázni odjížděl s prázdnou. „Připravili jsme se o jasnou výhru. Hráči si na hřišti dělali, co chtěli, nedrželi se taktiky,“ pokyvoval smutně hlavou hostující kouč Ivo Lošťák. „Pro náš nový tým je každá výhra nesmírně cenná. Stálo při nás i štěstíčko,“ podotkl určický lodivod Evžen Kučera.

Domácí vstoupil do utkání velmi dobře. Hned z úvodní šance šel do vedení. Hochman poslal volný kop od pravého rohového praporku do mlýnice v malém čtverci a důrazný Zelina protlačil míč do sítě - 1:0.
Vedení Určické povzbudilo a mohli svůj náskok navýšit opět ze standardní situace. Exekuce dalšího přímáku se chopil opět Hochman, jeho zdí tečovaná střela málem zapadla pod horní tyč, kde jen s vypětím všech sil vyškrábl brankář Andrýsek.
Domácí Sokol se ale přece jen radoval. Deset minut před koncem poločasu se Trajer prosmýkl okolo obránce a prostřelil gólmana - 2:0.
Až tento nepříznivý vývoj probral mírně favorizované hosty z nedbalek. Po tečované střele Davida Lošťáka se míč zastavil o horní tyč. Následně se ocitl za obranou Novotný, ale jeho lob přes vybíhajícího Kostelku byl vysoký. V nastaveném čase pak pálil z hloubi šestnáctky nebezpečně Pagáč, ale Kostelka byl na místě!
Co se Hněvotínským nezdařilo v závěru první, povedlo se zkraje druhé půle. K obratu zavelelo ikonické duo Kryl - Novotný. První jmenovaný utekl po pravé straně, dal nezištně pod sebe a Novotný pálil do prázdné - 2:1. Za necelé tři minuty pak bylo srovnáno! Novotný vyslal kolmicí do úniku Benýška, jenž utekl Zacpalovi a prostřelil Kostelku - 2:2.
Na domácí tým padla deka a v daný moment by na něj nevsadil nikdo z přihlížejících ani pěťák. Dvacet minut před koncem však spálil doslova tisíciprocentní šanci Novotný, když přestřelil z malého čtverce…
Platilo pak otřepané nedáš dostaneš. Po sporném souboji Trajera s Šulcem v rohu hřiště, kopali domácí standardku. Hochman přetáhl až na druhou stranu velkého čtverce, Zelina vrátil na tyč a pohotový Trajer dopíchl míč do sítě - 3:2.
O čtyři minuty později si pak pohrál Patrik Zapletal s obráncem, stylem pojď sem, kam jdeš a završil dílo zkázy hostujícího celku - 4:2!
Očividná úleva se zračila ve tváři domácího kouče. „Ze zápasu jsem měl velké obavy, protože Hněvotín na jaře prakticky neprohrál a patří k nejlepším týmům soutěže. Vyhrálo se a jsem za to samozřejmě rád,“ smál se na celé kolo Evžen Kučera a vážněji pokračoval: „Potvrdilo se, že dvoubrankové vedení je ošidné. Uklidnili jsme se až moc. Soupeř nás v první čtvrthodině druhého poločasu přehrával, kupili jsme chybu za chybou. Nehráli jsme jednoduše a pustili soupeře do tlaku. Vyrovnali a mohli dát i další góly. Kdyby své tutovky proměnili, bylo asi po zápase.“
Ve zcela opačném rozpoložení byl kormidelník poražených. „Dvacet minut na hřišti nefungovalo z naší strany vůbec nic. Dostali jsme dva laciné góly, ale mohli jsme to ještě do poločasu otočit. Druhou půli jsme začali úplně jinak, vyrovnali, ale místo abychom soupeře dorazili, dostaneme třetí gól…,“ soukal ze sebe Ivo Lošťák a dodal: „Byl to nervózní zápas, z naší strany zpackaný. Vrátili jsme se zpátky, mohli skóre otočit… Po podle mého názoru otočené standardce jsme inkasovali rozhodující gól. Víc jsme mluvili, než se soustředili na hru. Jednoznačně jsme tu dnes body ztratili!“
Určický tým si tak po delší době mohl v šatně zakřičet vítězný chorál. Nadstandardní náladu měl i navrátivší se kouč Kučera. „Velmi důležitý výsledek. Naposledy jsme tu v šatně křičeli před deseti měsíci po výhře s Hranicemi. Byla to těžká zkouška, poznal jsem, co nás celou sezónu čeká!“
V dalším kole zajíždějí Určice na hřiště loni třetiligového Zábřeha. „Vůbec nevím, co od toho mám čekat. Nevím výsledek jejich zápasu, ani sestavu. Někdo říká, že mají výrazně omlazený a nezkušený tým. Další hlasy zase varují, že by mohli hrát nahoře. Opravdu si nedovedu představit, jak se bude soutěž vyvíjet,“ uzavírá Evžen Kučera.
Určický výběr se v Zábřehu představí v neděli 16.8. od 16:30 hodin. Další domácí zápas čeká na Určice v neděli 23. Srpna, kdy opět od 16:30 hodin hostí rezervu Mohelnice.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...