Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vše podstatné vměstnáno do necelé půlhodinky. To, co se stalo, i to, co proměněno nebylo. To je stručná charakteristika prvního domácího představení fotbalistů 1. SK Prostějov v ročníku 2015/2016. A lepší vstup si ani přát nemohli. Vždyť kdo by nechtěl po dvou minutách vést a záhy vedení navýšit?!

Pomalu se scházející diváci se ještě ani nestačili usadit na vyhřátých sedačkách, když se Kroupa zkušeně uvolňoval v šestnáctce a Zavadil prostě něco dělat musel. Za svoji snahu ovšem obdržel od sudího žlutou kartu a Kroupa si už mohl pomalu rovnat míč na značce pokutového kopu. Přestože mladý gólman Chytil uhodl stranu, čest svému jménu naštěstí pro domácí neudělal – 1:0.
Jenže... Na ukazateli skóre se ještě nestačila zohlednit změna a už mohlo dojít k další. Bývalý útočník Zábřehu Pospíšil se zjevil sám před Kofroněm, stačil ho ještě přehodit, ovšem tak nedůrazně, že dobíhající Krejčíř míč před brankovou čarou uklidil do bezpečí. A o další čtyři minuty později se po pravé straně prosmýkl kolem lajny Krhut a Šromovu důraznou hlavičku našel Kofroň jako zázrakem ve své náruči. Najít si v bráně správné místo prostě musí gólman umět!
Po tomto spartakovském školení se dostali opět ke slovu domácí. Petržela našel dobře Koudelku, který zleva vybídl ke skluzu Nekudu, ten ovšem na balón nedosáhl. Po Petrželově výzvě mířil o pět minut později Nekuda nad branku. V závěru první dvacetiminutovky zatrnulo domácím potřetí. Přízemní centr zleva totiž prošel napříč šestnáctkou až k úplně volnému Lacigovi na zadní tyči, proti němuž dobře vystartoval Kofroň a odvrátil na roh. Že Koudelka umí stále parádně zatáhnout míč po levé straně, dokázal v 26. minutě. A jelikož cesta k brance byla stále volná, podél Chytila poslal míč podruhé do hulínské branky - 2:0. „Cítím se fajn, zatím mi to jde, tak jen aby mi to vydrželo,“ usmíval se po zápase „Koudy“ s reminiscencí na nepříliš vydařené jaro. Deset minut před přestávkou zpracoval Kroupa míč ukázkově pro Nekudu, Chytil ale tentokrát definitivní rozuzlení zápasu odmítl. Úspěšný nebyl ani Fládr, jehož střela mířila pouze do boční sítě.
S dvoubrakovým vedením v kapse zahájili domácí druhý poločas trochu bohorovněji. Osm minut po změně stran si aktivní hosté vypracovali několik standardních příležitostí. Po napříč rozehraném přímém kopu vypálil Krhut, Kofroň míč vyrazil na roh. Na druhé straně Koudelka posunul balón vystřídavšímu Langerovi, jeho technický pokus těsně minul spojnici tyče a břevna. Vzápětí uhodilo na druhé straně. Labuda vyslal zpoza šestnáctky nenápadnou střelu, trefil ovšem spoluhráče Ondřejku tak nešťastně, že míč nabral směr do protilehlé strany, než kam směřoval Kofroň... - 2:1.
Nečekaný kontaktní gól hosty povzbudil, na víc už ale neměli. Naopak Koudelka předvedl ještě individuální akci zakončenou střelou do brankáře, Fládrův přímý kop se těsně nevešel do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Prostějov taktickým výkonem vedení udržel a tři body tak zůstávají doma.

František JURA - 1.SK Prostějov:
„Spokojen jsem samozřejmě s výsledkem a hrou především v prvním poločase. Po rychlém gólu jsme přece jen trochu přenechali soupeři iniciativu, Lacigovi a Ondřejkovi jsme nechávali příliš prostoru, což se nemuselo vyplatit. Šance byly rozdělené rovnoměrně na obou stranách, neproměnili naštěstí jak hosté, tak ale ani my. Koudelkův gól byl určitě parádní, třetí branka, která by zápas definitivně zlomila, nepřišla. První poločas oba týmy předváděly na začátek sezóny a vzhledem ke klimatickým podmínkám velice slušný fotbal. Po přestávce tempo celkem logicky opadlo, gól jsme nepřidali, naopak jeden dost nešťastně dostali, což předznamenalo konec utkání. Takticky jsme jej ale zvládli, takže Třebíč na jaře je - doufám – zapomenuta.“

Jindřich LEHKOŽIV - SK Spartak Hulín:
„Chtěli jsme se primárně vyvarovat chyb, které jsme předváděli v zadních řadách v přípravě, bohužel hned v úvodu po první individuální chybě našeho stopera jsme prohrávali. I při další situaci propadl druhý stoper a přečíslení skončilo druhou brankou. Navíc oba vyfasovali žlutou kartu v zápase, kde máme bránit Kroupu s Nekudou. Přesto jsme se po první brance mohli vrátit zpátky do zápasu, protože jsme měli tři stoprocentní šance, které jsme ovšem neproměnili. Za to jsme byli potrestáni druhou brankou, zbytek první půle byl vyrovnaný, ve druhém poločase domácí kontrolovali hru. Přestože jsme zápas ještě zdramatizovali, na víc jsme už neměli a domácí zaslouženě o gól vyhráli.“

1.SK Prostějov - SK Spartak Hulín 2:1 (2:0)
Branky: 3. Kroupa z penalty, 26. Koudelka - 73. Ondřejka
Rozhodčí: Cieslar - Duda, Kaloč. Žluté karty: Rus, Nekuda, Krejčíř, Krofroň - Zavadil, Číhal. Diváci: 310.
1.SK Prostějov: Kofroň - Krejčíř, Sus, Rus, Pančochář - Machálek (68. Langer), Fládr, Petržela, Koudelka (90. Machynek) - Nekuda (60. Sečkář), Kroupa. Trenér: František Jura
SK Spartak Hulín: Chytil - Krhut, Číhal (46. Vojtěšek), Zavadil, Vyskočil - Šrom (84. Hrdlička), Laciga, Ondřejka, Dvořáček (66. Labuda), Zlámal - Pospíšil. Trenér: Jindřich Lehkoživ




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...