Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nezvykle velké množství změn nastalo během letní přestávky v táboře FC Kralice na Hané. Mezi sezonami se v kolonce odchodů objevilo šest jmen a stejný počet se nově do městečka kousek od Prostějova vydal. Pokračující kouč Ivo Gottwald věří, že se podařilo posílit, i proto by se rád se svým mužstvem zařadil do horní poloviny krajského přeboru.

„Letní příprava byla hrozně krátká a navíc znehodnocena dovolenými, třeba nabírání kondice se tak vůbec nedá věnovat. Mohli jsme odehrát jen několik zápasů, ale mohu být víceméně spokojen. Věřím, že se mi podařilo nové tváře úspěšně zabudovat do systému a že na každý post přišel lepší hráč,“ je Gottwald před startem sezony naladěn optimisticky.
Pozice jedničky mezi třemi tyčemi se opět po řadě měsíců ujal David Krejčí. Zpočátku to sice vypadalo na angažování Tomáše Urbánka, jenž již v Kralicích také působil, nakonec se však do velice známého prostředí vrací kmenový hráč 1.SK Prostějov. „Oslovili mě, že potřebují gólmana. Rok jsem nehrál, ale řekl jsem, že to zkusím a půjdu na trénink, po něm se uvidí. Mám z toho dobré pocity, první trénink i zápas se vydařily. Tehdy jsem skončil z pracovních a osobních důvodů, nyní to zkusím znovu a krajský přebor je tak optimální. Když to hraješ odmala nějakých třiadvacet let, tak ti to prostě chybí,“ potěšilo nové angažmá šestadvacetiletého gólmana. A spokojenost byla oboustranná. „Tak dobrý brankář tu již roky nechytal. David potvrdil, že má třetiligové parametry a mám velkou radost, že se nám podařilo zacelit nečekanou díru, když mi Tomáš odřekl příchod dva týdny před soutěží,“ oddechl si oddílový stratég.
Ze stejného klubu zamířil do Kralic i Dominik Šatný, jenž na jaře vyšel z dorostu. „Počítám s ním do středu zálohy místo Pavla Valtra. Hrál jsem s jeho dědou, můj syn zase s jeho otcem. Je vidět, že prošel lepší dorosteneckou kopanou, návyky tam jsou. Dobře se jeví i Martin Kováč z Konice, jenž také prošel prostějovským dorostem. Měří skoro dva metry a je velice šikovný,“ těší Gottwalda.
Další novou tváří je Vít Císař. Hráč Pernštejna studuje vysokou školu v Olomouci a do Kralic původně přišel v pozici maséra, nakonec se z něj stala i hráčská akvizice. Z „béčka“ se připojil Tomáš Procházka a zatím poslední posilou se stal zkušený bek Filip Škoda. „Je to urostlý hráč, jenž naposledy hrál v Dolanech. Dostatečně agresivní, takový člověk mi v kádru chyběl. Umí si organizovat hráče před sebou a je využitelný na všechny standardní situace, v obraně i útoku potřebujeme někoho, kdo půjde nekompromisně do hlaviček,“ těší se na příspěvek od zkušeného beka.
Suma sumárum nechtějí být Kralice pouze do počtu. „Možná to bude znít rouhavě, byl bych ale hodně zklamaný, kdybychom na tom byli hůře než v polovině tabulky. Letošní deváté místo bylo solidní, ale chtěli bychom nyní ještě výš,“ má jasno Ivo Gottwald.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...