Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pouze necelé dva měsíce dostal na sestavení a sehrání výrazně obměněného kádru vracející se kouč Určic Evžen Kučera. Po letním sestupu z divize totiž opustila určické řady celkem šestnáctka hráčů, jejichž místo zatím zaujala celkem desítka jmen z cizích klubů. Mnohem větší prostor se tak rýsuje pro domácí hráče a odchovance oddílu.

„Byl to velký 'fofr', ale zatím můžu být spokojen. Za tak krátkou dobu jsme toho zvládli poměrně dost a až na zápas s Morkovicemi to bylo dobré. Snad se nám podaří i další věci doladit,“ konstatoval Evžen Kučera. Vedle koncovky by si přál zapracovat i na defenzivní činnosti. „Je to otázka delší doby, aby věděli a zažili si praktiky, jak nabíhat, jak se vracet, prostě taktické věci,“ upozornil. Hlavním přáním je tak nemít záchranářské starosti a sezonou úspěšně projít. „Raději buďme trochu opatrnější, osobně doufám v umístění kolem desátého místa,“ přiznal staronový lodivod Určic. I pro něj osobně nyní nastává seznamovací půlrok, a sice mapování jednotlivých soupeřů. „O soutěži toho nemohu moc soudit, ztratil jsem za dvě divizní sezony přehled o krajském přeboru. Myslel jsem, že Litovel bude silnější, na špičku nyní tipuji Velké Losiny, Jeseník, Ústí a Hněvotín. Některé týmy hodně posílily, to vše se ale ukáže až v soutěži,“ přemítal Kučera.

Při pohledu na současnou určickou soupisku a základní sestavu v generálce proti Litovli nezůstal oproti jaru kámen na kameni. V bráně se místo dua Nejezchleb-Piták střídají Števula s Kostelkou, téměř zcela novou obranu si řídí zkušený Otakar Cetkovský. Vedle něj nastupují Tomáš Lakomý s Markem Zacpalem a Lukášem Zelinou, nyní je na zkoušce ještě David Gottvald z Vyškova a připraven je jediný pamětník Dominik Bokůvka. Ze zálohy pamatuje úspěšné časy pouze Patrik Hochman a v útoku pokračují Michal Trajer s Petrem Halouzkou. „Patrik se vrací po zranění a hned byl hodně vidět. Proti Litovli na druhý gól přihrál, dirigoval si hráče a je pro nás velkým přínosem,“ těší Kučeru setrvání jedné z opor předešlých určických výběrů.


TJ SOKOL URČICE – SOUPISKA PODZIM 2015:

Brankaři:

Petr ŠTEVULA   1994

Ondřej KOSTELKA           1994

Obránci:

Lukáš ZELINA     1995

Marek ZACPAL 1991

Tomáš LAKOMÝ               1992

Dominik BOKŮVKA         1991

Otakar CETKOVSKÝ         1984

Záložníci:

Patrik HOCHMAN            1990

František PLAJNER          1992

Marcel ZABLOUDIL         1989

Martin SURALA                1994

Útočníci:

Petr HALOUZKA               1992

Michal TRAJER  1989

Patrik ZAPLETAL               1996

Příchody:

Števula (návrat z hostování v Kralicích), Kostelka, Surala (oba hostování z Vyškova), Zacpal (hostování z Čechovic), Cetkovský (přestup z Konice), Zelina, Lakomý, Bokůvka (všichni hostování z 1.SK Prostějov), Plajner (návrat z hostování v Plumlově), Zabloudil (hostování z Držovic).

Odchody:

Miroslav Nejezchleb, Michal Skopalík, Tomáš Los (všichni hostování v Lutíně – v jednání), Milan Piták (konec hostování z Otinovsi), Marek Hloch, Ivo Zbožínek, Lubomír Machynek, David Pekař, Martin Svozil, Vít Kopečný (všichni konec hostování z 1.SK Prostějov), Michal Pavel (zdravotní pauza), Tomáš Zapletal (konec hostování z Černovíru), Petr Haluza (konec hostování z Čechovic), Radim Vaněk, David Javořík (oba hostování v Kojetíně – v jednání), Lukáš Koláček (konec hostování z Vyškova).

REALIZAČNÍ TÝM

Trenér: Evžen KUČERA

Asistent: Miroslav VLÁČIL

Vedoucí mužstva: František HÝBL

Předseda oddílu: Květoslav PETRUŽELA

Sekretář: Petr KOUŘIL

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...