Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Poslední přípravné utkání sloužící jako generálka na nastávající podzimní sezónu se „eskáčku“ vydařilo. Proti diviznímu Ústí nad Orlicí dominovalo především v prvním poločase, kdy soupeři nastřílelo po pěkných akcích tři branky. Hattricku dosáhl Nekuda, po jedné brance přidali Kroupa a Machálek. Závěr zápasu zpestřil na žádost hostů penaltový rozstřel.

Přestože měla být sestava prakticky totožná s tou pro mistrovská utkání, musel trenér František Jura řešit potíže v obranné čtveřici. Na předzápasovém tréninku si totiž po zásahu parťáka Suse zranil koleno Hirsch, takže na pravém kraji nastoupil Krejčíř a nalevo Pančochář. Do brány se postavil Kofroň.
Nekuda se zastřeloval po sérii rohových kopů z hranice šestnáctky už v úvodu utkání. Neuplynula ještě ani úvodní desetiminutovka, když se gólman hostí srazil s dobře postaveným Kroupou a sám postižený proměnil nařízenou penaltu - 1:0. Ústecká Jiskra směrem dopředu zrovna nejiskřila a první střelu nad Kofroňovu branku vyslala až po dvaceti minutách hry. Domácí měli naproti tomu dostatek času a prostoru na pilování přechodové fáze a standardních situací. Po jednom z rohů se po několika odrazech dostal k míči Nekuda a ukázkovým „angličanem“ zvýšil na rozdíl dvou branek – 2:0. Ve 38. minutě ještě Nekudův technický pokus po Koudelkově výzvě mířil těsně nad břevno, o minutu později po dalším Koudelkově potažení míče a centru na Kroupu našel zkušený fotbalista lépe postaveného spoluhráče, který přidal svoji druhou branku v utkání – 3:0. Ještě do poločasu orazítkoval Fládr z přímého kopu břevno.
Hned po přestávce musel ústecký brankář likvidovat další nebezpečné střely Koudelky a Fládra. Po hodině hry propadl domácí obranou Nágl, který se ocitl sám před Kofroněm a z otočky pohotově snížil – 3:1.
O navýšení náskoku se snažil vystřídavší Machálek, podařilo se to ale čtvrthodinky před koncem opět po rohu Nekudovi, který parádní střelou završil svůj hattrick – 4:1. Deset minut před koncem poslal dopředu dlouhý nákop Fládr, Machálek s Machynkem si před brankou sice trochu překáželi, přesto prvně jmenovaný uklidil míč do branky – 5:1. Do dobrých šancí se ještě dostali Přikryl s Machynkem, ale skóre se už neměnilo.
Jelikož v Čechách je i ve vyšších soutěžích praxí penaltový rozstřel při nerozhodném výsledku, na žádost hostí se jako bonus na závěr kopaly penalty. „Soustřeďte se, ještě jsme nevyhráli,“ nabádal s nadsázkou své svěřence trenér Jura. Z pětice exekutorů se v dresu domácích neprosadil pouze Sečkář, který svůj pokus téměř ukázkově zahodil, jinak Sus, Přikryl, náhradní brankář Polák a Machálek se nemýlili. Právě Polák se rozchytal k nevídanému výkonu, když soupeři stále efektnějšími zákroky zmařil hned tři pokutové kopy! I na penalty tedy domácí vyhráli poměrem 4:2.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...