Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Mládí vpřed! Nedělní podvečer patřil na čechovickém trávníku generálce na I.A třídu. Domácí soubor se poměřil s elitním dorosteneckým výběrem prostějovského eskáčka a musel se smířit s dvoubrankovou porážkou.

„Byl to prakticky náš první silnější přípravný soupeř, který nás prověřil a já jsem spokojený,“ pochvaloval si přes porážku kvalitního soka Jaroslav Klimeš, kouč Čechovic. „Dobrý zápas. Na obou stranách je spousta šikovných fotbalistů a hra měla úroveň,“ komentoval ve stejném duchu Radim Weisser, kormidelník devatenáctek. Oba celky rozehrály od prvních minut líbivou partii plnou pohybu a techniky. O krůček vepředu byli Prostějovští, kteří také mohli jít do vedení. Gottwald padl po kontaktu s Vlachem jako podťatý, sám se ujal exekuce penalty, ale lajdáckým kopem nechal vyniknout ´Kimiho´ Klimeše v čechovické bráně. První branky se diváci dočkali až krátce před poločasem, ale stála za to! Kolečkář se položil na šestnáctce do Pytelova centru a z voleje poslal míč nechytatelně k tyči - 1:0.
Aktivní dorostenci se dočkali vyrovnání až v úplném závěru půle. Blahoušek prošel z pravé strany do šestnáctky a jeho střílenou nahrávku si smolně srazil do vlastní sítě Frys - 1:1.
Prostějovští mladíci prostřídali do druhého dějství téměř celou jedenáctku a Čechovice tak získaly nadvládu nad středem hřiště. Paradoxně se však dostali do vedení hosté, když po vykombinování celé obrany přetavil Vincourkovu náhru ve vedení Procházka - 1:2. Domácí tým nechtěl očividně na domácím pažitu prohrát a dočkal se zaslouženého vyrovnání. Po rohovém kopu se hlavou prosadil Adam Pospíšil - 2:2. Místo remízy však nakonec slavili dorostenci, kteří dokázali v úplném závěru dvakrát skórovat. Nejprve propálil hladovou zeď z volného kopu Matocha, aby ho následoval individuálním průnikem Gottwald - 2:4. „Bylo vidět, že je soupeř dobře trénovaný a má široký kádr. Ti kluci jezdili a dávali nám zabrat. Já jsem ale za podobnou prověrku rád,“ hodnotil Jaroslav Klimeš a dodal: „Nechybělo nám nasazení, měli jsme dobré věci.“ S úsměvem komentoval vydařený part i Radim Weisser. „Pěkný fotbal v hezkém prostředí. Já jsem spokojený s tím, jakým způsobem jsme se prezentovali. Mohli jsme využít všechny hráče širšího kádru,“ pochvaloval si Weisser a pokračoval: „Máme v kádru momentálně čtyřiadvacet hráčů plus Přikryla a Petrželu, kteří trénují s muži. Je jasné, že tolik fotbalistů udržet nemůžeme. Budeme zužovat. Do startu sezóny hrajeme ještě s Přerovem a Holicí. .“
Čechovičtí jdou do nové sezóny prakticky bez posil. „Vrátil se akorát Pytela a hrát za nás bude Haluza. Rádi bychom se pohybovali v tabulce nahoře a předváděli pohledný fotbal,“ uzavírá Jaroslav Klimeš. Jeho svěřence čeká premiéra na hřišti nováčka z Brodku u Přerova. Utkání se hraje v neděli 9. srpna.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...