Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Diametrálně rozdílné poločasy odehráli fotbalisté 1.SK Prostějov v předposledním přípravném utkání na půdě divizního Blanska. Zatímco v prvním poločase nastoupili s trochou nadsázky rezervisté, kteří mnoho fotbalové krásy nepředvedli, po přestávce opravila skoro nová jedenáctka výsledný dojem a srovnala skóre na konečných 2:2. Generálku hraje Prostějov doma proti Ústí nad Orlicí v sobotu od 17 hodin.

Utkání s Blanskem domluvil trenér František Jura právě kvůli tomu, aby dal příležitost hráčům, kteří zatím v přípravě nedostali tolik příležitostí. V brance se objevil na první poločas Bureš, v obraně Marek Hloch, v záloze Zelenka, Machynek a Sečkář. Proti nim nastoupil ještě nedávný spoluhráč Trtílek, který minulý týden bezprostředně po návratu do mateřského týmu nastřílel hattrick, jemuž dělal parťáka v obraně zkušený Švancara.
Právě ten se už po pěti minutách dostal po přečíslení dva na jednoho sám před Bureše, mířil ale mimo tři tyče. O tři minuty později už ale jím sklepnutý balón dopravil do sítě nadvakrát Nečas. Švancara byl nadále velmi aktivní a Bureš se měl co ohánět, aby všechny pokusy domácích vyrazil aspoň na rohové kopy, kterých měli Blanenští celou sérii. Po chybě uprostřed hřiště šel na Bureše sám Trtílek, zkušený gólman šanci nadvakrát zlikvidoval.
Že Švancara si přes roli televizního experta s míčem stále tyká, dokázal přechodem přes tři hráče, Trtílek jeho nabídku díky Burešovu zásahu nezužitkoval. Na druhé straně vyslal nebezpečnou střelu z přímého kopu Langer, sedm minut před přestávkou vyrovnal z voleje nádherným „angličanem“ Nekuda.
Vzápětí předvedli ukázkový kontr Švancara s Trtílkem a druhý jmenovaný poslal domácí opět do vedení. Po přestávce Jura hráče notně prostřídal a obraz hry se zásadně změnil, když míč na svých kopačkách měli povětšinou hosté. Přikryl Koudelkovu nabídku ještě nevyužil, až čtvrthodiny před koncem poslal „Koudy“ míč do druhé vlny na nabíhajícího Kroupu a ten sám před gólmanem nezaváhal.
„Trenér si mě chtěl vyzkoušet na místě krajního beka, což byla docela zajímavá zkušenost,“ vysvětlil svůj neobvyklý operační prostor ve druhém poločase po zápase Michal Sečkář. „Dopředu nemám problém podporovat útok, horší byla orientace směrem dozadu po nakopávaných míčích,“ poznal nelehký defenzivní chlebíček talentovaný fotbalista.


Pozápasové hodnocení trenéra František JURA - 1.SK Prostějov:
„První poločas byl poznamenán složením jedenáctky hráčů, které jsem v přípravě potřeboval vyzkoušet. Mohli jsme prohrávat mnohem víc, kdyby několik šancí nezachránil Bureš. Ve druhém poločase už šlo o typický zápas divizního týmu s třetiligovým, míč jsme měli většinou na kopačkách, nevytvořili jsme si ale dostatek příležitostí ke skórování.“

FK Blansko – 1.SK Prostějov 2:2 (2:1)
Branky: 8. Nečas, 39. Trtílek – 38. Nekuda, 73. Kroupa
Sestava 1.SK Prostějov
I. poločas: Bureš – Hirsch, Hloch, Rus, Pančochář – Machynek, Langer, Zelenka, Sečkář – Nekuda, Kroupa.
II. poločas: Kofroň – Krejčíř, Sus, Rus, Sečkář – Machálek, Pančochář (60. Přikryl), Fládr, Petržela, Koudelka – Kroupa. Trenér: František Jura

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...