Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Trio dlouholetých určických opor Tomáš Los, Michal Skopalík, Miroslav Nejezchleb se v létě rozhodlo k přesunu do Lutína a po sestupu do krajského přeboru dali přednost I.A třídě. V uplynulém týdnu se právě jejich nové mužstvo stalo prvním soupeřem nově se rodícího kádru Sokola Určice a také dík výraznému příspěvku výše zmíněných hráčů se z překvapivě vysoké výhry radoval níže postavený celek.

„Byl to náš první zápas v novém složení, navíc trénujeme teprve od pondělí a kluci měli v nohách spoustu kilometrů, takže jim ve druhé půli ztvrdly nohy. V první půli jsme byli vyrovnaným soupeřem a kromě branky jsme si vytvořili další dvě gólovky, po pauze už byl Lutín lepší,“ popisoval vstup do zápasové přípravy staronový kouč Určic Evžen Kučera.
Jeho výběr poslal do vedení Trajer, domácím se podařilo zásluhou Wankeho a Škody po dvou chybách brankáře otočit. Do druhé půle pak přišli na plac exurčičtí fotbalisté a Tomáš Los se připomněl hned dvěma zásahy, jimiž upravil na konečných 4:1 pro domácí.
„Najednou byli jinde a pohybem
i zkušenostmi nás přehrávali. Každé rození mančaftu je ale těžké, kluci se na hřišti neznají a po pár dnech spolu je na vše brzy. Každý mi ukázal, co umí do útoku i do obrany, podle toho budu skládat soupisku, abych měl čtrnáct hráčů a dva brankáře,“ ozřejmil své záměry.
O místo v základní sestavě se aktuálně ucházejí mimo jiné Otakar Cetkovský, jenž začal jarní část v barvách Klenovic, ze stejného mužstva přišel Jakub Šlézar s Tomášem Lakomým, v obraně to zkouší rovněž opora Čechovic, Marek Zacpal.
„Teď se budeme připravovat třikrát týdně a k tomu středeční zápas s Rousínovem a sobotní s Mostkovicemi, pak už přejdeme na model tří tréninků a jednoho zápasu, přičemž generálku odehrajeme proti Litovli,“ nastínil Evžen Kučera s tím, že o víkendu dostali hráči volno.


TJ Sigma Lutín - TJ Sokol Určice 4:1 (2:1)
Branka Určic: Trajer. Sestava Určic: Števula (46. Kostelka) – Zacpal, Lakomý, O. Cetkovský, Zelina – Plajner, Šlézar, Zabloudil, Trajer – P. Halouzka, P. Zapletal. Střídal: O. Halouzka. Trenér: Evžen Kučera.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...