Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Naprosto vyrovnaný zápas sehráli fotbalisté Prostějova ve svém druhém přípravném utkání na novou sezonu. Pro domácí Sigmu to byla na Andrově stadionu generálka na první kolo Synot ligy a svěřencům trenéra Kalvody se příliš nevyvedla. Jedinou branku zaznamenal Halenár, když hosté nevyužili několik dobrých šancí.

Prozíravost posunutí výkopu o jednu hodinu se projevovala nejen během celé horké soboty, ale i těsně před pátou hodinou, kdy se nad Androvým stadionem přehnala bouřka. V červeno-černých prostějovských dresech vyběhla na trávník stejná základní sestava jako v Boskovicích, pouze mezi třemi tyčemi nastoupil na celý zápas Kofroň. Bureše totiž těsně před zápasem postihly zažívací obtíže.
Už ve třetí minutě se prezentoval jedovatou střelou z pravé strany Hála, Kofroň s pomocí tyče nebezpečí zažehnal. V závěru úvodní desetiminutovky zahrozili také hosté, když se po dlouhém Krejčířově autu v šestnáctce dobře zorientoval Koudelka a z otočky pálil těsně nad Buchtovu branku.
Skóre se poprvé, a jak se později ukázalo také naposledy, měnilo v devatenácté minutě. Petr rychle potáhl míč po pravé straně, přihrál Halenárovi a ten podél vyběhnuvšího Kofroně poslal míč ke vzdálenější tyči. O dvě minuty později předvedl výstavní hrubici gólman Buchta, kterého při rozehrávce „dostal“ Nekuda, při následném hašení požáru si strážce domácí svatyně vysloužil žlutý kartonek. Z následného přímého kopu vypálil mimo bránu Fládr.
Než uplynula půlhodina, měli ještě dvě příležitosti domácí. Nejprve Vašíček sklepl ve vápně míč pro Petra, který z voleje pálil nad břevno, poté Navrátilovu střelu vyrazil „Kofi“ na roh. Stejně reagoval pět minut před přestávkou na střelu Halenára. Vzápětí dostal v souboji úder do hlavy Machálek, kterého těsně před pauzou střídal Langer.
Deset minut po začátku druhé půle se prohnal po levé straně Nekuda, nacentroval do šestnáctky, kde ovšem ani Pančochář, ani Kroupa na míč nedosáhli. Kroupa měl na hlavě vyrovnání v 67. minutě, když si krásně vyskočil na Fládrův rohový kop, Reichl míč reflexivně vyrazil. O tři minuty později vybojoval míč Krejčíř, Kroupa vyslal na zteč Nekudu, ten mu míč zleva vrátil a Kroupova technická střela jen těsně minula levou tyč domácí branky.
Sigma mohla těsně před koncem své vedení i pojistit, Kofroň byl ovšem proti, když zneškodnil Petrův pokus z bezprostřední blízkosti. A tak skončilo utkání pro Prostějov lichotivým výsledkem 1:0. 

Pozápasové hodnocení trenérů
František JURA - 1.SK Prostějov:
„Podali jsme nejen po taktické stránce výborný výkon, měli jsme dvě gólové šance, v závěru ještě dobře střílel Krejčíř. Je ovšem potřeba zůstat nohama na zemi, pro nás to musí být především impuls do další práce. Tento výkon je potřeba přenést do mistrovských zápasů, protože takto bychom jednoznačně hráli o první místo. Jsem moc spokojený s tím, co jsme tady předvedli.“
Leoš Kalvoda - Sigma Olomouc
„Když to řeknu hodně jadrně, byl to dnes velký humus. Zítra měli mít hráči volno, ale nebudou, musíme trénovat, jinak to nejde. Prostějov je na třetí ligu kvalitní mančaft, mají tam zkušené i ambiciózní hráče, to ještě nehrál Zelenka. Určitě nás dnes dobře prověřil. Celkově hodnotím přípravu na prvoligovou sezónu jako rozpačitou, dostali jsme poměrně hodně gólů.“
SK Sigma Olomouc – 1. SK Prostějov 1:0 (1:0)
Branka: 19. Halenár. Rozhodčí: Mrázek – Horák, Řezníček. ŽK: 21. Buchta. Diváci: 350.

Sestava Olomouce: Buchta (46. Reichl) – Hála (46. Štěpán), Rajnoch, Svozil, Vepřek – Petr, Plšek, Cana (46. Houska), Navrátil (72. Zahradníček) – Halenár (56. Moulis), Vašíček (46. Ordoš). Trenér: Leoš Kalvoda.
1.SK Prostějov: Kofroň - Hirsch, Sus, Rus, Krejčíř - Machálek (43. Langer), Pančochář (60. Petržela), Fládr, Koudelka (83. Novák) - Nekuda (75. Sečkář), Kroupa (90. Trtílek). Trenér: František Jura.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...