Dobré odpoledne, dnes je sobota 5.10.2024
svátek slaví Eliška,
zítra Hanuš
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pouze jednu sezonu mělo Prostějovsko tři své zástupce v nejvyšší krajské fotbalové soutěži mužů. „První ligu mezi vesnicemi“, jak je tento přebor někdy nazýván, si vedle Konice a Kralic na Hané vyzkoušely také Klenovice na Hané. V případě nováčka postupujícího z I.A třídy Olomouckého KFS však opravdu sloveso „vyzkoušely“ plně vystihuje dosažené výsledky. Bodově mizerný ročník se „podařil“ i Konici, takže sestup Určic z divize neznamená navýšení počtu regionálních derby, ale naopak udržení alespoň svou čistě okresních soubojů v celé sezoně.

Ač tomu pohled na situaci ve vedení oddílu nenapovídá, nejklidnější měsíce prožili fotbalisté Kralic na Hané. Tedy alespoň ti spadající to tamějšího „A“-mužstva. Občas to sice také nebyla žádná sláva, když nejprve inkasovali rovné dvě branky na zápas, což je řadilo na chvost této statistiky, poté se jim naopak góly nedařilo střílet a až díky vyschnutí střeleckého prachu v závěrečných soubojích se podařilo překonat hranici jednoho gólu na střetnutí. Dostatečný počet bodů to však přinášelo průběžně a nenastala chvíle, kdyby se Kraličtí vyloženě museli strachovat o setrvání v soutěži. Stále si udržovali uklidňující náskok a rodinné duo Gottwaldů tak mužstvo dovedlo do středu tabulky, když chybělo jen málo, aby to byla i lepší polovina tabulky.
Na čele se rychle odpoutalo trio Nové Sady, Šumperk, Velké Losiny, to stejné platilo na opačném konci pro Klenovice. Těm se alespoň díky jarním předehrávkám podařilo zachránit úvodní půlrok, letošních třináct soutěžních mačů ale byla velká bída. Podle jmen to sice zpočátku nebyla slabá sestava, byť oproti podzimu scházeli Hatle, Klimeš, Jahl či Pekař, ale velice laciné chyby umožňovaly soupeřům poměrně jednoduché skórování.
Ani dalším celkům z absolutního dna tabulky se sice nedařilo bodovat, takže únik z ohrožených pozic stále nebyl v případě dvou výher v rychlém sledu nereálný, jenže body nepřicházely a naopak přišel potupný desetibrankový debakl v Nových Sadech, po nichž se definitivně rozhodl opustit svou funkci hlavní kouč Petr Navrátil. Jeho nástupce Vladimír Krč měl stále větší potíže vůbec složit nějakou sestavu a byl rád za každého hráče, kterého mohl postavit, celé zpackané jaro tak skončilo nulou na bodovém kontě a jen osmi vstřelenými brankami za toto období.
No a nic světaborného to nebylo ani v konickém podání. Tento celek začal celou sezonu velice dobře, na několik úvodních kol se mu však už navázat nepodařilo a jeho pozice se postupně zhoršovala. Prvním výraznějším varováním se staly porážky v předehrávkách od Mohelnice „B“ i Klenovic na Hané, situaci příliš nevylepšil ani bod přivezený z Chválkovic. Právě tento tým byl nakonec hlavním sokem v boji o záchranu, k níž nakonec stačilo přesně sedmadvacet bodů. Konice dokázala ve zbytku jara zdolat pouze slabé Dolany a „béčko“ Holice, zatímco třetí tým předešlého ročníku „A“ skupiny I.A třídy, jenž putoval nahoru jen díky odhlášení Troubek a nevyužití postupové nabídky ze strany Štítů, dokázal zdolat Hněvotín, Klenovice a v posledním kole i 1.HFK Olomouc „B“, čímž se o jediný bodík dostal na čtrnáctou pozici.
Očekávané výsledky závěrečného kola tak rozhodly, že do I.A třídy zamíří pouze celky z Prostějovska. Právě tato soutěž se tak stane výjimečným okresním přeborem, byť Konice bude nastupovat v odlišné skupině než zbývající regionální pětice.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...